Hoppolók és Koppolók, Középszakasz - 1. hét

Túl vagyunk az első héten a Férfi NB I A-csoportjának középszakaszában. A felsőházban egy, míg az alsóházban két fordulót tudtak le a csapatok. Lássuk, hogy kik kerültek a lejátszott kilenc mérkőzés után a felül-, illetve alulteljesítő játékosok listájára.

Hoppolók:

Csabay Ádám – Pécsi VSK – PannonPower

Nagyon jól megy mostanság a rutinos hátvédnek, jól pótolja a hiányzó Kovács Pétert a Baranya megyei együttesben, mely sorra nyeri a mérkőzéseket és zárkózik a 7. helyezett Körmendre. Csabay a Jászberény ellen 17/12 pontot (9-ből 5 mezőnyből, 7-ből 4 hárompontos, 5-ből 3 büntető), 6 lepattanót (5 védő, 1 támadó), 5 kiharcolt faltot és 1 gólpasszt, míg a Nyíregyháza otthonában 14/9 pontot (7-ből 4 mezőnyből, 5-ből 3 tripla, 3-ból 3 büntető), 4 lepattanót, 4 szerzett, 3 eladott labdát, 4 kiharcolt faltot, valamint 3 gólpasszt jegyzett.

Varga István – Fortress Jászberény

A 29 éves bedobó extrát játszott a Körmend ellen, hisz utoljára közel három éve volt arra példa, hogy tíz pont fölé tudott volna jutni. Legutóbb 2011. március 27-én, az Enternet-Vásárhely ellen szerzett 11 pontot, a B-csoportban. Egytől egyig fontos kosarakat szerzett, nagyon mélyre lökte a körmendi csapatot. A szombati, győzelemmel záruló találkozón 12/6 pontot (4-ből 3 mezőnyből, 3-ből 2 hárompontos, 5-ből 4 büntető), 3 lepattanót, 1 szerzett labdát, 3 kiharcolt faltot és 1 gólpasszt jegyeztek fel a lőlapjára. Vitán felüli, hogy ő szolgáltatta a forduló legkellemesebb meglepetését.

Mészáros Máté – KTE-Duna Aszfalt

A Kecskemét ismételten diadalmaskodott a bajnoki címvédő felett, a győzelemből pedig komoly részt vállalt magára a fiatal játékos. Ponterős játékkal és jó védőmunkával örvendeztette meg edzőjét és szurkolóit. 15/3 pontot (9-ből 5 mezőnyből, 4-ből 1 mezőnyből, 8-ból 4 büntető), 2 lepattanót, 4 szerzett labdát, 5 kiharcolt faltot, és 1 gólpasszt tett hozzá a Kecskemét győzelméhez, a negatív oldalon a gyengébb büntetőzést és mindössze egyetlen eladott labdát kell megemlítenünk.

Mohácsi Máté - Marso-Nyíregyházi KK

Doyne betlije miatt nagy szüksége volt az NYKK-nak arra, hogy jó játékot nyújtson a fiatal bedobó. Ennek az elvárásnak eleget is tett, hiszen pár visszafogottabb teljesítmény után újra ponterősen, jó dobószázalékkal játszott. Nagy szükség lesz tőle a folyamatosan érkező biztos pontmennyiségre, kiegyensúlyozott játékra, ha el akarja kerülni az utolsó helyet a Nyíregyháza. A Pécs elleni mérkőzésen 21/12 pontot (14-ből 8 mezőnyből, 8-ból 4 hárompontos, 2-ből 1 büntető), 2 lepattanót (1 védő, 1 támadó), 2 szerzett, 1 eladott labdát, 4 kiharcolt faltot, valamint 1 blokkolt dobást jegyzett.

Bennett Davis – Kaposvári KK

Először mutatta meg a bahamai légiós, hogy képes Wayne Chism pótlására. Nem sikerült otthon tartaniuk a két bajnoki pontot, ám a találkozó döntő részében mutatott játékuk - főleg Davisé - bizakodásra adhat okot a soron következő mérkőzéseken. 20 ponttal (17-ből 9 mezőnyből, 2-ből 2 büntető), 7 lepattanóval (4 védő, 3 támadó), 4 szerzett, 3 eladott labdával, 2 kiharcolt falttal, 6 gólpasszal, és 3 kiosztott blokkal fejezte be a mérkőzést.

Koppolók:

Filip Barovics – Sopron KC

A szolnoki magasemberek teljesen kivették a játékból a bajnokság egyik - ha nem a legjobb - centerét. Támadásban szinte teljesen tehetetlen volt, hiszen mezőnyből nem, csak a büntetővonalról tudott a gyűrűbe találni. 3 ponttal (6-ból 0 mezőnyből, 4-ből 3 büntető), 5 lepattanóval, 1-1 szerzett és eladott labdával, 3 kiharcolt falttal zárta a mérkőzést, melyen 29 percet töltött a parketten.

Jonathan Thompson – Sopron KC

Nagyon nincs jó passzban a soproniak atletikus légiósa, aki egyre reménytelenebb harcot vív azért, hogy ponterősen, hatékonyan tudjon játszani, amivel nagyban segíthetné csapatát. A Szolnok otthonában egyetlen sikeres mezőnykísérletet sem tudott felmutatni. 14 játékperc alatt 0 pont (3-ból 0 mezőnyből), 2 lepattanó, 1 kiharcolt falt, 2 gólpassz, és 1 blokk került a lőlapjára.

Jara Rubin Doyne – Marso-Nyíregyházi KK

Ha a mezőnymunkáját lehet is dicsérni a korábbi magyar bajnok légiósnak, amellett nem lehet elmenni szó nélkül, hogy szinte hatástalanok voltak mezőnykísérletei, továbbá minden távoli dobását elhibázta. Pontszegény játéka nagyban hozzájárult ahhoz, hogy csapata vesztesen hagyta el a parkettet. 4 pont (7-ből 1 mezőnyből, 5-ből 0 hárompontos, 4-ből 2 büntető), 6 lepattanó, 1 szerzett, 5 eladott labda, 7 kiharcolt falt, valamint 4 gólpassz került a statisztikájába, mielőtt kipontozódott.

Lee Humphrey – Alba Fehérvár

Nem sikerült fényesen a székesfehérváriak új szerzeményének bemutatkozása. Az amerikai dobóhátvéd nem úgy nyitott, mint amire az EuroChallenge-ben, valamint az ukrán bajnokság mutatott játéka alapján számíthattunk. 23 játékperc után értékesített dobáskísérlet (3-ból 0 hárompontos) és pont nélkül zárt, továbbá 1 lepattanó, 2 gólpassz, 2 kiharcolt falt és 4 személyi hiba került neve mellé.

 

Foto - sport365.hu
Slide - pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus