Hoppolók és Koppolók - 11. forduló

Féltávjához érkeztek a Férfi NB I A-csoportban az alapszakaszbeli küzdelmek. A csapatok testvériesen osztoztak a győzelmeken a 11. játéknapon, ugyanis három vendég, és három hazai siker született. Lássuk, hogy a fordulóban mely játékosok teljesítettek a várakozások felett, illetve alatt.

Hoppolók:

Ruják András – Sopron KC

Többször jutott már tíz egység fölé az SKC irányítója, azonban a hétvégi fordulóban nagy segítséget nyújtott együttesének. Fontos pillanatokban állt a kék-fehér mezes csapat élére, mezőnyből alig hagyott ki dobást, minimális hibaszázalékkal dolgozott, s nem felejtkezett el a társak kiszolgálásáról sem. Idei legjobb produktumát látva méltán került be a forduló válogatottjába, mint a legjobb hatodik ember. 16/6 pontot (9-ből 7 mezőnyből, 4-ből 2 tripla), 5 lepattanót, és 3 gólpasszt jegyeztek statisztikájába.

Ernest J. Kusnyer – Inkognito Fashion Körmend BC

A forduló legjobb hatodik emberének (szerk.: megosztva) választott játékos fontos pillanatokban szerzett kosaraival lendületet kölcsönzött együttesének. A harmadik negyed végén, és a záró játékrész elején nem hibázott dobást. Négy triplát és egy indítás utáni duplát süllyesztett el, melyekkel megpecsételte a nyíregyháziak sorsát. Eddigi legjobb mérkőzését játszotta a piros-feketék színeiben, 17/15 ponttal (10-ből 6 mezőnyből, 8-ből 5 hárompontos), 2 lepattanóval és 3 gólpasszal zárt, mindezt 17 játékperc alatt tette a közösbe.

Tóth Norbert – Alba Fehérvár

A forduló legjobb magasbedobóját tisztelhetjük a fehérvári játékosban. A bajnoki címvédő komoly ellenállásba ütközött a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Kemp nélkül nehez, de hozták a „kötelező” győzelmet, melyből elévülhetetlen érdemeket szerzet Tóth. Idénycsúcsot jelentő 21/3 ponttal (12-ből 7 mezőnyből, 9-ből 6 büntető), 9 lepattanóval (7 védő, 2 támadó), 6 kiharcolt falttal, és 4 gólpasszal vezette győzelemre csapatát.

Derek Hall – Marso-Nyíregyházi KK

Az NYKK honosított magasembere már több alkalommal játszott hasznosan, ám nagy biztonsággal lehet állítani, hogy felnőtt karrierje egyik –ha nem a legjobb- mérkőzését hozta Körmenden. Fájó, hogy ez a nagyszerű teljesítmény csak ahhoz bizonyult elegendőnek, hogy meccsben tartsa csapatát. Mezőnydobásai szinte kivétel nélkül a gyűrűbe találtak, lepattanózásban kimagaslott a mezőnyből, fontos második esélyt jelentő labdákat szerzett, ám mindez kevésnek bizonyult az üdvösséghez. Azonban ismét bizonyítékot szolgáltatott, hogy a szoros mérkőzéseken is lehet rá számítani. Masszív dupla duplát teljesítve, 24/3 ponttal (12-ből 9 mezőnyből, 2-ből 1 tripla, 6-ból 5 büntető), 17 lepattanóval (10 védő, 7 támadó), 1-1 szerzett és eladott labdával, 3 kiharcolt falttal, és 1 gólpasszal fejezte be a mérkőzést.

Eilingsfeld János – Atomerőmű SE

A Sopron elleni remeklését azzal honorálta Dzunics mester, hogy a Jászberény ellen kezdőbe jelölte a magasembert. Sokat nem is gondolkozott azon, hogy miként hálálja meg edzője bizalmát, újabb elismerést érdemlő produktumot hozott a 22 éves játékos. Együttese közel húsz ponttal győzte le idegenben a Jászberényt, melyből ő 13 ponttal (8-ból 6 mezőnyből), 5 lepattanóval (3 védő, 2 támadó), 1-1 szerzett és eladott labdával, 1 kiharcolt falttal és 2 gólpasszal vette ki részét.
 
Koppolók:

Luis Hinnant – Kaposvári KK

Úgy hírlik, hogy kisebb sérülést szedett be a találkozó folyamán az irányító, ám vissza tudott térni a játékba, összesen 35 percet töltött a parketten, ám túlzott segítséget nem nyújtott csapatának, különösen a pontszerzés terén. 5 ponttal (5-ből 1 mezőnyből, 4-ből 3 büntető), 2 lepattanóval, 3 eladott labdával, 3 saját, 3 kiharcolt falttal, és 5 gólpasszal fejezte be a mérkőzést.

Slide - Tóth Zsombor

Fotó - bckormend.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus