Hoppolók és Koppolók - 16. forduló

Szombaton teljes fordulót rendeztek a Férfi NB I A-csoportjában. A 16. játéknapon öt hazai és egy vendég siker született, így jobbára saját szurkolóik előtt ünnepelhettek a felülteljesítő játékosok. Lássuk kik kerültek listáinkra ebben a fordulóban.

Hoppolók:

Mohácsi Máté – Marso – NYKK

Égetően fontos sikert aratott hazai pályán a kiesés elől menekülő NYKK. A győzelemből oroszlánrészt vállalt magára a hazaiak 23 éves bedobója. Idén nem igazán úgy jöttek össze a dolgai, ahogy azt várhattuk, így ami tavaly evidens volt, most azt felülteljesítésnek nevezzük. Idei legjobb mérkőzésével örvendeztette meg szurkolóit és Sitku Ernőt. 22/15 pontot (15-ből 7 mezőnyből, 9-ből 5 hárompontos, 4-ből 3 büntető), 1 lepattanót, 2 szerzett, 1 eladott labdát, 6 kiharcolt faltot, és 1 gólpasszt jegyzett a csapata sikerével végződő összecsapáson.
 
Eilingsfeld János – Atomerőmű SE
 
Újabb meggyőző játékot tett az asztalra az ASE fiatal magasembere a hétvégi fordulóban. A Falco elleni összecsapáson visszafogottabban teljesített, azonban a ZTE felett aratott nagy arányú győzelem alkalmával ismét pontokban, lepattanókban bővelkedő statisztikai lapot hozott össze. 19 játékperc alatt 16 pontig (12-ből 7 mezőnyből, 4-ből 2 büntető), 7 lepattanóig (4 védő, 3 támadó), 3 szerzett labdáig, és 4 kiharcolt faltig jutott.
 
Braydon Hobbs - Alba Fehérvár
 
Az utóbbi időben stagnált a légiós teljesítménye, folyamatosan, egyenletesen hozta a 10 pontot, mellette több lepattanót, gólpasszt, a Kaposvár elleni rangadón azonban nagyon kijött számára a lépés. A támadó oldalon mindössze három dobást hibázott, s a védőmunkából is alaposan kivette részét, továbbá eladott labda nélkül hozta le a mérkőzést. Magyarországi pályafutása legjobb meccsén győzelemmel távozhatott a parkettről. 21/9 ponttal (12-ből 9 mezőnyből, 5-ből 3 hárompontos), 3 lepattanóval, 4 szerzett labdával, 3 kiharcolt falttal, és 3 gólpasszal zárt.
 
Pongó Máté – KTE-Duna Aszfalt
 
Jól helyettesítette Wittmann Krisztiánt a 20 éves irányító, ki gondolná, hogy a hétvégi volt a 27. tétmérkőzése ebben a szezonban, ugyanis a Kecskemét NBI/B-s csapatának is oszlopos tagja. Közel állt egyaránt a dupla, és a tripla duplához is, a soron következő mérkőzéseken is aláírná előre a hasonló teljesítményt. 10/6 pontot (10-ből 4 mezőnyből, 5-ből 2 hárompontos), 7 lepattanót (4 védő, 3 támadó), 2 szerzett labdát, 2 kiharcolt faltot, valamint 7 gólpasszt tett a közösbe a Jászberény legyőzése alkalmával.
 
Tóth Gergely – Sopron KC
 
Hatékonyan tüzelt távolról nevelőegyesülete ellen, legkevésbé rajta múlt, hogy együttese vesztesen távozott Körmendről. A pályán töltött 26 perc alatt relatíve a leghasznosabb soproni játékosként szerepelt. A harmadik negyedben három triplát rámolt be, melyekkel rendre megakadályozta, hogy a hazaiak komolyabb előnyt tudjanak kialakítani. Nagy bánatára utolsó távoli kísérlete kimaradt, nem tudta győzelemhez, szoros végjátékhoz segíteni csapatát. 13/12 ponttal (6-ből 4 hárompontos), 4 lepattanóval, 1 szerzett labdával, és 2 kiharcolt labdával végzett.
 
Koppolók:
 
Filip Barovics - Sopron KC

A center elképesztően visszafogott játékával nehéz helyzetbe hozta csapatát. A közel két hete nem edző Rakocsevics mind támadásban, mind védekezésben messze felülmúlta honfitársát. A soproni középjátékossal először fordult elő idén, hogy nem érte el a 10-es VAL számot, sőt, negatív mutatóval zárt, mivel csak 2 pontot (6-ból 1 mezőnyből), 2 lepattanót, 3 eladott labdát, 2 saját és 1 kiharcolt faltot jegyeztek fel a lőlapjára.

Louis Hinnant – Kaposvári KK
 
Az elmúlt időszakban úgy tűnt, hogy a rutinos játékmesternek sikerül javítania korábbi, gyengébb formáján, ám a székesfehérvári fellépés sem neki, sem csapatának nem úgy alakult, ahogy szerették volna. Mezőnydobások terén ismét az év eleji mérkőzéseket idézte: utoljára december 5-én, a Falcótól elszenvedett vereség alkalmával fordult elő vele, hogy nem érte el a tíz pontos határt. Hiába érkezett Drahos a kerethez, az amerikai játékostól mindenképpen többre van szüksége, hogy visszataláljon a Kaposvár a győzelmek útjára. Hinnant 28 játékperce alatt 6 pontot (9-ből 2 mezőnyből, 3-ból 0 tripla), 3 lepattanót, 3-3 szerzett és eladott labdát, 4 saját, 3 kiharcolt faltot és 6 gólpasszt tett a közösbe.

 

Slide - Fekete Zsuzsanna
Fotó - Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus