Január hónap ötöse és az MVP az NBI/A-csoportban

Két magyar és három külföldi játékost választottak be olvasóink az NBI/A-csoportban decemberi teljesítményük alapján a Hónap ötösébe.

Olvasóink csütörtök éjfélig voksolhattak, mely alapján eldőlt, hogy ki a hónap MVP-je, s mellette kik kerültek be január legjobbjai közé.

A Hónap Ötöse:

1. Vojvoda Dávid (Szolnoki Olaj KK) - 15.41%

Oldalunk látogatói a Szolnoki Olaj KK válogatott bedobóját választották január hónap legértékesebb játékosának. Egy rangadót ugyan elvesztett az év első havában a címvédő, de a kötelező győzelmek mellett az ASE gárdáját simán intézte el. Vojvodán nem múlt a soproni fiaskód, ugyanis 28/21 pontot (7/10 hárompontos, 9/14 mezőnyből) tett a közösbe. A Paks elleni rangadón ugyan szolidabban termelte a pontokat (15), de kiemelkedő mezőnymunkával szolgált, 10 kiharcolt személyi hibát, valamint 6 gólpasszt jegyeztek fel a statisztikai lapjára. 

2. Djordje Pantelics (Zalakerámia ZTE KK) - 13.52%

Nagyszerű hónap áll a zalaegerszegi alakulat és a bajnokság legjobb blokkolója, legjobb védőjátékosa mögött. Négy mérkőzésből hármat hozott a ZTE, s csak a Kaposvár tudta megszakítani újabb, négy mérkőzésből álló győzelmi sorozatukat. Pantelics három dupla-duplát szállított, mezőnyhatékonysága 50% feletti volt, s 10 blokkot osztott ki januárban. Legjobb találkozója a MAFC elleni idegenbeli fellépés volt, amikor minden tekintetben vezérként játszott, 19 ponttal, 14 lepattanóval, 4-4 kiharcolt faulttal és gólpasszal zárt.

3. Váradi Benedek (Falco-Trend Optika KC Szombathely) - 10.38%

Bár a Falco a Kecskemét és Sopron együttesével szemben is alulmaradt, egy fontos, presztízs találkozót behúztak az év elején Kálmán László tanítványai. A Körmendet négy ponttal győzték le az Aréna Savariában, ezen a találkozón pedig kiemelkedett a mezőnyből Váradi, aki 21/6 ponttal és 23-as VAL mutatóval zárta az összecsapást, s szerzett elvitathatatlan érdemeket a sárga-feketék sikeréből. A Sopron ellen is nagyon sokat tett azért, hogy minden esélye meglegyen a győzelem együttesének, de az utolsó támadásból nem született szombathelyi kosár. Váradinak így sem lehetett oka szégyenkezni, 21/9 pontot tett a közösbe. 

4. Emanuel Ubilla (Kaposvári KK) - 10.38%

A Kaposvár a Sopron és a Paks elleni találkozóját is elvesztette az év kezdetén, de a Nyíregyháza ellen javított, majd a ZTE ellen már értékes győzelmet aratott a somogyországi alakulat. Ubilla a bajnokság legjobb előkészítőjévé (8,6 gólpassz / mérkőzés) lépett elő, az SKC (25 pont, 7 gólpassz) és az ASE (26 pont, 5 szerzett labda, 1 eladott, 12 gólpassz) egyaránt jól játszott, viszont a ZTE-vel vívott derbin messze kiemelkedett a mezőnyből. A kaposváriak kisembere klasszikus tripla-duplával örvendeztette meg a szurkolókat 19 pontja mellé 12 lepattanót és 10 gólpasszt tett a közösbe a fontos győzelem alkalmával.

5. Hernst Laroche (Sopron KC) - 10.38%

Négy sikerrel szaporította januárban a még tavaly megkezdett győzelmi szériáját a Sopron, s ebben a sorozatban kulcsszereplőkének számított az amerikai irányító. A két legfontosabb találkozón egyaránt kiemelkedően teljesített. A bajnoki címvédő Szolnok legyőzése alkalmával 30 pontot (5/6 tripla, 9/10 büntető), 41 VAL-t szállított, a Falco elleni diadalból pedig 20 ponttal, 8 lepattanóval, 4 szerzett labdával, 8 kiharcolt faulttal, és 5 gólpasszal vette ki részét.

A további sorrend:

Veljko Budimir - 9.12%
Marko Popadics - 8.81%
Christopher Dunn - 8.49%
Tomiszlav Ivosev - 7.55%
Darrin Govens - 5.97%

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus