Hoppolók és Koppolók - 2. forduló

A hétközi fordulóban hat mérkőzést láthattak a kilátogató nézők a Férfi NB I A-csoportban. Az első játéknap alul-, és felülteljesítő játékosainak listája szinte teljesen kicserélődött. Ám a magyar kosárlabda kedvelő közönség számára örömteli tényként hathat, hogy a "hoppolók" között kizárólag honfitársainkról olvashatnak.

Hoppolók:

Eilingsfeld JánosAtomerőmű SE

 

Két éve még a Körmend színeiben pattogtatott a korábbi utánpótlás válogatott húzóember. Nem feledkeztek meg róla a piros-fekete szurkolók, a bemutatáskor nagy tapssal köszöntötték egykori játékosukat. Onnantól azonban már szinte csak Eilingsfeld örülhetett. Harcos, agilis játékával több labdát halászott össze a zavarosban, brusztolt ki fontos lepattanókat. A harmadik negyed elején feltartóztathatatlanul játszott, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy minden dobáskísérletét a gyűrűbe juttatta. Vezetésével tíz pontos hátrányból fordított az ASE és onnan már nem engedte ki kezéből a győzelmet. Eilingsfeld mindössze 19 percet töltött a parketten, ám ennyi idő is elegendőnek bizonyult, hogy csapata legeredményesebb játékosává váljon.19/3 pontot (8-ból 8 mezőnyből), 9 lepattanót (4 védő, 5 támadó), 2 szerzett labdát, 1 kiharcolt faltot, 1-1 gólpasszt és blokkot jegyzett, s csupán 1 labdaeladást kell megemlítenünk a negatív oldalon.

Fodor Márton - Kaposvári KK

A hazai pályán vereséget szenvedő somogyi alakulatból Hendlein Roland mellett csak ő teljesített jól. Hiába vállalta a játékot Hinnant, a magyar válogatottat hosszú ideig csapatkapitányként vezető irányító minimális hibaszázalékkal dolgozott, s amit csak bírt, elkövetett azért, hogy együttese győzelemmel zárhassa első otthoni fellépését. 14/3 ponttal (7-ből 5 mezőnyből, 1-ből 1 hárompontos, 4-ből 3 büntető), 1 lepattanóval, 1-1 szerzett és eladott labdával, 2 kiharcolt falttal és 4 gólpasszal zárta a találkozót.

Supola Zoltán - Alba Fehérvár

A végjátékban szerzett pontjaival bebiztosította az Alba számára a győzelmet, mely némileg nehezebben jött össze, mint előzetesen számítottak rá. Szép mennyiségű játékpercet kapott Frade mestertől (20), mellyel élt is, holtversenyben a legeredményesebb fehérvári játékosként vonulhatott le a pályáról. Mindössze két pontot múlt, hogy felülmúlja tavalyi legjobb teljesítményét, ám a 15/6 pontot (8-ból 6 mezőnyből, 3-ból 2 tripla, 3-ból 1 büntető), 4 lepattanó (3 védő, 1 támadó), 3 szerzett, 2 eladott labdával, 2 kiharcolt falttal elért performansz a csapat második legjobbjává emelte, Tóth Norbert mögött.

Csorvási Levente - Naturtex-SZTE-Szedeák

A hazai pályán játszó Szeged nagyon jól, egészen a végjátékig tartotta magát a sokkal jobb erőkből álló bajnoki címvédő ellen. Az első félidőben pontjaival sokat tett azért, hogy tartsa az egál körüli eredményt, vezethessen a vendéglátó csapat. A végjátékhoz közeledve fontos személyi hibákat harcolt ki, büntetőket értékesített. A fiatalabb Csorvási fiú 11 pontot (7-ből 3 mezőnyből, 7-ből 5 büntető), 3 lepattanót (2 védő, 1 támadó), 5 kiharcolt faltot és 1 blokkolt dobást jegyzett.

Koppolók:

Matija Poscic - Marso - Nyíregyháza KK

A kezdőcsapatból egyedül a minimális játékidőt letudó Hall szállított nála kevesebb pontot. De nem ez a tény került fel a legnagyobb negatívum sorba. A harmadik negyedben alig két perc alatt begyűjtött három faltja miatt a kispadra kényszerült. Onnantól 9-2-es rohamot produkált a Jászberény, mellyel bebiztosították győzelmüket. Poscic 6 pontot (5-ből 3 mezőnyből), 5 lepattanót, 4 faltot, 2 szerzett labdát, 1 kiharcolt faltot és 1 blokkot gyűjtött be a találkozó folyamán.

Veljko Budimir - Pécsi VSK - PANNONPOWER

Jól nyitotta az új idényt, ám a Sopronban elszenvedett vereség alkalmával komoly hátránya származott csapatának visszafogottabb teljesítményével. 6/3 pontja (5-ből 1 mezőnyből, 4-ből 3 büntető), 3 lepattanója, 2 kiharcolt faltja és 1 blokkja jóval kevesebb, mint amit várhatnánk tőle, mindemellett 3 eladott labdát is felróhatunk neki.

Louis Hinnant - Kaposvári KK

Számára szerdán kezdődött meg a szezon, mivel sérülés miatt kihagyni kényszerült a nyitófordulót. A dobások terén némileg túlvállalta magát a ZTE elleni meccsen, mindössze 11/3 pontot jegyzett, 33%-os mezőnymutatóval (12-ből 4 mezőnyből, 3-ból 1 tripla, 2-ből 2 büntető), leszedett 2 lepattanót, 2-szer adta el a játékszert, kiharcolt 2 faltot és kiosztott 5 gólpasszt. Kissé elhamarkodott döntést hozott a végjátékban, amikor egymaga akarta megnyerni a mérkőzést. Kétpontos kísérlete kimaradt, a kaposvári csapat számára pedig elúszott a mérkőzés.

Mohácsi Máté - Marso - Nyíregyháza KK

Valamelyest javult teljesítménye a nyitófordulóban tapasztaltakhoz képest, ám látványos fejlődést sajnos nem tapasztalhattunk a rendkívül tehetséges játékostól. A 8 pontot (12-ből 4 mezőnyből, 4-ből 0 hárompontos), 4 lepattanót, 3 saját és 4 kiharcolt faltot, valamint 1 gólpasszt hozó produktum jócskán elmaradt attól, amire ő valójában képes, amit -joggal- várnak tőle az NYKK szurkolói. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus