Jön a 67. Falco - Körmend!

Szombat délután, 15 óra 45 perctől, országos nyilvánosság előtt rendezik a Falco-Trend Optika KC Szombathely – Inkognito Fashion Körmend BC mérkőzést. A vasi csapatok találkozójára örökérvényű a rangadó jelző, másodlagos, hogy épp melyik pozíciót foglalják el a bajnoki táblázaton. Alábbi felvezetőnkkel hangolódhattok az összecsapásra.

67. egymás elleni bajnoki mérkőzésére készül a Falco és a Körmend. Vas megye két legpatinásabb kosárlabdacsapatai rendre telt ház előtt adnak randevút egymásnak, nem lesz ez másként szombaton sem. Borítékolható, hogy remek hangulatú, a rangadó jelzőhöz méltó ütközetet láthatnak azok a szurkolók, akik tiketthez jutnak. Akik kénytelenek lemondani a helyszín atmoszférájáról, ők sem maradnak le a derbiről, ugyanis a SportKlub Televízió 15 óra 30 perces kezdési időponttal közvetítést ad a mérkőzésről.

A statisztikákat böngészve láthatjuk, hogy az eddig lejátszott hatvanhat bajnoki (alap-, középszakasz, rájátszás) kétharmadát a körmendiek nyerték. Az örökmérleg 43-23 a piros-feketék javára, akik saját csarnokukban impozáns 28-7-es mutatót tudhatnak magukénak, míg a megyeszékhelyen rendezett mérkőzések tekintetében eggyel több győzelmet számolnak, mint a sárga-feketék (15-16). A 2012/13-as idény minkét vasi rangadóját Ferencz Csabáék nyerték. Az elsőt Zvonko Buljan parádéjával, míg a másodikat komoly hátrányból fordítva húzták be Szombathelyen.
 
A vendéglátók –igaz még messze az alagút vége- kezdenek kilábalni abból a gödörből, melyben egyre mélyebbre kerültek a szezon nyitányától kezdve, egészen a hetedik fordulóig bezárólag. Vezetőség által kirótt szankciók, légióscsere és lelki viszontagságok után az elmúlt két fordulóban két győzelmet gyűjtöttek be Will Tamásék. A Szabó Miklós – Zeljko Zagorac duó eredményesen, a csapat szempontjából hasznosan képes szerepelni, amennyiben a magyar válogatott játékosnak nincsenek faltproblémái, a szlovén magasember pedig azt  a teljesítményt nyújtja, mint amit az utolsó két fordulóban láthattunk tőle. Ha játszhat a brit válogatott Justin Robinson, akkor egy fokkal nyugodtabb lehet Bencze Tamás. Ha azonban még tart az a bokasérülés, melyet múlt csütörtökön szedett be a játékmester, akkor olyan rotációt kell alkalmaznia a szombathelyi vezetőedzőnek, mint tette Nyíregyházán. Chad Timberlake nevéhez méltóan teljesít eddig a szezonban, ám a Falcónál is tisztában vannak azzal, hogy a bedobót nem lehet kizsigerelni, végig pályán tartani. Csak akkor képes mérkőzéseket eldönteni, konstans játékot hozni, ma friss tud maradni. A tavalyi évben életet szezonját futó Will Tamás kikerült a sárga-feketék kezdőcsapatából, helyét pedig Perl Zoltán vette át. A fiatal játékos hétről-hétre bizonyítja, hogy miért őt tartják a szombathelyi utánpótlásműhely legértékesebb ékkövének. Nem egyedüli az ő példája, ugyanis a legutóbbi fordulóban Bognár Kristóf teljesített bőségesen a várakozások felett. Újfent lehetőséget kapnak arra, hogy országos nyilvánosság előtt mutassák meg tudásukat.
 
A körmendiek oldalán kevés pozitív, számukra kedvező tényt lehet felsorolni a találkozó előtt. Az elmúlt hetekben két bajnokit vesztettek el minimális különbséggel, csúszott be nem várt hazai vereség is. Jeremy Fears-szel, közös megegyezéssel bontott szerződést a klub, helyére érkezett tíz napos próbajátékra Muhammad El-Amin. Azonban a Pécs és a Alba együttesét is megjáró játékos még nem léphetett pályára a piros-feketék színeiben, mivel játékengedélye nem érkezett meg. Sőt, a beharangozó készülésekor még nem érkezett hivatalos információ arról, hogy játszhat-e a hétvégi rangadón, bár a zuhanyhíradó információ szerint valószínüleg debütálhat szombaton. Hozzá kell tenni, tíz napos próbajátéka hétfőn jár(na) le El-Aminnak. Továbbá serülések nehezítik Hencsey Tamás dolgát. Farkas Attila a Kijev ellen megnyert mérkőzésen sérült meg, Zsarko Rakocsevics pedig már hetek óta bajlódik lábujj, boka problémákkal, betegséggel, egyikük sem utazott el Paksra, a hétközi bajnokira. Pályára lépett, de őrződött a bordasérülés Devon Moore játékán, aki még a Kaposvárral szemben elvesztett találkozón sérült meg. A pozitív oldalon meg kell említeni, hogy Török Rolland személyében egy megbízhatóan, jól lepattanózó magasembere van a körmendi alakulatnak, könnyen előfordulhat, hogy kulcsszerep hárul majd rá. Ferencz Csaba esetében az iménti feltételezés kijelentéssé alakul. A szezont döcögősén kezdő válogatott bedobó egyre jobb formába kerül, s nem elhanyagolható tény, hogy a Falco ellen rendre jól teljesít. Karriercsúcsát is (30 pont) a sárga-feketék ellen érte el. Összegezve, nincs jó passzban tehát a Körmend, ám erre a párharcra minden játékos, tartozzon bármelyik csapathoz sokkal jobban szorítja össze a fogát, szeretne pályán lenni, játszani, segíteni csapatát.
 
Hazai parketten az egyik legjobban, legponterősebben kosárlabdázó csapat a Falco, átlagban 82,3 pontot szereztek az eddigi négy találkozójukon az Aréna Savariában. A piros-feketék öt alkalommal jártak vendégségben, s ha nem számítjuk a Pakson szerzett 82 pontjukat, akkor azt kell konstatálnunk, hogy egyszer sem jutottak 70 dobott pont fölé. Ellenben az elmúlt mérkőzéseken már javítottak triplamutatójukon, melyre szükség is volt, hisz az év elején –körmendiekre nem jellemző módon- csak küzdöttek a távoli kísérletek értékesítésével. Ezen a területen javulnia kell a szombathelyieknek is, hisz otthon mindössze 26%-os pontossággal tüzelnek a hárompontos vonalon túlról.

Felesleges jóslatokba bocsátkozni a mérkőzés kimenetelével kapcsolatban, ember legyen a talpán, aki nagy magabiztossággal meg tudja tippelni, hogy melyik együttes, milyen arányban diadalmaskodik a másik felett. Abban azonban biztosak lehetünk, hogy a két gárda szurkolói remek hangulatot varázsolnak majd az Aréna Savariába, a játékosok pedig tesznek arról, hogy ezt a mérkőzést is vastag betűvel emeljék majd ki a kosaras évkönyvekben.

Jó szórakozást, jó szurkolást a mérkőzéshez!

Hajrá magyar kosárlabda!

 

Slide - Frisss.hu

Fotó - westindex.hu (Cseh Gábor)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus