Március hónap ötöse és az MVP az NBI/A-csoportban

Négy külföldi és egy magyar játékost választottak be olvasóink az NBI/A-csoportban a Hónap ötösébe.

Ritkán látható szoros versenyben dőlt el olvasóink szavazata alapján, hogy mely játékosok kerültek be március hónap legjobbjai közé.

A Hónap Ötöse:

1. Sztrahinja Milosevics (Szolnoki Olaj KK) - 12.78%

A címvédő magasembere stabil és kiegyensúlyozott mezőnymunkával vette ki részét együttese ötmérkőzéses győzelmi szériájából, mely a Körmend elleni találkozón szakadt meg. Ponttermése nem volt kiemelkedő, mégis nélküle láthatóan másképp és kevésbé hatékonyan működött a szolnoki gépezet. Erre adott bizonyítékot a középszakasz első találkozóján, amikor az Albával vívott rangadón masszív, 25 pontos, 10 lepattanós (5-5 védő és támadó) dupla-duplát tett az asztalra, 31 perc alatt jutott el 34-es VAL értékig, s vezette vele győzelemre együttesét. Minimális különbséggel őt választották olvasóink a múlt hónap legértékesebb játékosának, MVP-jének.
    
2. Lóránt Péter (TLI-Alba Fehérvár) - 12.41%

17 nap alatt 7 mérkőzést játszott le az Alba március első felében. Két találkozót leszámítva rendre 20 feletti VAL mutatóval hozta le a találkozókat Lóránt. A középszakaszt egy-egy győzelemmel és vereséggel nyitotta az Alba, de a magasember ezen a két derbin 14,5 pontot és 13,5 lepattanót tett átlagban a közösbe, nem érdemtelenül ruházzák fel azzal a jelzővel, hogy ő a fehérvári alakulat egyik legstabilabban teljesítő játékosa. 

3. Rashad Anderson (MAFC) - 11.28%

Három győzelmet gyűjtött be a múlt hónapban a fővárosi gárda, továbbá megszorongatta a Körmend és a Paks gárdáját is. Ezekben a sikerekben vezérszerepet vállalt a rutinos játékos, aki egészen kiemelkedő statisztikákkal rukkolt elő. Meccsenként 18 mezőnykísérletből átlagolt 22,7 pontot megbízható büntetőzéssel (85%), leszedett 4,5 lepattanót, jegyzett továbbá 6,2 kiharcolt személyi hibát.

4. Kenny Chery (TLI-Alba Fehérvár) - 10.53%

Szinte tökéletes példát ad arra az irányító, hogy milyen, amikor azt a formáját hozza egy játékos, melyre épp szüksége van együttesének. Ha kell, akkor védőmunkában jeleskedik, előkészít, ha kell, akkor pedig 20-30 pontot is képes termelni. Sorozatban négy találkozón jutott el március végén legalább húsz pontig, s egy mérkőzést leszámítva mindig győztesen hagyhatta el társaival a parkettet. 
    
5. Darrin Govens (Zalakerámia ZTE KK) - 10.9%

A ZTE egyik húzóembere továbbra is tarja előkelő helyét a bajnokság legjobb pontszerzői között. Jól sikerült a Zala megyei együttes számára a március és ebben nagy szerepe van az amerikai hátvédnek, a pontszerzés mellett az előkészítésben is jeleskedik, 5,1 gólpasszt átlagolt 19,25 pont társaságában. 

A további sorrend:

Hendlein Roland - 9.77%    
Tomiszlav Ivosev - 7.89%
Parrish Petty - 7.52%    
Garrick Sherman - 7.52%    
Deville Smith - 4.89%    
Anthony Tucker - 4.51%        

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus