Hoppolók és Koppolók - 9. forduló

Pénteken kettő, szombaton további négy mérkőzést rendeztek a Férfi NB I A-csoportjának 9. fordulójában. A nagy különbséggel eldőlő találkozók mellett akadtak szoros ütközetek is, melyeket a rutinos játékosok, s a fiatalok is befolyásoltak. Lássuk kik a forduló felül-, illetve alulteljesítő játékosai.

Hoppolók:

Fodor Márton – Kaposvári KK

A válogatott korábbi kapitánya amikor hazatér, akkor együttesével többnyire győzelemmel a zsákban távozik Körmendről, szombaton sem történt ez másként. A hagyományhoz az is hozzá tartozik, hogy Fodor megszórja nevelőegyesületét. A záró negyedben megmentette csapatát a vereségtől, ugyanis négy perc alatt tíz pontot, közte két hárompontos süllyesztett el a körmendiek gyűrűjében. 34 játékperc alatt 17/9 pontot (9-ből 6 mezőnyből, 4-ből 3 hárompontos), 2 szerzett labdát, 3 kiharcolt faltot és 4 gólpasszt jegyzett.

Takács Norbert – Sopron KC

A soproni gárdába az előző szezonban berobbanó játékos letért arról az útról, hatékony támadójátékról, mely jellemezte a mögöttünk álló idényben. Ez eddigi mérkőzések nem úgy sikerültek számára, mint ahogy szerette volna, ennek hozományaként játékpercei is erősen váltakoztak. A Jászberény ellen azonban már kijött neki a lépés, hárompontosokban bővelkedve, idei legjobb játékával ragadtatta tapsra szurkolóit. Ha a továbbiakban is így folytatja, akkor annak nem csak szurkolói, hanem Sabáli Balázs is örül majd, mivel egy újabb ponterős játékossal erősödne a rotációja. Takács 17/12 pontot (11-ből 6 mezőnyből, 7-ből 4 tripla), 3 lepattanót (1 védő, 2 támadó), 1-1 szerzett és eladott labdát, valamint 1 kiharcolt faltot tett hozzá csapata teljesítményéhez.

Bognár Kristóf – Falco-Trend Optika KC Szombathely

Perl mellett lassan ő is bekerül a sárga-fekete alakulat aktív rotációjába. Mindössze egyetlen mezőnykísérletet hibázott, s a rendelkezésére álló játékidőt maximálisan kihasználta, meghálálva ezzel Bencze Tamás bizalmát. Felnőtt karriercsúcsát megjavítva, ponterős játékkal segítette hozzá együttesét idei második győzelméhez.18 perc alatt jutott el 16 pontig (9-ből 8 mezőnyből), 1 lepattanóig, 1 szerzett labdáig, 1 gólpasszig, és 2 kiosztott blokkig.

Somogyi Gergely- Alba Fehérvár

A EuroCup-ban több alkalommal nyújtott már jó teljesítményt, azonban a hazai pontvadászatban még nem tudott kiemelkedő produkciót bemutatni. Egészen a zalaegerszegi derbiig, ahol csapata egyik legjobbjaként aposztrofálta idénybeli legjobb performanszát. 17 pontot (11-ből 7 mezőnyből, 4-ből 3 büntető), 5 lepattanót (2 védő, 3 támadó), 2 szerzett labdát, 3 kiharcolt faltot, és 7 kiosztott blokkot tett a közösbe!

Kovács Péter – Pécsi VSK – PANNONPOWER

A 25 éves, válogatott hátvéd sokoldalú játékával tartotta a lelket a baranyai alakulatban a KTE elleni találkozón. Ám arra nem maradt esélye a PVSK-nak, hogy a győzelemért járó két bajnoki pontot elhozza Kecskemétről. Azonban a folytatásra nézve biztató, hogy Kovács sorozatosan képes ilyen teljesítményre, ugyan is az elmúlt három körben, s korábban többször jó játékkal rukkolt elő. 19/3 pontot (13-ból 6 mezőnyből, 4-ből 1 hárompontos, 8-ból 6 büntető), 1 lepattanót, 6 szerzett labdát, 6 kiharcolt faltot, 6 gólpasszt -2 eladott labdával szemben-, és 1 blokkolt dobást jegyzett, 36 pályán töltött perc alatt.

Koppolók:

Nemanja Kovacsevics – Pécsi VSK – PANNONPOWER

A montenegrói játékos eddigi leggyengébb mérkőzését produkálta. Pedig a szezon elején megmutatta, hogy ennél jóval többre képes. Minden bizonnyal győzelmi esélyekkel is számolhatott volna a pécsi alakulat, ha Kovacsevics pontmennyiségben felér Kovács Péterék mellé, de legalább a közelükbe. 31 játékperc alatt 1 pont (3-ból 0 mezőnyből), 1 lepattanó, 1 szerzett, 2 eladott labda, 3 kiharcolt falt és 1 gólpassz került a statisztikájába.

Jara Rubin Doyne – Marso-Nyíregyházi KK

A NBI-es visszatérés jól sikerült az amerikai játékosnak, hisz új csapata megszerezte első győzelmét. Ám a korábbi kenyéradója, a Falco ellen vívott ütközet már jóval kevesebb sikerélményt tartogatott számára. 29 perc alatt 8/3 pont (11-ből 3 mezőnyből, 6-ból 1 hárompontos), 2 lepattanó, 2 szerzett, 4 eladott labda, 4 kiharcolt falt és 2 gólpassz került a lőlapjára.

 

Slide - Tóth Zsombor
Fotó - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus