Hoppolók és Koppolók - 19. forduló

Szerdán kezdődött és vasárnap estig tartott a Férfi NB I A-csoportjának 19. fordulója. Érdekesség, hogy egyetlen találkozó sem hozott kiélezett csatát, minden helyszínen egyértelmű volt a hazai csapat fölénye. Lássuk, hogy a hat találkozó alapján mely játékosok kerültek a felül-, illetve alulteljesítő játékosok listájára.

Hoppolók:

Dénes Gábor - Soproni KC
 
15/6 pontos (8-ból 5 mezőnyből, 5-ből 2 hárompontos. 4-ből 3 büntető) idénycsúccsal jelentkezett, mellyel a legeredményesebb magyar játékosként végzett a soproni keretből. Teljesítménye fontos szerepet játszott abban, hogy csapata megnyerte a Kaposvár elleni rangadót. 15 pontja mellett 6 lepattanó (3 védő, 3 támadó), 2 kiharcolt falt, 2 gólpassz, valamint 2 eladott labda került a lőlapjára.
 
Kovács Ádám – Zalakerámia – ZTE KK
 
A Jászberény felet aratott siker után újra, ez alkalommal a Körmend ellen nyert a ZTE, ráadásul a 20 éves játékosnak ismét jól ment a játék. Ha ezen a szinten még egy újabbat tudna emelni, akkor valószínű, hogy együttese ott lenne a rájátszásban. 18 játékperce alatt 11/3 pontot (9-ből 5 mezőnyből, 1-ből 1 hárompontos), 6 lepattanót (3 védő, 3 támadó), 1 szerzett labdát, valamint 1 kiharcolt faltot tett hozzá a kék-fehérek magabiztos győzelméhez.
 
Nagy Krisztián - Pécsi VSK - PannonPower
 
Duplán örülhetett a 29 éves magasember, ugyanis csapata győzelme mellett egyénileg is nagyon jól teljesített. Idei legjobb játékát hozta, a szezon során először tudott tíz pont fölé kerülni, s viszonylag nagyon rövid idő alatt (19 perc) dupla dupla közelbe került. 11 pontot (6-ból 4 mezőnyből, 4-ből 3 büntető), 7 lepattanót (5 védő, 2 támadó), 2 kiharcolt faltot, és 1 gólpasszt jegyeztek fel a statisztikájába.
 
Kertész Dániel - Zalakerámia – ZTE KK
 
Eddig alig játszott száz percet a bajnokságban a 23 éves irányító, 16 pontot szerezve a rendelkezésére álló játékidő alatt. A Körmend ellen is csak 2 egységet tett a közösbe, ám mezőnymunkájára nem lehetett panasz. Szezonbeli csúcsot ért el játékpercek (15) terén, bízott benne edzője, nem ok nélkül, hiszen 3 lepattanó, 4 szerzett labda, 1 kiharcolt falt, és 3 gólpassz került neve mellé.

Perl Zoltán - Falco-Trend Optika KC Szombathely
 
Nem indult jól számára a találkozó, ám a záró negyedben nagy szerepe volt abban, hogy a Falco lefaragta tetemes hátrányát, felzárkózott a szegedi együttesre. A fiatal hátvéd 14/3 ponttal (8-ból 5 mezőnyből, 3-ból 1 hárompontos, 3-ból 3 büntető), 5 lepattanóval (2 védő, 3 támadó), 1 szerzett, 3 eladott labdával, 3 kiharcolt falttal, továbbá 4 gólpasszal fejezte be a mérkőzést. 

Koppolók:
 
Mohácsi Máté - Marso-Nyíregyházi KK
 
Látva az NYKK legutóbbi három találkozóját, azt hihettük, hogy nem csak a piros-fehérek, de a fiatal hátvéd is rálépett a formajavulás útjára, Mohácsi azonban visszatért a szezon elején látottakhoz. Nem találta a sikeres mezőnydobások kulcsát, 32 játékperce alatt alig tudott érdemben hozzátenni a nyíregyházi alakulat teljesítményéhez. 4 ponttal (7-ből 1 mezőnyből), 5 lepattanóval (4 védő, 1 támadó), 1 szerzett labdával, 3 kiharcolt falttal, és 1 gólpasszal fejezte be a mérkőzést.
 
Justin Robinson és Chad Timberlake - Falco-Trend Optika KC Szombathely
 
A Szeged elleni mérkőzés negyedik negyedében a fiatalok mentették meg a szombathelyi csapatot a csúfos idegenbeli kudarctól. Sokat elmond a légiósok játékáról, hogy Perl Zoltán egymaga több pontot tett a közösbe, mint a két amerikai kosaras. Robinson 6 pontot (6-ból 2 mezőnyből), 1 lepattanót, 3 eladott labdát, 2 kiharcolt faltot, 2 gólpasszt, míg Timberlake 6 pontot (5-ből 3 mezőnyből), 5 lepattanót (4 védő, 1 támadó), 1 szerzett, 2 eladott labdát, 1 kiharcolt faltot, és 2 gólpasszt jegyzett.

Jarrod Jones - Atomerőmű SE
 
Mióta visszatért sérüléséből, azóta csak halványan emlékeztet az azt megelőző időszakban látott játékosra. Lepattanószerzésben és a pontgyártás terén egyaránt nehézségekkel küzd és még nem is beszéltünk a védekezésben mutatott, visszafogott formájáról. Az Alba elleni rangadót 12 ponttal (9-ből 5 mezőnyből, 2-ből 2 büntető), 6 lepattanóval (5 védő, 1 támadó), 2-2 szerzett és eladott labdával, 1 kiharcolt falttal, 2 gólpasszal, valamint 1 blokkal zárta.
 
Slide és Fotó - Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus