Perlnek eddig a Bologna elleni meccs tetszett a legjobban

Az Olaszországban légióskodó fiatal klasszis szerint a hangulat óriási és jól érzi magát - erről és másról is írt blogbejegyzésében.

Perl Zoltán, a Capo d'Orlando fiatal magyar játékosa jelentkezett Olaszországból és beszélt az utóbbi hetekről - ezt olvashatjátok most. 

„Sziasztok!

Ahogy azt a Kezdő5.hu hasábjain is nyomon követhetitek, meglehetősen jól sikerült számunkra a rajt az olasz első osztályban. Én nem számítottam rá, hogy ilyen sok lehetőséget fogok kapni rögtön az elején, igaz, ebben azért a sérüléseknek is volt szerepük, de igyekeztem mindig meghálálni a bizalmat. Úgy érzem, hogy a csapatnak és nekem is jól sikerült a rajt, de fejlődni, javulni mindig van hova. Különösen bosszantó volt a mostani, Varese elleni bajnoki, ahol belealudtunk a meccsbe az elején, és egy nyerhető találkozót veszítettünk el saját pályánkon, ezt a stáb is nagyon sajnálta.

Összességében elégedettek velem az edzők, de itt túl sok visszajelzést nem kapunk ilyen téren, a fiatalabb játékosokkal mindig érzékeltetik a hibáikat és keményen odafigyelnek azok korrigálására, de egyénileg nem igazán szoktunk értékelni, csak a csapat teljesítményét. Én egyébként felszedtem négy kiló izmot, mióta itt vagyok, illetve nagyon sokat dolgozunk a tripladobáson, de elsősorban úgy érzem, hogy fizikálisan fejlődtem sokat az ittlétem alatt.

Eddig talán a Bologna elleni meccs volt a legnagyobb élmény, hatalmas csarnok, óriási hangulat, jó ötezer ember, nekem is jól ment a játék, és egy nagyon fontos idegenbeli győzelmet sikerült szereznünk. Egyébként itt szinte minden meccsen teltház van, a hangulat nagyon jó mindig, a szurkolók pedig rendkívül fanatikusak, látszik, hogy nagyon szeretik ezt a sportágat.

Sajnos szórakozni vagy Szicíliában körülnézni nem nagyon van idő, nagyon kevés a pihenőnap, akkor meg inkább itthon szoktam kicsit feltöltődni. A helyet megszoktam, sőt kimondottan szeretem, a legjobban az időjárást: nagyon jó, hogy még most is jó idő van, jelenleg éppen 21 fok… Mindenkivel jóban vagyok egyébként, a társaság azért össze szokott járni edzésen és meccsen kívül is, amíg jó idő volt, mentünk strandra, mostanában inkább kajálni megyünk vagy PlayStationözni. Az őszi szünetben egyébként meglátogattak a szüleim, illetve pár barátom is, ennek nagyon örültem!

A következő meccsünk a Caserta ellen lesz, és mivel közvetlen rivális, duplán fontos meccs és nagyon szeretnénk nyerni. A kulcs itt is az lesz, hogy jól védekezzünk, támadásban pedig jobban dobjunk, aztán meglátjuk. Szurkoljatok, igyekszem majd mielőbb újra jelentkezni!”

Fotó: basketinside.com, facebook
Slide: facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus