Jön a Magyar Kupa: a KTE-Olaj párharc felvezetője

Február 16-án kezdődik a Tippmix-Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntője, a KTE-Olaj párharcban szomszédvárak találkoznak.

A Kosarsport.hu felvezetője: 

Az alapszakaszban már oda-vissza összecsaptak egymással a felek, és mindkétszer az Olaj győzött azonos arányban, 79-67-re. Ebből is látszik, hogy kellemetlen, szívós ellenfél a kecskeméti gárda, amelyet nehéz leszakítani – ez hatványozottan igaz lehet a kupára, ahol különösebb teher nélkül játszhat Forray Gábor alakulata. A FIBA Europe Cup sorozatból a második csoportkört követően búcsúzott az Olaj, így teljes erőbedobással készülhetnek a kupára és a bajnokságra, ezt Dragan Aleksic vezetőedző is kiemelte nemrégiben.

A két csapat első, december eleji mérkőzésén Vojvoda masszív dupla-duplával vezette győzelemre a hazai közönség előtt játszó szolnokiakat, 18 pontja mellé 13 lepattanót és 5 gólpasszt is jegyzett a válogatott hátvéd. Kendrick Perry és Quincy Ford voltak még elemükben, előbbi 18 pontot rámolt be úgy, hogy 6 triplakísérletéből 4 sikeres volt, Ford pedig 13 pontja mellé 12 lepattanót is lekapott.  A KTE-ben a szintén válogatott kerettag Kemal Karahodzic volt a legeredményesebb játékos az odavágón, 16 pontja mellé 5 lepattanót gyűjtött be a center. Mellette Pongó Máté (15 pont, 7 gólpassz) és Marko Derasimovic (13 pont, 7 lepattanó) emelhető még ki, de összességében alig 35%-kal dobott mezőnyből a kecskeméti csapat, úgy pedig nehéz meccset nyerni az Olaj csarnokában.

A kecskeméti visszavágón az első félidőt még szűken a KTE nyerte, ám a harmadik játékrészben Polyák László vezérletével magasabb sebességbe kapcsolt az Olaj – a  cserehátvéd mind az 5 trojkája a gyűrűben landolt a meccs folyamán. Polyák extrája mellett több szolnoki játékos is kiegyensúlyozott teljesítményt hozott a derbin, összesen hatan értek el legalább 10 dobott pontot. Hazai oldalról ez csak Derasimovicnak (20 pont), Thompsonnak (17 pont, 10 lepattanó) és Karahodzicnak (10 pont, 6 lepattanó) sikerült, így ismét Aleksic mester fiai hagyták el győztesen a parkettet.

Az Olaj kissé izzadságszagúan, de hozta a kötelezőt Jászberényben, a Kecskemét viszont bravúrgyőzelemmel zárta a kupa előtti bajnoki fordulót - az Alba hétmeccses hazai győzelmi szeriáját adták át a múltnak Derasimovic (20 pont) és Dramicanin (19 pont, 5 tripla) vezérletével. Utóbbinak Debrecenben is kulcsszerepe lesz, hiszen az Olaj mindkét egymás elleni mérkőzésükön remekül limitálta a JKSE színeiben anno 5 évadot lehúzó szerb erőcsatárt -  Szolnokon 4, Kecskeméten pedig 9 pontot szerzett. Dramicanin pontos távoli dobásai pedig nagyon jól jönnének a játékszervezésért felelős Pongó-Thompson-Derasimovic triónak, hiszen több helyük lenne a betörésekre, kiosztásokra, és jobban érvényesülnének Karahodzic elzárásai is, ha kevésbé lehetne behúzódni a szolnoki védőknek.

A KTE-nek a kinti védekezéssel akadtak még gondjai a két derbin, összesen 20 trojkát rámolt be nekik a Szolnok, egészen jó százalékkal (20/49, 40.9%) - Perry és Vojvoda betöréseiből Polyák, Ford, Milosevic vagy a nemrégiben igazolt Steven Browning is profitálhat, itt könnyen eldöntheti a negyeddöntőt az Olaj. A Tóth-Andric centerpáros 12-12 pontot termelt mindkét összecsapáson – bár hatékonyan, kevés hibával dolgoztak, nem a palánk alatt dőltek el a meccsek.

Az Olaj tehát több lábon áll, náluk esetenként még Polyák is előléphet nyerőemberré, ezzel szemben a kecskeméti csapatnak fontos lenne Dramicanin jó játéka – Derasimovic, Thompson és Karahodzic minden bizonnyal hozni fogják magukat, mint ahogy Wittmann is mindig „kapható” néhány pontra a padról.

 

KTE-Duna Aszfalt - Szolnoki Olaj KK

2018. 02. 16. 20:30, Debrecen, Főnix Csarnok.

Jegyek az alábbi linken vásárolhatóak:

http://www.eventim.hu/hu/jegyek/zsiros-tibor-magyar-kupa-nyolcas-donto-debrecen-fonix-csarnok-484408/event.html 

 

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus