NBI/A: Erősorrend, 9. hét

Csonka játékhéten van túl a mezőny, de így is komoly változások történtek erősorrendünk élbolyában, úgyhogy lássuk is, mik a tendenciák!

Csonka játékhéten vagyunk túl a magyar férfi élvonalban, hiszen november utolsó hétvégéjén megrendezésre kerülő All-Star gála sok csapatnak pihenési lehetőséget biztosított. Azért erre a fordulóra is jutott rangadó, a Kecskemét hazai, Atomerőmű elleni sikerével letaszította a trónról a paksiakat és a Sördögöket ültette a helyükre. Sok vergődés után megszerezte első hazai sikerét a Körmend, mellyel egyben üzenetet is küldött az alsóházi riválisoknak. Íme a heti erősorrend.

1. (2.) Soproni Sördögök (8-1) +1

A Körmend ellen aratott győzelmével öt hét után újra éllovas a Sopron, hiszen az Atomerőmű SE hosszabbításban vereséget szenvedett a Kecskeméttől, így a megüresedett pole-pozícióba a Sördögök kerültek. A mérkőzés lefújása után kialakuló eredmény azért megtévesztő is lehet, hiszen a harmadik negyedben a Körmend egész közel került a vendéglátókhoz, majd Boriszov gondoskodott róla, hogy a vasiak a végén belenyugodjanak a vereségbe. Kényelmes pozícióban vannak Thomasék, hiszen a 2014-es esztendőre már csak hazai fellépésük maradt, így kényelmesen fogadhatják a soron következő ellenfeleket. Egy kis érdekesség a végére: A hétvégi All-Star meccs alkalmával ismét összecsaphatott Sabáli és Dzunics a kispadon és az általuk dirigált csapat ismét döntetlent játszott a rendes játékidőben, csakúgy, mint a második fordulóban megrendezett bajnoki mérkőzésen. Így kíváncsian várom a két edző harmadik összecsapását, amelyre az újév elején 2015. január 7-én kerül sor.

Következik: Falco KC Szombathely (o), Kaposvári KK (o)

2. (3.) KTE-Duna Aszfalt (7-1) +1

A Kecskemét idei nyolc bajnoki mérkőzéséből három hosszabbítás után dőlt el, az extra játékidők során is csak a Sopron tudta őket legyőzni. Ezzel a KTE az egyik olyan csapat a magyar bajnokságban, amelyet a 4x10 percen belül nem lehetett megverni egyik alkalommal sem. Folytatva ezt a gondolatmenetet, egyedül Rakicséknak sikerült az Atomerőmű csapatát a lepattanó párbajban ilyen különbséggel megelőzni (44:33) és természetesen a szerencse is jókora faktor egy ilyen ki-ki találkozón, de minden bizonnyal rászolgáltak a győzelemre Sztojan Ivkovics tanítványai. Nekik is kedvező a sorsolásuk, hiszen a nyíregyházi túra után már csak hazai pályán szerepelnek a 2014-es esztendőben.

Következik: Marso-Nyíregyháza KK (i), TLI-Alba Fehérvár (o)

3.(1.) Atomerőmű SE (7-2) -2

Ötödik hét után elvesztette a vezető helyezését az ASE és csakúgy, mint a hivatalos tabellán, az erősorrendben is a dobogó legalsó fokán tanyáznak. Természetesen nincs nagy gond, hiszen ezt a két vereséget hosszabbításos mérkőzéseken sikerült begyűjteniük, így az ASE csatlakozik a Kecskeméthez és róluk is kijelentető, hogy a rendes játékidőben még nem találtak legyőzőre a honi pontvadászatban. Ahogy azt előző erősorrendben is említettük, ezen a rangadón a liga két legjobb védelme találkozott és a várakozásoknak megfelelően kissé gólszegény találkozót vívtak meg a felek. A 77 kapott egységgel úgy gondolom, hogy Dzunics mester akár elégedett is lehet.

Következik:  TLI-Alba Fehérvár (o), Zalakerámia ZTE KK (i)

4. (4.) FALCO KC Szombathely(7-2)

Magabiztos győzelmével továbbra is negyedik helyen a Falco. A Nyíregyházát jóformán lesemmizték az első negyedben és ezzel a jó periódussal eldöntötték a találkozó sorsát. Nagyon feltűnő jelenség a statisztikában az óriási lepattanó fölényük (45:28), ráadásul a játék minden elemében felülmúlták a szabolcsiakat. Immáron általános tendencia a vasiaknál, hogy a kisebb csapatok ellen nagyon jól megy, képesek a gyengébb játékerőt képviselő gárdákat szétfutni, ellenben még mindig hiányzik az a plusz, amellyel rangadót tudnak hozni. A lehetőség meg lesz rá, hogy állításunkat cáfolják, hiszen az újdonsült elsővel mérkőznek meg csütörtökön.

Következik: Soproni Sördögök (i), Kaposvári KK (i)

5. (5.) TLI-Alba Fehérvár (5-3)

Nem játszottak.

Következik: Atomerőmű SE (i), KTE-Duna Aszfalt (i)

6. (6.) KAPOSVÁRI KK (5-4)

Nem játszottak.

Következik: PVSK-PANNONPOWER (o), Falco KC Szombathely (o)

7. (7.) PVSK- PANNONPOWER (4-5)

Nem játszottak.

Következik: Kaposvári KK (i), MAFC (i)

8. (8.) Naturtex SZTE-Szedeák (3-5)

Nem játszottak.

Következik: Jászberényi KSE (i), Zalakerámia ZTE KK (o)

9. (9.) NYKK (3-6)

Tovább folytatódik az NYKK gyenge szériája, már sorozatban a hatodik vereségüknél tartanak. A szombathelyi mérkőzésen nem sikerült a szabolcsiaknak lelassítaniuk a nagy lendülettel kezdő vasiakat, így az első etapra el is dőlt a találkozó. A vendégeknél igazán csak Wise tudott érvényesülni, az újonnan érkező légiós Jarvis Garner még nem tudott túl sokat hozzátenni. Egyértelműen csapatjátékban kell javulniuk a nyíregyháziaknak, hiszen a Falco ellen elkönyvelt 7 gólpassz nem éppen az összjáték erősségét mutatja. Elnézve a sorsolásukat, a két következő mérkőzésen sem ők a favoritok, viszont az év utolsó bajnokiján a Jászberényt fogadhatják, amelyen egy esetleges győzelemmel jó szájízzel tudnák lezárni a 2014-es évet.

Következik:  KTE-Duna Aszfalt (o), TLI-Alba Fehérvár (i)

10. (10.) Jászberényi KSE (3-6)

Nem játszottak.

Következik: Naturtex-SZTE-Szedeák (o), KTE-Duna Aszfalt (o)

11. (12.) Egis Körmend (2-8) +1

Amíg a többi csapat az All-Star hétvége adta pihenőjét töltötte, addig a Körmend gyorsan letudott két bajnoki mérkőzést is. Immáron a szokásos forgatókönyv szerint működtek a Sopron ellen, hiszen a beszedett nagy hátrányt itt is sikerült ledolgozniuk, de a győzelmet kicsikarni már nem tudták. A MAFC elleni hazai bajnokin hosszas várakozás után megszületett az első hazai siker, amelynek úgy gondolom nem csak Körmenden, hanem az egész kosárlabda társadalomban is sokan szorítottak. Újfent a csapatjáték jeleit fedezhettük fel a vasiak játékában és talán ez a diadal meghozza az étvágyat. Azt, hogy mennyire volt ez a Körmend igazi arca, Szegeden gyorsan ki tudjuk deríteni, hiszen megint egy olyan csapattal találkoznak, amely játékerőben jócskán mögöttük van, de mint ismert, a szegediek hazai meccsein mindig ott van a levegőben a bravúr. Előre lépésük egyértelműen annak tudható be, hogy legyőzték az az eggyel előttük álló budapestieket.

Következik: Naturtex-SZTE Szedeák (i), Atomerőmű SE (i)

12.(11.) MAFC (2-7) -1

Idegenben még várat magára az első bravúr, de nem szabd telhetetlennek lenniük a budapestieknek, hiszen ettől a csapattól még nem várható el, hogy kihívó ellenfele legyen vendégként akár egy Körmendnek is. Nagyon úgy tűnik, hogy Brown jó választás volt a légiós sorba, hiszen bátran szállítja a pontokat a fővárosi csapatnak. Az előző héten kiemelésre kerülő Mócsán Bálint ismét lehetőséget kapott és talán ez a legfontosabb a tényező a MAFC-nál, azaz hogy bátran be merik dobni a mély vízbe a tehetséges fiatalokat. A Jászberény elleni hosszabbítás alkalmával a budapesti közönség nagyon belejött a szurkolásba, így nem hiszem, hogy üres szektort találnánk a Zalaegerszeg elleni "kiesési" rangadón.

Következik: Zalakerámia ZTE KK (o), PVSK-PANNONPOWER (i)

13. (12.) Zalakerámia ZTE KK (1-7)

Nem játszottak.

Következik: MAFC (i), Naturtex-SZTE-Szedeák (i)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus