Szezonfelező díjkiosztó: a magyar bajnokság eddigi legjobbjai

Íme a szezon eddigi legjobb ötöse, MVP-je, legjobb hatodik embere és legjobb magyar ötöse is. 

Elérkeztünk a férfi NBI/A-csoport alapszakaszának feléhez, így a Kezdő5.hu szerkesztősége összeállította a szezon eddig legjobbnak vélt ötösét, választottunk MVP-t, Legjobb Hatodik Embert és a legjobb magyar ötöst is megpróbáltuk összerakni.

Legjobb ötös:

Kendrick Perry (Szolnok) - Darrin Govens (Falco) - Perl Zoltán (Falco) - Eilingsfeld János (Paks) - Isaiah Armwood (DEAC).

Perry a listavezető legjobb játékosa, aki ugyan a statisztikákat tekintve nincs ott a legjobb ötben, de ez elsősorban annak köszönhető, hogy nagyon megoszlanak a terhek az Olajnál, ráadásul a számokkal sincs nagy baj - mindössze 28,5 percet átlagol, így dob 15,8 pontot egészen félelmetes (70,9 TS%) hatékonysággal, jó védekezéssel, fontos kosarakkal és VAL-ban még így is befér a legjobb tízbe.

Darrin Govensnek ugyan nem kell annyit hoznia Perl Zoltán érkezése miatt, mint tavaly, de így is top10-ben van pontban, gólpasszban és labdaszerzésben is (17,1-6,1-1,5, 64,9 TS%), továbbra is kiemelkedő teljesítményt nyújt egy jó csapatban. Perl azonban még rajta is túltesz eddig, a Szombathely visszatérő klasszisa 18,7 pontot átlagol extra hatékonysággal (59% mezőnyből, 44% tripla, 82% büntető, 69% TS), emellett leszed 4,2 lepattanót, kioszt 3,8 gólpasszt és ellop 1,8 labdát - a pontlistán ő a második az egész bajnokságban, a labdaszerzéseket tekintve hatodik, a VAL-számokat nézve pedig harmadik. Vele interjút is készítettünk nemrég, hiszen éppen a legutóbbi fordulóban lett MVP.

A magas posztokon nem nagyon lehetett kérdés, Eilingsfeld János az ASE motorja, Paksra visszatérve a válogatott erőcsatár egészen félelmetes alapszakaszt fut eddig, dupla-duplát átlagol, majdnem 40 százalékkal triplázik, védekezésben "harap" és ő a liga legjobb támadópattanózója is. Ötösben pedig bekerült a DEAC klasszis légiósa, Isaiah Armwood, aki óriási szerepet vállal az újonc menetelésében, top4-ben van a pontokat és a lepattanókat tekintve is, toronymagasan ligaelső blokkokban, jó pár extra teljesítménye volt már, de érdemes kiemelni az 53%-os triplamutatóját is.

Nem került be végül, de megemlítendő Vojvoda Dávid, aki ugyan a statisztikákat tekintve visszavett, viszont átalakult a játéka, komplettebb kosárlabdázóvá vált, jól találja meg az egyensúlyt a támadás és a védekezés között, jóval hatékonyabban dolgozik - a Perry-Govens-Perl trió viszont ezúttal kiszorította a legjobb ötösből. Szintén megemlítendő még Ryan Watkins, akit a Sopron 1-11-es mérlege fosztott meg az első ötösbe kerüléstől, hiába produkál szenzációs statisztikákat (ötödik pontban, első lepattanóvan és VAL-ban), a sereghajtó játékosaként nem tudott sem Eilingsfeld, sem Armwood elé kerülni. A megemlítendők listájára felfért még Lóránt Péter (hogy ő mennyit ér az Albának, az látszik a nélküle és vele hozott mérlegekből, de egyelőre a kevesesebb meccs miatt kimaradt), Jabril Durham (a kiválóan teljesítő PVSK kulcsfigurája, ligaelső gólpasszokban, top10 VAL-ban), Chris Dunn (top5 pontban és gólpasszban, hetedik VAL-ban, de az alulteljesítő Kaposvárból), Bennet Davis (a bajnokság egyik legjobb védője és leghasznosabb "csendes" játékosa a várakozásokhoz képest jól játszó MAFC-ban), a Szedeákban vezérré előlépő, de sajnálatos sérülést szenvedő Juhos Levente, a jelenlegi pontkirály (20,34 pont, 59,1 TS%), de a Jászberényben még csak nyolc meccset játszó Devante Wallace, a második helyezett Körmend támadásban legjobb játékosa (itt annyira megoszlanak a terhek, hogy nem nagyon lehet rajta kívül kiemelni egyénileg senkit), a sérüléssel is bajlódó, emiatt kevesebbet játszó Eric Fanning, a gyenge rajt után hetek óta a bajnokság legjobb centerének számító egerszegi Ivica Radic, valamint a Kecskemétbe kiválóan beépülő, támadásban is fontos szerepet játszó, 2,3 labdaszerzésével pedig ligamásodik Bernard Thompson is. 

MVP: Perl Zoltán (Falco).

Itt csak Perl és Armwood jöhetett szóba, nálunk szoros versenyben a Szombathely kiválósága jött ki győztesen - a DEAC végül csak kilencedikként zárta az alapszakasz első felét, erről a helyről nagyon nehéz MVP-vé válni.

Legjobb Hatodik Ember: Simon Kristóf (PVSK).

Simon abszolút felülmúlja eddig a várakozásokat, már ami a támadójátékot illeti, a nyáron Pécsre kerülő irányító többször is döntő faktor volt a baranyaiak meccsein, abszolút nem gyengül vele a játék, sőt - ha az kell, fontos dobásokkal és kulcsjátékokkal, ha az kell, akkor kőkemény védekezéssel segíti a 7-6-tal álló PVSK-t.

Legjobb magyar ötös:

Váradi Benedek (Falco) - Vojvoda Dávid (Szolnok) - Perl Zoltán (Falco) - Eilingsfeld János (Paks) - Lóránt Péter (Alba).

Itt egyetlen olyan név került elő, akit eddig nem említettünk, Váradi Benedek, aki átadja a terepet a Govens-Perl párosnak a Falcóban, de remekül kiegészíti társait - agresszíven védekezik, ha kell, akkor dob, ha kell, akkor irányít és a posztjához képest egészen extrán lepattanózik, ezen a téren ligaszinten is befér a legjobb tizenöt közé. A többi név "értelemszerű": Perl és Eilingsfeld a bajnokság legjobb ötösében is ott van, Vojvoda és Lóránt pedig épphogy lemaradt erről.

fotó: kosarsport.hu 
slide: falcokc.om

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus