Pongó Marcell Németországból jelentkezik

A Rátgéber Akadémia fiatalja mesélt új klubjáról, a Weissenhornról, az edzésmunkáról és a kinti életről is. 

A Rátgéber Akadémia növendékét, a Németországba igazoló Pongó Marcellt kértük meg, hogy írja le eddigi élményeit, tapasztalatait a légióséletről – ebben a szezonban rendszeresen jelentkezni fog beszámolókkal, ennek első „epizódját” olvashatjátok most.
 

"Sziasztok!

Nyáron sikerült szerződést kötnöm a német harmadosztályban szereplő Weissenhorn csapatával, ezt az idényt itt töltöm a felnőtt keretnél. Emellett játszom az U19-es csapatban, és ha éppen nincs meccs ebben a két bajnokságban, akkor a regionális bajnokságban is pályára léphetek majd. Az U19-ben mindenképpen kezdőként számolnak velem, a Pro B-ben van előttem egy amerikai irányító, az eddigiek alapján 15-20 percekre számíthatok meccsenként. Sok külföldi egyébként nincs, a 22 éves amerikai irányítón kívül az U19-ben van egy szlovén srác és ennyi, de egyébként a felnőtt keret nagy része fiatal, egy 36 éves veterán van, a többiek főleg ’95-ös, ’96-os, ’97-es korosztály. A célunk mind a felnőtt csapattal, mind pedig az U19-cel a final four!

Hogy miért is jöttem ide? Pécsett kinőttem a juniort és az akadémiát, a PVSK-val nem sikerült megegyezni, viszont ide kaptam meghívót, megegyeztünk és most egyéves szerződésem van. Az iskolát továbbra is Pécsett, magántanulóként végzem, itt kint csak a kosárlabda van, illetve nyelviskolába lehet, hogy fogok járni, később, érettségi után pedig majd egyetemre is szeretnék.

Hétfőnként két edzésünk van általában (ha két meccs is volt hétvégén, akkor csak egy), kedden csak reggel van, szerdán reggel és este is egy-egy háromórás, csütörtökön és pénteken kettő-kettő, hétvégén pedig jönnek a mérkőzések. A reggeli edzés mind posztonkénti egyéni képzés, ilyenkor három edző is ott van velünk, a vezetőedző mellett a másodedző és az erőnléti edző is, hiszen ezután mindig van egy óra kondi. Utóbbihoz kaptunk személyre szabott tervet, azt csináljuk folyamatosan.

Egy nagy házban lakom, illetve lakunk, mert hogy hatan vagyunk itt. Mindenkinek van szobája, fürdője, itt van velünk egy felügyelő pedagógus és van két szakács, akik főznek ebédet és vacsorát, úgyhogy rendesen felügyelnek minket. Mindenképpen hosszabb távra tervezek, később szeretnék majd felkerülni a felnőtt csapathoz, a Bundesligába, ha jól sikerült ez az évem, akkor jövőre talán már mehetek oda edzeni, az is nagyon jó lenne.

Az első meccsünkön kikaptunk két ponttal a felnőttel, itt négy pontot dobtam, négy labdát szereztem három lepattanó mellett, viszont eladtam három labdát. Összességében úgy éreztem, hogy jól ment, ugyan két hármasom kimaradt, de szerintem jól szálltam be, a végjátékban is fent voltam, csak sajnos kikaptunk. A következő meccsünk szombaton lesz hazai pályán a felnőttel, az U19 majd csak október 22-én kezdődik.

Igyekszem minél gyakrabban jelentkezni a későbbiekben, sziasztok!"

fotó: Instagram

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus