Hoppolók és Koppolók - 2. forduló

Tegnap este megkezdődött a Férfi NBI/A-csoport 3. fordulója, de a mai mérkőzésdömping előtt tekintsünk vissza az előző játéknapra. Az alábbiakban a 2. forduló felül-, és alulteljesítő játékosait találhatjátok.

Hoppolók:

Gáspár Dávid – Zalakerámia-ZTE KK

Alapos bizonyítékkal szolgált a ZTE csapatkapitánya kritikusai számára. Mindkét mérkőzésen meghatározó teljesítményt nyújtott, Nyíregyházán rajta egyáltalán nem múlt, hogy komoly vereséget szenvedett a ZTE, míg az Alba ellen csapata legeredményesebb játékosaként végzett. Healy-vel karöltve sokat tettek azért, hogy a hullámzó, fordulatos mérkőzésből győztesen kerüljön ki a zalai alakulat. Gáspár 28 percet töltött a parketten, ez alatt 20/9 pontot (11-ből 7 mezőnyből, 6-ból 3 hárompontos, 4-ből 3 büntető), 1-1 szerzett és eladott labdát, 3 kiharcolt faltot, és 1 gólpasszt jegyzett.

Davorin Kuntics – Naturtex-SZTE-Szedeák

Az előző szezonban a B-csoportban örvendeztette szurkolóit –igaz akkor még Kecskeméten- olyan produkcióval, mellyel győzelemhez segítette csapatát a Kaposvár ellen. A Lazics mestertől kapott bizalmat jó, meghatározó játékkal, hibátlan büntetőzéssel hálálta meg, s nem csak a támadó, hanem a védő oldalon is fontos feladatokat látott el. 16/3 pont (6-ból 4 mezőnyből, 2-ből 1 hárompontos, 7-ből 7 büntető), 1 támadólepattanó, 1 szerzett, 2 eladott labda, 5 kiharcolt falt, valamint 2 gólpassz került a statisztikájába.

Wirth Ádám - Naturtex-SZTE-Szedeák

Kis túlzással a Kaposvár elleni mérkőzésen annyit tett a közösbe, mint a teljes előző szezonban összesen. 11 percnyi játékidejét maximálisan kihasználva, 15-ös VAL mutatót hozott össze, fontos kosarakat szerzett, mellyel – akárcsak Kuntics – jelentős szerepet vállalt szegedi csapat győzelméből. Egyetlen mezőnydobást hibázva jutott el 12/6 pontig (5-ből 4 mezőnyből, 3-ból 2 hárompontos, 2-ből 2 büntető), leszedett 1 lepattanót, szerzett 2 labdát, és kiosztott 1 gólpasszt.

Soós Gábor – Jászberényi KSE

24 tétmérkőzés után jutott ismét 20 pont fölé a korábbi válogatott játékos. Számára azonban sajnálatos a párhuzam, ugyanis amikor tavaly novemberben a Szeged ellen 23 egységet tett a közösbe, akkor 16 ponttal kapott ki együttese, most 20 pontos különbséggel bizonyult jobbnak a Falco. Soós alaposan kitett magáért, hiszen minimális hibaszázalékkal dolgozott, régi önmagát idézte, melyre hosszú távon nagy szüksége lenne a jászberényi együttesnek. A Falco ellen a mérkőzés legeredményesebb magyar játékosaként végzett - 30 játékperc után kipontozódott - 22/3 ponttal (12-ből 9 mezőnyből, 3-ból 1 hárompontos, 4-ből 3 büntető), 4 lepattanóval (2 védő, 2 támadó), 2 szerzett, 4 eladott labdával, 3 kiharcolt falttal, 1 gólpasszal.

Koppolók:

Mohácsi Máté – Zalakerámia-ZTE KK

Folytatódott a hátvéd vesszőfutása, nem sikerült javítania teljesítményén a rossz szezonkezdet után. Nagy szerencséje, hogy Gáspár remek formában kezdte a szezont és pótolja azokat a pontokat, melyeket a szakmai stáb joggal vár el a fiatal játékostól. Pont nélkül, 2-ből 0-s mezőnymutatóval, 1 lepattanóval, 3 személyi hibával, 2 kapott blokkal fejezte be a mérkőzést, 11 percet tölthetett a parketten.

Csorvási Milán – Alba Fehérvár

Még nem sikerült megtalálnia azt a formát, mely Szegeden kiemelkedő játékossá tette és válogatottbeli meghívóhoz segítette. Látva Djapa teljesítményét, minél előbb vissza kellene térnie ahhoz az átlagban legalább 10 pont – 8 lepattanós teljesítményhez, mely a tavalyi szezonját jellemezte. A ZTE ellen 4 pontot (6-ból 2 mezőnyből), 3 lepattanót, 3 szerzett, 2 eladott labdát, 3 kiharcolt faltot, 1-1 kiosztott és kapott blokkot jegyzett 22 játékperc alatt, ami 8-as VAL mutatót ért.

Tóth Norbert – Egis Körmend

Ahogy a teljes vasi csapat, úgy a válogatott magasember is még csak keresi magát, jó formáját. Nem sikerült jól a szezon első két mérkőzése Tóthnak, hiszen Kecskeméten 0 ponttal, 5-ből 0-s mezőnymutatóval, míg Nyíregyházán 4 ponttal (8-ból 2 mezőny), 7 lepattanóval,  1 szerzett és 2 eladott labdával, 1 gólpasszal, 5-ös VAL mutatóval zárt. Ennél jóval többre képes, hiszen ezt láthattuk a nemzeti csapat nyári menetelése során. Lehet, hogy éppen volt csapata, az Alba Fehérvár ellen fog visszatérni csapatával együtt arra az útra, mely a hatékony és hasznos játékhoz vezet.

Foto, slide - szegedma.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus