Hoppolók és Koppolók - 3.forduló

Újabb fordulót tudhatunk magunk mögött a Férfi NB I A-csoportjában. A szombati és a vasárnapi mérkőzések után kialakult már a forduló válogatottja, most pedig a felül-, valamint az alulteljesítő játékosok listáját hoztuk el nektek.

 

Hoppolók:

Lázár László - FORTRESS Jászberény

Magyarországi regnálása eddigi legjobb mérkőzését tudhatja maga mögött a 25 éves játékos. Fontos pontokat, lepattanókat és blokkolt dobásokat jegyzett a Falco elleni, hosszabbításos győzelem alkalmával. Mindössze egyetlen gyűrűről lecsorgó labda hiányzott neki a dupla duplás teljesítményhez. Ám így sem lehet oka panaszra, dicséretre méltó játéka mellett győzelemnek is örülhetett a lefújáskor. Két kivételtől eltekintve minden dobását a gyűrűbe juttatta, leginkább azonban a védekezésben nyújtott teljesítményével érdemelte ki a szurkolók és Földi mester elismerését. 6 gyűrű felé tartó dobást hatástalanított, ami a szezon eddigi mérkőzéseit összegezve ligarekordnak számít, ugyanis ilyen magas számot még senki sem tudott elérni a blokkolt dobások tekintetében. 18 pont (9-ből 8 mezőnyből, 3-ból 2 büntető), 9 lepattanó (8 védő, 1 támadó), 1 eladott labda, 2 kiharcolt falt és 6 blokk került a lőlapjára.

Fodor Márton - Kaposvári KK

Sorozatban harmadik vereségét gyűjtötte be a Kaposvár, ám ez legkevésbé a rutinos irányító lelkén szárad. Mindössze 25 játékperc alatt vált az együttese legeredményesebb játékosává, méghozzá úgy, hogy a végjátékban már négy személyi hibával állt. A harmadik negyedben többek között az ő két triplájának és egy duplájának köszönhetően 10-0-ás rohamot produkált a somogyi alakulat, mellyel felzárkózott az ASE nyakára, azonban a találkozó állását már nem tudta megfordítani. Fodor 18/12 ponttal (12-ből 7 mezőnyből, 9-ből 4 hárompontos), 3 lepattanóval, 1 eladott labdával, 3 kiharcolt falttal és 4 gólpasszal fejezte be a mérkőzést.

Török Rolland - Inkognito Fashion Körmend BC

Az elmúlt idény végén a Jászberényben már csak percemberként szereplő magasember nagy változáson esett át. Ugyanis a cserepadról, rögtön a kezdőcsapatban találta magát a Körmendnél, ahol eddig megkérdőjelezhetetlen a helye. Harmadik tétmérkőzésén megszületett az első dupla duplája, külön örülhetett annak, hogy csapatával győzelmet is ünnepelhettek szombat este. 14/6 pontot (9-ből 6 mezőnyből, 5-ből 2 tripla), 10 lepattanót (6 védő, 4 támadó), 4 kiharcolt faltot és 1 gólpasszt tett hozzá csapata sikeréhez, bár a negatív rubrikában 3 eladott labdát meg kell említeni nála.

Kovács Ádám - Zalakerámia-ZTE KK

A legutóbbi idényben többször találkozhattunk az U20-as válogatott oszlopos tagjával a felülteljesítő játékosok listáján, valamint a fordulók válogatottjaiban. Annak ellenére, hogy a külső dobásai nem olyan hatékonysággal estek be, mint szerette volna, ponterős, s egyben hasznos játékkal segítette győzelemhez csapatát, mely továbbra is őrzi makulátlan mérlegét a 2013/14-es szezonban. 13/3 pontot (8-ból 4 mezőnyből, 5-ből 1 tripla, 7-ből 4 büntető), 3 lepattanót, 3 kiharcolt faltot és 1 gólpasszt jegyezhettünk fel neve mellé.

Bíró Olivér - Pécsi VSK - PANNONPOWER

A 20 éves játékos a Körmend ellen megközelítette tavalyi legjobbját mint pontok, mint lepattanók terén. A pécsiek második leghasznosabb játékosa volt a hétvégi fordulóban, azonban másnak sajnos nem örülhetett, hisz csapata szoros csatában szenvedett vereséget a piros-feketéktől. Az előtte álló út azonban joggal adhat okot bizakodásra, sokszor lelik majd örömüket a pécsi szurkolók az ő játékában. 11/9 ponttal (7-ből 4 mezőnyből, 6-ból 3 tripla), 7 lepattanóval (5 védő, 2 támadó), 2 szerzett labdával, 1-1 kiharcolt falttal és gólpasszal zárt.

Koppolók:

Milos Pesic és Hrvoje Puljko - Kaposvári KK

Továbbra is tart a Kaposvár és egyben Pesic és Puljko vesszőfutása. Ha kicsivel jobban teljesít -újfent elmondhatjuk-, akkor sokkal nagyobb eséllyel szállhatott volna harcba együttese a győzelemért a Paks ellen. 19 perc alatt 6 pontot (8-ból 2 mezőnyből, 3-ból 2 büntető), 2 lepattanót, 2 eladott labdát és 3 kiharcolt faltot tudott összehozni. Puljko sokban nem múlta felül az elsőként említett légióstársát. 8 pontját 7-ből 3-as mezőnymérleggel hozta össze, többek közt 5-ből 1 triplamutatójának köszönhetően, továbbá 3 lepattanó, 2-2 szerzett és eladott labda, 4 saját, 2 kiharcolt falt és 1 gólpassz került a statisztikájába. Lassan már kilábalhatnának a rossz szériából, mivel azzal csapatukat is más irányba terelnék...

Jeramine Thomas - Sopron KC

Eddig 18,5 pontos átlagot hozott a kék-fehéreknél a rutinos játékmester. A jelenleg egy győzelem mellett két vereséggel álló soproniak számára nem úgy indult a szezon, ahogy várták, hiába tett meg mindent a sikerességért az amerikai irányító. A Kecskeméttel szemben megvívott találkozón már nem jött ki neki a lépés. Sokat nem vállt mezőnyből, gólpasszok terén is az egyik legszegényebb meccsét produkálta magyarországi pályafutása során. 23 játékperc alatt 7/3 pontig (4-ből 2 mezőnyből, 3-ból 1 tripla), 1 lepattanóig, 1 szerzett, 2 eladott labdáig, 3 kiharcolt faltig és 2 gólpasszig jutott.

Slide: www.ferfikosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus