Hoppolók és Koppolók - 6. forduló

A Férfi NB I A-csoportjának 6. fordulója a nagy fordításoktól, az utolsó veretlen csapat elvérzésétől, bravúros idegenbeli győzelemtől volt hangos. Lássuk, hogy a játéknapot követően kik kerültek a felül-, valamint alulteljesítő játékosok listájára.

Hoppolók:

Perl Zoltán – Falco – Trend Optika KC Szombathely

A szombathelyi utánpótlásműhely legnagyobb tehetsége, aki már a Partizan Belgrad érdeklődését is felkeltette, úgy szerepelt a sárga-fekete csapat húzóembereként, hogy a junior mérkőzés fáradalmait már a lábaiban hordozta. Jól lépett be a játékba az első negyed végén, pontjaival megalapozta a Falco későbbi, tetemes fórját. A folytatásban nem vett vissza a fordulatszámból, s Timberlake mellett szorgosan gyűjtötte a pontokat. A fehérváriak nagy ritkán tudták csak megakadályozni, hogy ponttal fejezzen be egy-egy akciót. Legkevésbé rajta múlt, hogy a kialakított előny elfogyott, együttese pedig vesztesen hagyta el a játékteret. A 18 éves játékos 22/3 pontot (11-ből 6 mezőnyből, 3-ból 2 hárompontos, 9-ből 8 büntető), 2 lepattanót, 1 szerzett labdát, 7 kiharcolt faltot és 1 gólpasszt jegyzett, mindössze 28 perc alatt. A negatív oldalon 4 eladott labdát kell megemlítenünk nála. Vitán felüli, hogy a hét legjobb felülteljesítője, valamint a legjobb hatodik ember cím egyaránt neki jár!

Tóth Gergely – Soproni KC

Legjobb játékosát nagyon korán elvesztette a soproni alakulat, de a válogatott magasember személyében akadt, aki helyettesítse a montenegrói Filip Barovicsot. Tóth Gergely rendre akkor tett fontos pontokat az eredményjelzőre, amikor felzárkózóban volt a Nyíregyháza.  Legeredményesebb soproni játékosként 19/3 ponttal (12-ből 8 mezőnyből, 3-ból 1 tripla), 7 lepattanóval (4 támadó, 3 védő), 4 kiharcolt faulttal és 1 kiosztott blokkal járult hozzá csapata újabb hazai győzelméhez.

Dénes Gábor - Soproni KC

Ha nem is feltétlenül a ponttermés terén, ezt leszámítva azonban a játék minden elemében fénykorát idézte a korábbi válogatott játékos. Tóth Gergely mellett ő volt az SKC győzelmének legnagyobb elősegítője. Tripla-dupla közeli teljesítménnyel, 11/6 ponttal (8-ból 4 mezőnyből, 4-ből 2 hárompontos), 8 lepattanóval (6 védő, 2 támadó), 3 szerzett, 1 eladott labdával, 3 kiharcolt faulttal, 7 gólpasszal és 2 blokkal fejezte be a mérkőzést.

Lekli József – Zalakerámia – ZTE KK

A válogatott center hétről-hétre megbízhatóan szállítja a pontokat, lepattanókat. A Kaposváron vendégszereplő ZTE egyik legjobb játékosa volt, ám hiába teljesített jól a kék-fehérek palánk alatti részlege, a hátvédektől elmaradó pontokat nem tudták pótolni. Mindössze egyetlen lepattanó hiányzott neki a dupla-duplához, ám teljesítménye kapcsán csak a dicséret merülhet fel. 28 percet tölthetett a parketten, 17 pontot (9-ből 6 mezőnyből, 5-ből 5 büntető), 9 lepattanót (4 védő, 5 támadó), 2 szerzett, 1 eladott labdát, 5 kiharcolt faultot, 2 gólpasszt és 2 blokkot jegyezhettek fel a statisztikájába, mielőtt kipontozódott.

Koppolók:

Patrick Rembert - Marso - NYKK

A nyíregyházi csapat számára megcsillant a győzelem lehetősége a harmadik percben, amikor Filip Barovics sérülés miatt elhagyta a parkettet, ám az adódó lehetőséggel nem tudott élni az NYKK, ugyanis akiktől várhatták volna a pontokat, nem tudtak felnőni a feladathoz. Az Alba Fehérvárnak 18 pontot dobó irányítót mintha kicserélték volna. Eddigi leggyengébb mérkőzését produkálta, mindössze 6 pontot (6-ból 1 mezőnyből, 4-ből 4 büntető), 1-1 szerzett és eladott labdát, 2 kiharcolt faultot és 1 gólpasszt tudott letenni az asztalra, mindezt 29 játékperc alatt.

Marko Djeraszimovics - KTE-Duna Aszfalt

A Paks ellen elvesztette veretlenségét a KTE, több játékosuk mutatott jóval kevesebbet, mint valós tudásuk. Közülük kiemelkedik az eddig kiegyensúlyozottan, magas színvonalon kosárlabdázó Djeraszimovics. Az olvasóink által október hónap legjobbjának választott játékost azért blődség lenne ezen találkozó alapján megítélni. Nem sikerült neki semmi, bármihez is nyúlt, balul sült el. 31 játékpercet töltött a parketten, összességében 5/3 ponttal, 12-ből 2-es mezőnymutatóval, 4 lepattanóval, 1 szerzett, 2 eladott labdával, 2 kiharcolt faulttal zárta a mérkőzést.

 

Fotó (Slide) - falcokc.com
Fotó - Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus