Tüzér-tűz - 7.rész

A kötelezők zsebben, a Karácsony közeleg. Van aki már hazamenne, akad ki a bevásárlólistán agyal, míg mások a bejgli-halászlé duó révületében leledzenek...

...igen ám, de apró bökkenőként az elkövetkező 168 órávan három gyilkos rangadót kell letudnunk, lehetőleg sikerrel. Vasas, MAFC és Salgótarján. Jól felkészített, mély kerettel bíró és nem mellesleg kiváló formába lévő csapat látogat a Dózsa György útra. Túlzás lenne csúcsformáról beszélnem, bár kétségtelen, mind a Kaszások, mind a Nagykőrős ellen voltak meggyőző periódusaink. Ettől függetlenül a fentebb említett gárdák ellen az a játék édeskevés lesz. Több kell egyénileg és főképp csapatként. Óriási pozitívum a lepattanózás (40 illetve 48) és a büntetőzés (75 és 84%) látványos javulása.

Ennek alapnak kell lennie, viszont az nem fér bele, hogy 21 eladott labdánk legyen. A hozzájuk hasonló csapatok kíméletlenül kihasználják az ebből adódó ingyen lehetőségeket.

A Vasasnál Sárosi Bulcsú szisztematikus munkája beérni látszik. Amely csapat Salgótarjában és Szolnokon képes nyerni egységes, eltökélt kell legyen. Irdatlanul kemény meccsre számítok. Moravcsik Áron kikapcsolása kulcskérdés lesz, csakúgy, mint a rohamosan fejlődő Timkó Norbert zavarbahozása is. A rájuk épülő támadójáték limitálása komoly feladatot ró ránk. Emellett ott van a ritkán elbizonytalanodó Lakosa-Helmeczi páros és sok-sok tehetség a cserepadról. Összeszedett, megalkuvást nem tűrő védekezés és fegyelmezetten vagány támadómunka lehet a siker titka...

Márk éledezik, mostanra maradéktalanul elfogadta a "kinevezett" irányító szerepkört. Ákos már 75-80%-os állapotban van, Gyuri célzóvize továbbra is kitart, Táncoslábú Geri pedig duplán motivált a piros-kékek ellen. Szele és Balázs harcedzett veteránok módjára hozzák a stabil átlagot, Zsombi és Csabi pedig a szükséges morzsákat az egészért.

A legnagyobb kérdés azonban Doma, aki kellően rápihent erre a szériára. Látszik rajta edzésen, piszkálja, hogy tudásához képest visszafogott meccseken van túl, ám tudom, a nagyobb tét felvillanyozza őt is. Extrát várok tőle, amit hozni fog!

Mostanra ennyi, igyekszem a fővárosi rangadó után, a másik előtt írni még (még akkor is, ha az NCAA közvetítések miatt a pihenőidőszak, mint olyan kitörlődött a szótáramból. Annyi baj legyen!)!

Lelki  békét és szép napot Mindenkinek!

Hajrá Honvéd!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus