Hoppolók és Koppolók - 1. forduló

Péntektől vasárnapig rendezték a Férfi NBI A-csoportjában az első forduló mérkőzéseit. Hat találkozóból összesen egy alkalommal született vendég siker, bár néhány esetben a hazaiak is komolyan megizzadtak a győzelemért. Örömteli, hogy a felülteljesítő játékosok listáján sok magyar játékossal találkozhatunk. Lássuk, hogy kik az 1. forduló hoppolói, koppolói.

Hoppolók:

Eilingsfeld János – Atomerőmű SE
Az ASE csak az utolsó másodpercekben tudta maga javára fordítani a mérkőzést, melynek döntő részében hátrányban játszott. A felzárkózásban, a védekezés megszilárdításban sokat köszönhettek a paksiak a dupla-dupláig jutó Eilingsfeldnek, aki magára vállalta és értékesítette a győzelemről döntő dobást. 12/6 ponttal (8-ból 5 mezőnyből, 4-ből 2 hárompontos), 10 lepattanóval (6 védő, 4 támadó), 1 eladott labdával és 1 kiharcolt falttal zárta a mérkőzést.

Tóth Péter – Alba Fehérvár
Nagyon jól kezdte a szezont a hátvéd, akinek úgy fest, nagyon jót tett, hogy a legutóbbi szezonban komoly játékperceket kapott. Mind a támadó, mind a védőoldalon kevés hibával játszott az új idény első mérkőzésén, jól jellemzi ezt dobáspontossága, gólpasszainak, szerzett labdáinak száma. 16/6 ponttal (9-ből 6 mezőny, 3-ból 2 tripla, 2-ből 2 büntető) 2 védőlepattanóval, 5 szerzett, 1 eladott labdával, 2 kiharcolt falttal, 6 gólpasszal zárt, 27 perc alatt.
 
Kemal Karahodzsics – KTE-Duna Aszfalt
Gyakorlatilag ott folytatta a kecskeméti magasember, ahol az előző bajnokságban abbahagyta, ám így is jócskán felülmúlta az alapszakaszbeli átlagát. Ponterős, precíz és dupla-dupla közeli teljesítménnyel ragadtatta tapsra a hazai szurkolókat. Játékával tartást adott csapatának, melyre szükségük is volt, főleg a palánkok alatti területeken. Ponttermése nélkül alighanem komoly hátrányba kerülhetett volna a KTE a mérkőzés korai szakaszában. 16 ponttal (8-ból 7 mezőnyből, 2-ből 2 büntető), 8 lepattanóval, 2 kiharcolt falttal, 1 gólpasszal, 1 blokkal segítette együttesét.
 
Harazin Tamás – Pécsi VSK – PANNONPOWER
Az elmúlt idényben elég gyakran csak percek, epizódszerep jutott a Falcóban a magasembernek, aki távozott is az együttestől. Új állomáshelyén már a felkészülés során jelezte, hogy jól döntött a Pécs, amikor leigazolása mellett döntöttek. Rövid idő alatt dupla-dupla közelbe került, mivel 17 játékperc alatt 10 pontot (6-ból 5 mezőnyből), 8 lepattanót (5 védő, 3 támadó), 1 gólpasszt, és 2 blokkot tett hozzá csapata teljesítményéhez, mielőtt kipontozódott. A negatív oldalon 4 eladott labdáját kell megemlítenünk.
 
Jancsikin Braniszlav – Kaposvári KK
Már a felkészülés során is láthattuk, hogy jó formában játszik, kiegyensúlyozott teljesítményt mutatott az előszezon során, amit magával hozott a szezonkezdetre is. Ha így marad a folytatásban is, akkor Fodor visszatérése után nagyon hatékony és erős lesz a Kaposvár első udvara. A találkozót egy-egy elhibázott mezőnydobással, büntetővel hozta le Jancsikin, akinek 19/6 pontot (6-ból 5 mezőnyből, 2-ből 2 hárompontos, 8-ból 7 büntető), 5 lepattanót (4 védő, 1 támadó), 2 eladott labdát és 6 kiharcolt faltot jegyeztek fel neve mellé a statisztikusok.
 
Tursics Krisztián - MAFC
Bár csapata simán kikapott a jóval esélyesebb Kaposvár vendégeként, de nem lehetett panasz a csereként pályára lépő hátvéd teljesítményére. 8/3 ponttal (4-ből 3 mezőnyből, 2-ből 1 hárompontos, 2-ből 2 büntető), 2 lepattanóval, 3 szerzett, 1 eladott labdával, 1 kiharcolt falttal, valamint 1 gólpasszal fejezte be a mérkőzést a Kaposvár otthonában. Minden bizonnyal saját maga és edzője is elégedett lenne azzal, ha a tavalyi átlagait tudná hozni egy osztállyal feljebb is.
 
Kósa Tamás - Marso-Nyíregyháza KK
Az előző alapszakaszban összesen 17 pontig jutott a 19 éves játékos, ennek a ponttermésnek a felét hozta mindössze 15 perc alatt a ZTE ellen 40 ponttal megnyert mérkőzésen. 8/6 pontot (3-ból 2 hárompontos, 2-ből 2 büntető), 3 lepattanót, 1 szerzett labdát, 1 kiharcolt faltot jegyzett.
 
Koppolók:

Mohácsi Máté – Zalakerámia-ZTE KK
Nem sikerülnek jól a szezon első mérkőzései Mohácsinak. Az elmúlt idényt az ASE ellen 2 ponttal, 9-ből 0-s mezőnymutatóval kezdte. Ha lehet, akkor még rosszabbul sikerült volt csapata elleni első fellépése. A kék-fehér szurkolók bánatára azt a formáját hozta a múlt évből, melyet már ő is rég felejtene. 28 játékperc alatt 3 pont (11-ből 1 mezőny, 4-ből 0 tripla), 1 lepattanó, 2 eladott labda, 1 kiharcolt falt, 1 gólpassz került lőlapjára, mely -6-os VAL mutatót eredményezett. Ennél már csak jobb folytatás jöhet számára.
 
Lekli József – Zalakerámia-ZTE KK
Ha a végeredményt nem, csak az ő és ellenfele, Hujdorovic teljesítményét nézzük az NYKK-ZTE találkozóból, akkor nagyon könnyen megmondhattuk volna a győztes csapat kilétét. Nagyon gyorsan gyűltek a faltjai, emellett támadásban nagyon limitált szerep jutott neki. Összességében 2 pont, (2-ből 1 mezőnyből), 4 lepattanó (3 védő, 1 támadó), 1 szerzett, 4 eladott labda, 5 saját, 3 kiharcolt falt, valamint 1 blokk került a statisztikájába 18 perc alatt.
 
Szabó Zsolt - Atomerőmű SE
Nem indult jól a szezon a magasember számára. Érdemben nem igazán tudta segíteni csapatát, mivel nagyon hamar kiszállt a játékból. Csupán két személyi hibát vétett, mivel azonban mindkettőt sportszerűtlennek minősítették a játékvezetők, így idő előtt be kellett fejeznie a mérkőzést, kiállították. 3/3 pont (4-ből 1 mezőnyből, 3-ból 1 hárompontos), 3 lepattanó, 2 eladott labda, 1 kiharcolt falt került lőlapjára15 játékperc alatt.
 
Horváth Ákos – Jászberényi KSE
Nehéz szezon vár a Jászberényre, mely a bennmaradást tűzte ki célul. Horváthra vezérszerep, nagyobb teher hárul, ezért is nagy biztossággal kijelenthető, hogy jobb szezonkezdetre számított. 9/3 pontig (7-ből 4 mezőny, 4-ből 1 hárompontos) 1 szerzett, 8 eladott labdáig, 1 kiharcolt faltig, 2 gólpasszig jutott 29 játékperce alatt, ami 3-as VAL értéket jelent.

Foto, Slide - kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus