Hoppolók és Koppolók - 3. és 4. forduló

Mozgalmas egy hetet tudhatnak maguk mögött a Férfi NBI/A-csoportban szereplő játékosok. Az első hétközi és a hosszúra nyúló negyedik forduló után bővített kiadásban olvashattok a felül-, illetve alulteljesítő játékosokról.

Hoppolók:

Halász Ákos – Pécsi VSK-PANNONPOWER
Igaz, a nyíregyházi kiruccanást vereséggel fejezte be a pécsi alakulat és 7 eladott labdát vétett az irányító, de 8 gólpasszával próbálta kompenzálni a negatív oldalt. Minden bizonnyal megtetszett neki ez a szám, mivel ezt a produkciót megismételte az Alba ellen, ám úgy, hogy az eladott labdáinak számát nullára (!) redukálta, továbbá tripla-dupla közeli produktummal örvendeztette meg edzőjét és a pécsi szurkolókat. Csapata kiütéses győzelméből oroszlánrészt vállalt, hárompontosaival pedig valószínű, hogy az őrületbe kergette a fehérvári játékosokat. 22 játékperc alatt jutott el 28-as (!) VAL mutatóig, továbbá 13/12 pont (6-ból 4 hárompontos, 2-ből 1 büntető), 7 lepattanó (4 védő, 3 támadó), 1 szerzett labda, 2 kiharcolt falt, és 8 gólpassz került a statisztikai lapjára.

Horti Bálint - Pécsi VSK-PANNONPOWER
Nyíregyházán egyetlen lepattanó hiányzott számára ahhoz, hogy dupla-duplás teljesítménnyel zárjon, hiszen 12 pontja mellé (10-ból 6 mezőnyből) 9 gyűrűről lecsorgó labdát (5 védő, 4 támadó) gyűjtött be. Ha lepattanóban nem is javult az Alba Fehérvár ellen, de ponttermés terén feljebb tört. A mérkőzés első felében nem tudtak megoldást találni semlegesítésére Csorvásiék, egyre-másra érte el kosarait a center. Végül 28 játékperc alatt 17 pontig (13-ból 7 mezőnyből), 6 lepattanóig (3 védő, 3 támadó), 1 eladott labdáig, 5 kiharcolt faltig, és 1 gólpasszig jutott.

Misek Levente – MAFC
A 21 éves irányító a szegedi mérkőzésen több pontot szállított, mint az azt megelőző két találkozón. Tény, hogy 3 eladott labdája mellé nem társult szerzett, de támadásban, mezőnymunkában így is elégedettségre okot adó produktumut tett az asztalra. 30 játékperc alatt 18-as VAL mutatót hozott össze, mely 13/3 pontból (9-ből 4 mezőnyből, 3-ból 1 hárompontos, 4-ből 4 büntető), 5 lepattanóból, 5 kiharcolt faltból, valamint 3 gólpasszból állt össze.

Kerpel-Fronius Balázs – Jászberényi KSE
A keret adottságainak köszönhetően ebben a szezonban több lehetőseghez juthat és jut is a 22 éves játékos, mint korábbi idényeiben. A Körmenddel szemben megnyert találkozón nagyon fontos kosarakat szerzett, tripláit a mérkőzés kritikus szakaszában süllyesztette el a vendégek gyűrűjében. 12/6 ponttal (6-ból 5 mezőnyből, 3-ból 2 hárompontos), 6 lepattanóval (3 védő, 3 támadó), 2 eladott labdával és 1 gólpasszal zárta a mérkőzést.

Lakosa Zsolt – MAFC
Nagyon jól teljesít eddig a szezonban a 23 éves hátvéd. Igaz, az eladott labdákkal hadilábon áll, de a támadójátékban mutatott hatékonyságával bőségesen kompenzálja őket. A Falco ellen csapata egyik legjobbja volt parádés dobóformájának köszönhetően, 22/6 pont (13-ból 9 mezőnyből, 2-ből 2 hárompontos, 4-ből 2 büntető), 4 lepattanó (3 védő, 1 támadó), 4 eladott labda, 3 kiharcolt falt, és 2 gólpassz került a lőlapjára. A Szeged elleni szoros találkozón mindent megtett a sikerért, amit csak tudott. 14/3 pont (8-ból 5 mezőnyből, 2-ből 1 hárompontos, 3-ból 3 büntető), 1-1 védő- és támadólepattanó, 1 szerzett, 4 eladott labda, továbbá 8 kiharcolt falt, valamint 4 gólpassz szerepelt statisztikájában.

Takács Norbert – Soproni Sördögök
Jelentős mennyiségű játékpercet kapott eddig az aktív rotáció tagjaként a 24 éves hátvéd. Eddig támadásban nem igazán alakultak jól számára a mérkőzések, a Nyíregyháza elleni találkozón azonban megtalálta azt a dobókezet, mely a későbbiekben még sok fontos sikerhez segítheti a kék-fehér együttest. A középtávoli dobásokat, hárompontosokat egyaránt jó hatékonysággal értékesítette, 13/9 ponttal (9-ből 5 mezőnyből, 4-ből 3 hárompontos) és 5 lepattanóval (3 védő, 2 támadó) segítette csapatát, a negatív oldalra pedig csak 1 eladott labdát jegyeztek fel neki a statisztikusok.

Váradi Benedek – Falco KC Szombathely
Ahogy a Falco, úgy a 21 éves hátvéd számára is jól indult a szezon, különösen az Aréna Savariában rendezett első találkozó. A MAFC ellen minden mezőnydobását értékesítette, 13/9 pontot (5-ből 5 mezőnyből, 3-ból 3 hárompontos), 2 lepattanót, 2 szerzett labdát, 2 gólpasszt jegyzett, a statisztikája negatív oldalára mindössze 1 eladott labda és 2 személyi hiba került.

Kolarics Marko – Egis Körmend
Az Alba Fehérvár otthonában ugyan kikapott együttese, ennek ellenére hozta a tőle elvárt teljesítményt, talán még többet is. Török Rolland mellett ő volt a vasiak másik magasembere, aki értékelhető produkcióval zárta a találkozót. 8 pontot (8-ból 4 mezőnyből), 10 lepattanót (7 védő, 3 támadó), és 3 blokkot tett a közösbe. A statisztika negatív oldalán 2 eladott labda és 1 személyi hiba szerepelt.

Koppolók:

Fahro Alihodzic – Kaposvári KK
A harmadik fordulóban adta elő hattyúdalát a magasember, ugyanis ezt követően megvált tőle a kaposvári vezetőség. Érthető, hiszen a palánk alatti húzóember jelzőt aligha lehetett rá alkalmazni. Három mérkőzés alatt egészen borzasztó, 22%-os mezőnyhatékonyságot tudott felmutatni, 8, 6, illetve 4 pontot szerzett. Nála alighanem csak jobb teljesítményt tud hozni a visszatérő Spica.

Neiko Hunter – MAFC
Minden bizonnyal nagy teher és egyben kihívás olyan csapatban játszani, mely egyértelműen a bent maradásért küzd. Az amerikai légiós eddig nem úgy tűnik, mintha húzóember szerepét töltené be a fővárosi csapatban, eddig egy mérkőzésen sem ért el két számjegyű VAL mutatót, pedig a Falco és a Szeged ellen is szinte végig pályán tartotta Timbus mester. Szombathelyen 8/3 ponttal (9-ből 2 mezőnyből, 2-ből 1 tripla, 4-ből 3 büntető), 5 lepattanóval (1 védő, 4 támadó), 2 szerzett, 3 eladott labdával, 2 kiharcolt falttal, és 1 gólpasszal zárt. Míg Szegeden 8 ponttal (8-ból 3 mezőnyből, 3-ból 0 tripla, 2-ből 2 büntető), 4 lepattanóval (3 védő, 1 támadó), 4 eladott labdával, 2 kiharcolt falttal fejezte be a mérkőzést.

Veljko Budimir – Pécsi VSK – PANNONPOWER
Alapszakaszbeli mérkőzésen utoljára 2013. október 9-én, a Sopron ellen fordult elő vele, hogy nem jutott el legalább tíz pontig. A Bujtosiban 9 ponttal (9-ből 3 mezőnyből, 2-ből 0 hárompontos, 4-ből 3 büntető), 5 lepattanóval (4 védő, 1 támadó), 2 szerzett mellett 3 eladott labdával, 5 kiharcolt falttal, és 2 kapott blokkal zárt.

Slide - pvsk-panthers.hu
Fotó (1.) - pvsk-panthers.hu
Fotó (2.) - falcokc.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus