Hoppolók és Koppolók, 4. forduló

A negyedik fordulót követően már fogynak a nyeretlen csapatok, megkezdődtek a körbeverésekhez vezető utak, s ahogy már az elmúlt hetekben megszokhattuk, ezen a játéknapon sem maradtunk szoros, végjátékban eldőlő mérkőzés nélkül. Következő listánkon négy felül-, és két alulteljesítő játékossal találkozhattok.

Hoppolók:

Hrvoje PuljkoKaposvári KK

Eddigi legjobb teljesítménye nem csak saját maga, hanem a szurkolók és csapata számára is nagy örömet hozott. Ugyanis többek között a horvát légiós játékának köszönhetően megszerezte első győzelmét a somogyi alakulat, méghozzá az addig veretlen Jászberénnyel szemben vívott találkozón. Védekezésben, s támadásban egyaránt fontos feladatokat látott el Puljko, igazolva, hogy a statisztikai lap nem mindig és nem teljesen tükrözi a jó teljesítményt. 18/12 ponttal (10-ből 6 mezőnyből, 7-ből 4 tripla, 2-ből 2 büntető), 2 lepattanóval, 1 szerzett, 3 eladott labdával, 4 kiharcolt falttal és 4 gólpasszal állt a lefújáskor.

Kovács ÁkosAtomerőmű SE

Sorozatban negyedik győzelmét gyűjtötte be a paksi alakulat, a sikerben pedig komoly szerepe, érdeme van az irányítónak. Vaughnnal remekül kiegészítik egymást, mindig megtalálják –és edzőjük is- azt az átmenetet a játékpercek terén, mely a két kisembernek, s a csapatnak egyaránt hasznára válik. A kevés pontot hozó összecsapáson ő zárt a legmagasabb pontszámmal az ASE játékosai közül. 15/3 ponttal (11-ből 6 mezőnyből, 3-ból 1 tripla, 3-ból 2 büntető), 3 lepattanóval (2 védő, 1 támadó), 4 szerzett labdával, 4 kiharcolt falttal és 2 gólpasszal fejezte be a mérkőzést, méghozzá úgy, hogy csupán 1 eladott labdát vétett.

Tóth PéterAlba Fehérvár

Kezdőként lépett pályára a körmendi mérkőzésen, jó játékkal örvendeztette meg saját szurkolóit. A fehérváriak két húzóembere (Moore és Kemp) mellett egyedüli játékosként jutott tíz pont fölé. Az utolsó percekben két nehéz, fontos dobást vállalt és juttatott gyűrűbe, ám a Körmend a mégis felülkerekedett együttesén. Igaz, hogy a meccset eldöntő, utolsó dobást ő vállalta magára és hibázott, ám ha nem teljesít korábban jól, akkor aligha jutott volna el szoros végjátékig az Alba. 13/3 pontot (8-ból 5 mezőnyből, 2-ből 1 hárompontos, 2-ből 2 büntető), 2 lepattanót, 2 szerzett, 4 eladott labdát, 4 kiharcolt faltot és 2 gólpasszt jegyeztek fel neki, mindezt 25 játékperc alatt.

Perl Zoltán Falco – Trend Optika KC Szombathely

Az első győzelmére hajtó szombathelyieknél több lehetőséget kapott a helyi utánpótlásképzés legnagyobb tehetsége. Ám idei legjobb játéka is kevésnek bizonyult ahhoz, hogy a Paks veretlenségét el tudják venni. Nem lehetett tőle elvárni, hogy teljes egészében pótolja azt a ponttermést, mely hiányzott a Zagorac-Timberlake kettőstől. Perl 20 játékperce alatt 13/6 pontot (8-ból 5 mezőnyből, 2-ből 2 hárompontos, 2-ből 1 büntető), 4 lepattanót (1 védő, 3 támadó), 1 szerzett labdát, 4 kiharcolt faltot és 1 gólpasszt tett a közösben, 2 eladott labda mellett.

Koppolók:

Nik Raivio – Fortress Jászberény

Fekete Ádám az eddigi mérkőzések alapján jól mérte fel, hogy a jászberényi együttes támadásbali méregfoga az amerikai hátvéd. A kaposvári vezetőedző elmondása szerint jól védekeztek a légióssal szemben, így sikerült mindössze 4 pontra limitálniuk. Annak ellenére, hogy mezőnymunkában próbálta kompenzálni pontszegény játékát, nem tudtam megakadályozni, hogy együttese elveszítse makulátlan mérlegét. 4 pontot (7-ből 1 mezőnyből, 3-ból 1 tripla, 2-ből 2 büntető), 7 lepattanót (5 védő, 2 támadó), 2 szerzett labdát, 9 kiharcolt faltot, 6 gólpasszt tett a közösbe, s 3 alkalommal adta el a játékszert.

Chad Timberlake - Falco – Trend Optika KC Szombathely

A szombathelyieknél eddig a vezérszerepet (Zagorac társaságában) betöltő amerikai légiósnak nem úgy sikerült a Paks elleni hazai mérkőzés, mint ahogy tervezte. Egyedül a harcossága által megteremtett büntetőkkel tudott tíz pont fölé jutni, távolról pedig totálisan veszélytelennek bizonyult. Emellett nagyobb probléma, hogy a sárga-feketék továbbra is nyeretlenek a bajnokságban. 12 ponttal (11-ből 3 mezőnyből, 5-ből 0 hárompontos, 6-ból 6 büntető), 3 lepattanóval (2 védő, 1 támadó), 3 eladott labdával, 5 kiharcolt falttal, 3 gólpasszal és 1 kapott blokkal zárt.

Slide: Fekete Zsuzsanna

Kép: www.kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus