NBI/B - Beharangozó 10. forduló

Folytatódik a nagyüzem a másodosztályban is, a Keleti csoportban a bajnoki címre hajtó debreceniek miskolci szereplése ígérkezik a legjobban várt derbinek, míg a nyugati csapatok már pénteken le is tudják az egész fordulót, közte egy Győr-Vasas és MTK-Bonyhád rangadókkal.

Keleti csoport

MEAFC (5., 5-4) – DEAC (4., 6-3) (szombat, 16:00)

Roppant izgalmasnak ígérkezik a DEAC miskolci vendégeskedése, a hajdúságiaknak ugyanis égető szükségük van egy újabb győzelemre, hogy ne szakadjanak le az élbolytól, ám a MEAFC újoncként eddig még veretlen odahaza. Egyszer azonban már találkozott egymással a két együttes tétmérkőzésen ebben a szezonban, a Hepp-kupában magabiztos győzelemmel távozott a borsodi megyeszékhelyről Dr. Nagy Ágoston legénysége. Hasonló forgatókönyvre készülnek most is a debreceniek, de a bajnokság más tészta, sokkal keményebb ütközetre számíthatunk ezúttal, a palánk alatt és a mezőny posztokon is nagy csata van kilátásban a rutinos borsodiak és a fiatal, ám B-csoportos szinten elég tapasztalattal rendelkező cívisvárosaik között.

Békési SzSK (1., 8-1) – EKF-Eger-KOK SE (10., 3-6) (vasárnap, 17:00)

Bravúros győzelemmel zárta a 2015-ös esztendőt az Eger gárdája, a hevesiek odahaza lepték meg az előrébb taksált Salgótarjánt és most egy hasonló játékerőt képviselő együtteshez látogatnak. A békésiek nem csak hazai pályán magabiztosak az idei kiírásban, hanem idegenben is futószalagon szállítják az eredményeket, egyetlen Dózsa György úti botlásukat leszámítva hibátlan szezont futnak eddig Koma Daniék. Hiába a Tarján elleni bravúr, Békésen nem lesz keresnivalójuk Váczi Péter tanítványainak, a házigazdáknak könnyedén kell hozniuk ezt a fordulót.

KTE-Duna Aszfalt (11., 2-7) – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK (7., 4-5) (vasárnap, 17:00)

Továbbra sem a terveknek megfelelően alakul a tiszaújvárosiak szezonja, de most következő öt mérkőzésükből négy is a hozható kategóriába tartozik, egyedül a debreceni kirándulás ígérkezik nehezebb falatnak (a Honvédot és a Budafokot fogadják odahaza és a MAFC-hoz látogatnak) a kecskeméti túrát követően. Hazai környezetben nem szabad azonban a bácskai fiatalokat lebecsülnünk, center poszton tűnik gyengébbnek a vendéglátó együttes, viszont kintről veszélyesebbek a mezőnyemberek, de a rutin és az összeszokottság a borsodiak malmára hajtják a vizet. Más kérdés, hogy ez eddig az eredményekben még nem mutatkozott meg, egy idegenbeli győzelemmel kezdeni az új évet azonban lendületet adhat az együttesnek.

Konecranes-Salgótarjáni KSE (2., 7-2) – Óbudai Kaszások (8., 4-5) (vasárnap, 18:00)

Mindkét fél két vereséggel zárta az évet, a Salgótarján Debrecenben esett ki a Hepp-kupából, míg Egerben óriási meglepetést szolgáltatva hasalt el, a Kaszások pedig a Vásárhely és a Békés ellen szaladtak bele hazai fiaskókba. A nógrádiak lépéseket is tettek a belső poszt megerősítésében, Tutus kiesése ugyanis komoly visszaesést tudott eredményezni a játékukban, így a rövid szünet alatt leigazolták az A-csoportos Körmend gárdájától az ott kevés lehetőséget kapó Sömenek Martint. Az óbudaiak ezzel szemben gyengültek a palánk alatt, a korábbi tarjáni kedvenc, Jaroszlav Gorszkij ugyanis nem vállalta tovább az aktív játékot, amivel a fővárosiak egyik legjobbjukat veszttették el a derbi előtt. Botlásai ellenére odahaza továbbra is verhetetlennek tűnik Czigler László legénysége és előreláthatólag ezen a vasárnapi találka sem fog változtatni.

 

Nyugati csoport

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (1., 8-1) – PVSK-Kronosz Kiadó (11., 1-7) (péntek, 17:00)

Bár a pécsi fiatalok több nyugati élcsapat dolgát is megnehezítették már korábban, ezt főleg odahaza tették, mikor minden játékosuk a keret rendelkezésére állt. Veszprémben előreláthatólag több hiányzójuk is akad majd, hiszen az A-csoportos együttes másnap lép pályára a Jászberény ellen, az ott szerepet kapó játékosokra pedig nem biztos, hogy számíthat Juhász Olivér vezetőedző. A bakonyiaknak simán kell hozniuk az évnyitó derbit, a kérdés, akárcsak a legtöbb hazai fellépés alkalmával, csupán a különbség lesz.

Bajai Bácska FKE (6., 5-4) – Alba Fehérvár-DKKA (12., 1-8) (péntek, 18:00)

Változás történt a bácskaiak keretében, Franczva visszatért korábbi együtteséhez és a TF-nél folytatja pályafutását, de a kulcsemberek mind hadra foghatóak, így a játék képében nagy visszaesés nem várható a házigazdánál. A Fehérvár képes lehet egy-két negyedig megizzasztani vendéglátóját, de a jobb szerkezetű, rutinosabb és több támadási opcióval rendelkező Bajának magabiztosan kell hoznia az összecsapást.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (9., 3-6) – Vasas Akadémia (3., 7-2) (péntek, 18:00)

Annak ellenére, hogy a tabellán elfoglalt helyezésük alapján a Vasas tűnik a mérkőzés egyértelmű esélyesének, ráadásul hétmeccses győzelmi szériával várják a találkozót, mégsem számíthatunk előre ”levajazott” derbire, ez a győri gárda már többször megmutatta oroszlánkörmeit az élcsapatok ellen. Alighanem az összeszokottság hiánya a legnagyobb problémájuk, amivel a hullámzó teljesítmény is magyarázható, ebben pedig pont, hogy az egyik legerősebb a pasaréti együttes, ahol a rutinos és fiatal játékosok rövid idő alatt is megtalálták a közös a hangot a pályán és remek egyveleget alkotnak. Sok múlhat a házigazdák dobóformáján, ha sülnek Hajmásyék kinti kosarai és Márkus ismét jól tudja koordinálni a társakat, akkor lehet keresnivalójuk az esélyesebb Vasas ellen.

MTK Törökbálint (5., 5-4) – Metal-Work Bonyhádi KSE (7., 4-4) (péntek, 18:00)

Igaz, hogy a tabella második felében lévő csapatokat két vállra fektetve, de hármas győzelmi szériában várja a törökbálinti vendégeskedést a kétszeres címvédő. A kupában is jól teljesítő bonyhádiak egyre kiforrottabb játékot mutattak az elmúlt időben, nem lenne meglepetés, ha egy apróbb hullámvölgy után menetelnének egészen a felsőházig. Ettől még azért messze van a tolnai együttes, ráadásul Törökbálintra sem győzni járnak a csapatok és az MTK is kezd egyre jobban összeállni, így bár szoros derbire van kilátás, a hazai sikerre nagyobb sansz van.

OSE Lions (4., 6-3) – SMAFC-NYME (10., 2-7) (péntek, 19:00)

Oroszlányban még a listavezető Veszprém sem tudott sikerrel járni (igaz, a Vasas igen), éppen ezért a tabella végén kullogó soproniaknak sem lesz sok keresnivalójuk. Továbbra is elismerésre méltó, amit Meszlényi Róberték elérnek a fiatal keretükkel, de az esélyek egyértelműen a rutinosabb, jobb szerkezetű és hosszabb kispaddal rendelkező házigazdák felé billennek, a kérdés itt is csak a két fél közti számszerű különbség lesz.

Fotó, Slide: debka.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus