Hoppolók és Koppolók - 21. forduló

A hét végén lezajlott az utolsó előtti forduló a Férfi NB I A-csoportjában. A 21. fordulóban akadtak meglepően sima és szorosabb ütközetetek egyaránt. Lássuk, hogy a hat mérkőzés alapján kik kerültek a felül-, illetve alulteljesítő játékosok közé.

Hoppolók:

Perl Zoltán – Falco-Trend Optika KC Szombathely

Ahogy a legutóbbi fordulóban is írtuk, csak az elmúlt szezon tükrében jelent meglepetést a fiatal játékos teljesítménye. Vitán felüli, hogy az utóbbi időben ő a sárga-fekete alakulat vezéregyéniségi. A vasi rangadón parányi megilletődöttség sem látszott játékán, ponterősen, kevés hibával kosárlabdázott. Legkevésbé rajta múlt, hogy a Falcónak sansza sem volt a győzelemre a Körmend csarnokában. 18/3 ponttal (12-ből 8 mezőnyből, 3-ból 1 hárompontos, 2-ből 1 büntető), 1 támadólepattanóval, 2 szerzett, 1 eladott labdával, 3 kiharcolt falttal, 2 gólpasszal végzett együttese legjobb, legeredményesebb játékosaként.

Pongó Martin – KTE-Duna Aszfalt

Az idei szezonban csak a B-csoportban, valamint a Magyar Kupa elődöntőjében és bronzmérkőzésén villogott a 21 éves irányító, egészen szombat estig. Az első osztályban a kecskemétiek rotációjának fontos láncszemeként szerephez jutó játékos idénybeli legjobb játékával jelentkezett a bajnoki címvédő legyőzése alkalmával. Először fordult elő vele, hogy bajnokin tíz pont fölé jutott, kevés dobást hibázva, védekezésben extrát hozva pazar teljesítménnyel örvendeztette meg edzőjét, szurkolóit. 21 játékperce alatt 11 pontot (7-ből 5 mezőnyből, 2-ből 1 büntető), 4 lepattanót (3 védő, 1 támadó), 3 szerzett labdát, 2 kiharcolt faltot, és 1 gólpasszt tett a közösbe, a negatív oldalon csupán 1 labdaeladás szerepelt.

Derek Hall - Marso-Nyíregyházi KK

Az elmúlt fordulóban is együttese egyik legjobbjaként szerepelt a Falco otthonában, ám akkor nem ünnepelhetett győzelmet társaival. Nem úgy szombaton, amikor a Bujtosiban sikerült két vállra fektetniük a felsőházi középszakaszért hajtó Kaposvári KK gárdáját. Hall használta ki legjobban, hogy Chism nélkül mások a somogyiak palánk alatti lehetőségei, ennek köszönhetően masszív dupla-duplát szorgoskodott össze a találkozó végére, így nem csak a győzelemnek, de saját teljesítményének is örülhetett a lefújás után. 28 játékperce alatt 15 pontot (8-ból 6 mezőnyből, 7-ből 3 büntető), 12 lepattanót (7 védő, 5 támadó), és 4 kiharcolt faltot jegyzett.

Koppolók:

Mirza Ahmetbasics – Fortress Jászberény

Az utolsó játékrészben összezuhant, így vereséget szenvedett csapata a Szeged otthonában. Minden bizonnyal ennél jóval jobb bemutatkozásra számított. A lehetőséget megkapta Antics mestertől, hiszen 31 percet tölthetett a parketten, ám alig akadt sikeres mezőnykísérlete. 6 ponttal (15-ből 3 mezőnyből, 7-ből 0 hárompontos), 3 lepattanóval, 1-1 szerzett és eladott labdával, 2 kiharcolt falttal, 2 gólpasszal, és 1 kapott blokkal fejezte be első fellépését új együttesében.

Justin Safford – Zalakerámia-ZTE KK

A Körmend elleni remeklése után, látva a Székesfehérváron mutatott játékát, alaposan meghökkentek a kék-fehér szimpatizánsok, a folytatásban azonban nem tért vissza játéka a korábbiakban tapasztalt színvonalhoz. Igaz, több pontot szerzett a Pécs ellen, mint az Alba otthonában, ám rosszabb, mindössze 33%-os dobáspontosságot tudott felmutatni. Először fordult elő vele magyarországi karrierje során, hogy kipontozódott, csupán 4 lepattanót (2 védő, 2 támadó) tudott összekaparni, 3 szerzett labda, 4 kiharcolt falt, és 2 gólpassz társaságában. A negatív oldalon további két eladott labdát kell megemlítenünk nála, mindössze 10-es VAL mutatója mellett.

Sopron KC

Rangadónak indult a Sopron-ASE mérkőzés, ám az már a kezdetektől látszott, hogy nem a legjobb napját fogta ki a hazai gárda. Egyetlen játékos sem akadt, aki pluszt tudott volna vinni a kék-fehérek játékába, ezért a Paks villámgyorsan lerendezte az összecsapást, s a találkozó második fele már edzőmérkőzésre hasonlító hangulatban tel. Boriszov hiányában Thompson csupán 6, Barovics 8 pontig jutott, a csapat mezőnyből 35%-kal dobott és 20 eladott labdát vétett.

 

Slide és Fotó - falcokc.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus