Hoppolók és Koppolók - 8. forduló

Lassan féltávhoz érkezik a Férfi NB I A-csoportjának alapszakasza. A 8. forduló után már nincs nyeretlen együttes, sorozatok folytatódtak, szakadtak meg, ezek kapcsán pedig új arcokat találhattok az alul-, illetve felülteljesítő játékosok listáján.

Hoppolók:

Hendlein Roland – Kaposvári KK

Pontos, precíz játékkal, minimális hibaszázalékkal dolgozott, s a mérkőzés legjobbjaként (2 eladott labdát, 3 kihagyott dobást vétve) vezette győzelemre a somogyi alakulatot. Pontban, lepattanóban, gólpasszok és kiosztott blokkok terén is karriercsúcsot átlagolt a 27 éves magasember, aki ezen mutatóknak köszönhetően a bajnokság harmadik legértékesebb játékosa (29 VAL / meccs). 22 ponttal (12-ből 9 mezőnyből, 4-ből 4 büntető), 13 lepattanóval (7 védő, 6 támadó), 2 eladott labdával, 4 kiharcolt falttal és 2 kiosztott blokkal fejezte be a hétvégi ütközetet.

Devon Moore – Inkognito Fashion Körmend BC

Az örökrangadó magyarországi pályafutása legjobb teljesítményét produkálta az első profi szezonját hazánkban megkezdő irányító. A támadóoldalon mutatott hatékonysága mellett a játék szervezésében is aktívan közreműködött, valamint hozzá kell tenni, hogy lassan már védjegyének számító precíz büntetőzéssel, továbbá eladott labda nélkül hozta le az összecsapást. 28 perc alatt jutott el 35-ös VAL értékig, mely 19 pontból (9-ből 5 mezőnyből, 9-ből 9 büntető), 5 lepattanóból (3 védő, 2 támadó), 2 szerzett labdából, 8 kiharcolt faltból és 5 gólpasszból állt össze.

Zeljko Zagorac - Falco – Trend Optika KC Szombathely

A szlovén magasember szezonbeli legjobb teljesítménye nélkül aligha tudta volna megszerezni első győzelmét a szombathelyi együttes a 8. fordulóban. Az elmúlt hetekben kétszer esett meg vele az a csúfság, hogy nem jutott el tíz pontig, ezért találkozhattunk nevével ezen lista negatív oldalán. Ezek az esetek bőségesen kimerítették vele kapcsolatban a szokatlan fogalmát. A Szeged elleni összecsapáson azonban már régi fényében tündökölt, igazi vezére volt a Falconak. 27/3 pontot (16-ból 9 mezőnyből, 4-ből 1 tripla, 10-ből 8 büntető), 14 lepattanót (8 védő, 6 támadó), 3 szerzett labdát, 10 kiharcolt faltot, 2 gólpasszt és 1 blokkolt dobást tett a közösbe, mindössze 1 eladott labdát vétett.

Perl Zoltán – Falco – Trend Optika KC Szombathely

A fiatal irányító ismét igazolta hírét, hisz ha a mezőnydobásai nem is ültek száz százalékos pontossággal, de teljesítményével komoly érdemeket szerzett csapata idénybeli első győzelmében. Minimális pihenővel tudta le a találkozót, s a nagy feljavulást mutató Zagorac mellett a második leghasznosabb szombathelyi játékosként szerepelt, továbbá ki kell emelni magabiztos büntetőzését. 35 játékperce alatt 16 pontot (11-ből 4 mezőnyből, 8-ból 8 büntető), 5 lepattanót (2 védő, 3 támadó), 2 szerzett labdát, 6 kiharcolt faltot és 4 gólpasszt láthattunk a lőlapját böngészve.

Chris Mortellaro – Pécsi VSK – PANNONPOWER

Green pótlására érkezett a center, s bemutatkozó mérkőzése jól sikerült, annak ellenére, hogy csapattársaival vesztesen távoztak a Jászberény otthonából. 16 ponttal (6-ból 5 mezőnyből, 9-ből 6 büntető) a legponterősebb pécsi játékosként végzett. Továbbá leszedett 5 lepattanót (4 védő, 1 támadó), valamint 1-1 szerzett és eladott labdát, 5 kiharcolt faltot, 3 gólpasszt, és 1 blokkot jegyzetek fel neki, mindezt 28 játékperc leforgása alatt.

Koppolók:

Rastko Dramicsanyin – FORTRESS Jászberény

Annak ellenére, hogy együttese győztesen hagyhatta el a parkettet a Pécs ellen, a magasember játéka, főleg a korábbi találkozók tükrében, hagyott kívánnivalót maga után. 5 pontot (6-ból 2 mezőnyből, 3-ból 0 tripla, 3-ból 1 büntető), 3 lepattanót, 2 szerzett, 1 eladott labdát, 3 gólpasszt, és 4 kiharcolt faltot tett a lőlapjára. Persze biztosan kiegyezik a visszafogottabb teljesítménnyel, ha nélküle is nyer csapata, ám ha ő is azt a játékot nyújtaná folyamatosan, mint október hónapban, akkor hamarabb visszatérne a folyamatos sikerek útjára a Jászberény.

Mohácsi Máté – Marso – Nyíregyháza KK

Továbbra sem találja régi, tavalyi önmagát az NYKK tehetsége. Úgy fest, hogy Doyne érkezése az ő játékára nem gyakorolt jótékony hatást. Három évvel ez előtt, a 2010/11-es szezonban produkált utoljára olyan alacsony pontátlagot, mint amellyel jelen pillanatban rendelkezik (8 pont/mérkőzés). Dobások terén ismét nem fogott ki jó napot, a mezőnybeli munkája csak némileg tudta kompenzálni kimaradó dobásait, elmaradó pontjait. 6 pont (6-ból 1 mezőnyből, 8-ból 4 büntető), 2 lepattanó, 2-2 szerzett és eladott labda, 7 kiharcolt falt került a statisztikájába, mely 6-os VAL értéket eredményezett, 36 játékperce alatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus