Tüzér-tűz - 2.rész (2.évad)

Túl vagyunk a bevezető részen, kialakult a 18-as NB1-es keret. Kezdődik a felkészülési mérkőzés maraton. Ritkul a tüdőtágításos gyakorlat lista, előkerül a mágnestábla, a vastag filctoll és a szürke állomány...

Pénteken meghúztam a vonalat. A 2014-2015-ös bajnoki küzdelmek során a következő játékosok harcolnak a Honvéd sikereiért: Angyal Tamás, Bohanek Balázs, Haris Róbert, Kovács Domonkos, Kwame Robert, Mácsai Károly, Máté Márk, Pálházi Richárd, Anton Rimbau, Sinkovits Dániel, Stefán Dávid, Steier Krisztián, Szalay Ákos, Szarvas Gábor, Szeleczki István, Szollár Gergő, Taga György és Teremy Zsombor. Ez a kiindulópont. Viszont garancia erre sincs. Aki nem teljesít, kikerül. Versenyhelyzet lesz minden edzésen. Minden gyakorlatban.

Köszönettel tartozom Károly Máténak és Hartai Tamásnak, a Budafok edzőinek, amiért befogadtak minket. Csütörtök este ugyanis nem volt termünk a Katlanban zajló nemzetközi kadet tornánk miatt, így bekéredzkedtünk egy edzőmeccs erejéig. Eredetileg nem szerepelt a terveim között szeptember 1 előtti megmérettetés, de ha már mentünk, természetesen komolyan vettük. A pesti csúcsforgalom alaposan bekavart. A kezdés előtt tíz perccel Gyuri, Ton, Tomi és Sinki melegített bőszen, míg a hazaiak teljes harci díszben várták megérkeztünkre. Tiba Jani és a veterán haverok nem hagyhatták ki a "kapj fel egy mezt és kezdhetünk" kezdetű őrületeket. Persze, a viszér-rehabos, ultra vágykeltő, barna nylonharisnyámban még viccesebb jelenség lennék a pályán, mint egyébként...

A fiúk lassan beszállingóztak, kezdődhettek a húsz pontig menő partik. 4-2 arányban hoztuk ezeket, az elején jobban, a vége felé rosszabbul kosárlabdázva. Csak a védekezés és az alázat érdekelt. Felemásan zártunk. Kaptunk 89 pontot (109-re) viszont osztottunk 27 gólpasszt. Angyal Tomi 15 pontos, 11 lepattanós, 3 gólpasszos, 5/5 büntetős produktuma, Márkó 25-ös VAL-ja, Ákos 24 egységével megspékelve kívánkozik a pozitív rovatba.

A negyedig héten elővettem a mágnestáblát. Apránként csepegtetem a támadó stratégiánkat. Az előttünk álló hét az "1" fantázianévre hallgató játékról szól. A Vasas ellen is csak ez volt az egyetlen, szervezettnek nevezhető formáció. Volt egy-két ígéretes befejezés belőle, de az alap elvárásom továbbra sem lett bonyolultabb. Kemény, rakkolós, rámenős védekezés, kiemelt koncentráció a védő lepattanóknál és a szerzett labdákból száguldás. 13-14 nettó játékpercig egész jól ment a dolog, utána kevésbé. "Machete"-élezős kis derbi volt, raklapnyi faulttal, nyögvenyelősen megnyert végjátékkal (60-70).

Jóleső érzés volt akcióban látni Bános Csabit, ha a piros-kék kombinációt még szokni is kell...

Hétvégén irány Eger. Szombaton Brunyánszki István Tiszaújvárosa és az immár Drahos Gáborral megerősített, hosszú idő után ismét markáns célokat maga elé tűző MEAFC, míg vasárnap az alaposan átalakuló házigazdák várnak ránk a Dobó Kupa keretein belül. Kiváló erőfelmérő lesz, annyi szent!

 

Szép napot és lelki békét Mindenkinek!

Hajrá Honvéd!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus