Hoppolók és Koppolók - 14. forduló

A 14. fordulóval zárult a 2013-as naptári év a Férfi NB I A-csoportjában szereplő csapatok számára. Egy kivételtől eltekintve rendre hazai sikerek születtek, így a felülteljesítő játékosok jobbára saját fanatikusaik elismerő tapsával búcsúztatták az esztendőt.

Ruják András – Sopron KC
A forduló egyik rangadóján az SKC megőrizte makulátlan hazai mérlegét, melyet leginkább Rujáknak köszönhettek az együttes szurkolói. Újfent húzóember szerepkörben játszott a fiatal játékmester, sorozatosan szállítja a jó teljesítményeket. 20/12 pontjával (9-ből 7 mezőnyből, 2-ből 2 büntető) a mérkőzés legeredményesebb játékosaként szerepelt. Csupán egy távoli dobást hibázott (5-ből 4 mezőnyből), precíz hárompontosaival kivégezte a kecskemétieket. Továbbá 4 lepattanót, 1 szerzett labdát, 2 kiharcolt faltot, 2 gólpasszt tett a közösbe, 40 játékperce alatt 4 eladott labdát vétett.

Ernest J. Kusnyer – Egis Körmend BC
Idénybeli legjobb produkciójával rukkolt elő a tripláiról ismert játékos. Utóbbi három találkozóján 17/27-es mutatóval áll a 6,75-ös vonalon túlról. A második félidőben extázisban kosarazott, dobásai minimális kivételtől eltekintve rendre utat találtak a gyűrűbe. Jól pótolja azokat a hiányzó pontokat, melyeket Ferencz Csaba – ujjsérülés miatt - nem tud szállítani. Kusnyer 28 játékperce altt 20/18 pontot (11-ből 7 mezőnyből, 8-ból 6 hárompontos), 3 lepattanó (2 védő, 1 támadó), 1 eladott labda állt neve mellett a lefújáskor.

Somogyi Gergely – Alba Fehérvár
Első alkalommal jutott húsz pont fölé a magyar élvonalban, mellette idei legjobb mérkőzését produkálta. Masszív dupla duplával a fehérvári együttes, s egyben a mezőny legjobbjaként végzett. 24 ponttal (13-ból 9 mezőnyből, 7-ből 6 büntető), 12 lepattanóval (8 védő, 4 támadó), 2 szerzett labdával, 5 kiharcolt falttal, 2 gólpasszal és 3 blokkolt dobással vezette győzelemre együttesét. A negatív oldalon csupán 3 eladott labdát kell megemlítenünk nála.

Rodney McGruder – Atomerőmű SE
Hiába produkálta magyarországi pályafutása legjobb teljesítményét, nem tudta győzelemre vezetni a bajnoki tabellát vezető együttesét. Egymaga több pontot tett a közösbe, mint a Jones – Vaughn kettős. 33 játékperce alatt 37-es VAL mutatót hozott össze, mely 27/6 pontból (14-ből 9 mezőnyből, 4-ből 2 hárompontos, 7-ből 7 büntető), 5 lepattanóból (3 védő, 2 támadó), 2 szerzett, 1 eladott labdából, 6 kiharcolt faltból, 2 gólpasszból, és 1 kiosztott blokkból állt össze.

Cseh György – Marso-Nyíregyházi KK
A szezon elején jól kezdett, ám utána csak epizódszerep jutott a 26 éves magasembernek. Több alkalommal előfordult, hogy még pontot sem szerzett. Az Alba ellen azonban nagyon kijött neki a lépés, az utóbbi fordulókat nézve most lehetett legtöbbet a pályán. 15/6 ponttal (8-ból 6 mezőnyből, 4-ből 2 hárompontos), 6 lepattanóval (3 védő, 3 támadó), 1-1 szerzett és eladott labdával, 1 kiharcolt falttal fejezte be a mérkőzést.

Mohácsi Máté - Marso-Nyíregyházi KK
Úgy fest, hogy nagyon jól megy neki az Alba ellen, ugyanis idei legjobb produkcióját a bajnok otthonában mutatta. A nyíregyházi találkozón nem sok hiányzott, hogy ezt a teljesítményt túlszárnyalja, de így is örömteli a szurkolói számára, hogy bizakodásra okot adó játékkal zárta az évet. 17/6 pontot (15-ből 6 mezőnyből, 6-ból 2 tripla, 4-ből 3 büntető), 6 lepattanóval (4 védő, 2 támadó), 1 szerzett, 2 eladott labdával, 4 kiharcolt falttal és 4 gólpasszal zárta az ütközetet.

Olah Anthony - Alba Fehérvár
Az utóbbi időben jobban teljesítő játékos eddigi legjobb bajnoki produkciójával rukkolt elő. Kemp sérülése óta több játéklehetőséget kap, amit meg is hálál a magyar állampolgárságú kosaras. 12/3 pont (6-ból 3 mezőnyből, 2-ből 1 hárompontos, 6-ból 5 büntető), 3 lepattanó (1 védő, 2 támadó), 1-1 szerzett és eladott labda, 5 kiharcolt falt, és 1 gólpassz került a statisztikájába.

Koppolók:

Wittmann Krisztián – KTE-Duna Aszfalt
A kecskemétiek húzóembere korábban az Alba és a Zalaegerszeg elleni találkozón is botlott, vereséget szenvedett csapata. Így történt most is, a Sopron otthonában. Mindössze két sikeres mezőnykísérletet jegyezhettek fel neki, a társak kiszolgálásával is adós maradt. De hamar lesz lehetősége a javításra, pénteken a Szegedet látják vendégül. Az SKC ellen 5/3 ponttal (11-ből 2 mezőnyből, 6-ból 1 tripla), 2 lepattanó, 1 szerzett, 2 eladott labda, 3 kiharcolt falt és 1 gólpassz került a lőlapjára.

Fotó - Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus