Tüzér-tűz 15.rész (3.évad)

Stílusos évzárás Honvéd módra!

Véget ért az idei Hepp Kupa kalandunk. Oroszlányban léptünk parkettára a Wehner Zoli fémjelezte hazaiak ellen. A tét a legjobb négy közé jutás. Olyat még nem próbáltunk, hogy három irányítóm (Sinkovits-Szalay-Szollár) nélkül játszunk tétmeccset. Épp itt volt az ideje! Kerpel-Fronius Gáspárra és Répási Richárdra várt a kihívás, hogy az egykori válogatott irányítót, Kiss Kornélt megregulázzák védekezésben, miközben fazont szabnak támadásainknak.

Elfogódottan és magunkhoz képest puhányan játszottunk az első félidőben. Későn mozdultunk a védőlepattanókért, nagyfaterosan szerettük volna a szabad labdákat begyűjteni. Mégsem járja, hogy a 34. évében  járó, a térdsebész műtőasztalát jónéhányszor "megjáró" Tanács Attila három, joviális arccal ácsorgó piros-fehér siheder között ugorjon csukafejest a parkettába. Sajnos a lényegi kérdések a második húsz percre eldőltek. Tetemes hátrányban, lógó orral csoszogtunk az öltözőbe. Tudtam, fordításról álságos lenne beszélnem, de a büszkeségünk és az önbecsülésünk örök. Nem adjuk fel soha! Úgy jöttünk ki a fordulásra, ahogy kell. Keményen, dacosan, elszántan és vagányan. Pocsékul dobtunk-e? Hajjajj, de még mennyire. Lőttünk mindenfelé, alaposan teszteltük a Krajnyik Akác András katlan gyűrűinek strapabírását. DE!! Ilyen van. Volt és lesz is. Senki sem szándékosan hagyja ki helyzeteit. Mégsem voltam elégedetlen. A negyedik negyedben teljesen elbizonytalanítottuk Vavra András kollégám játékosait. A szombati, bajnoki csúcsderbire készülvén már arra gyakoroltuk a védekezést. Sokat és időben beszéltünk hátul, agresszívan és okosan olvasva az ellenfél szándékait. Elöl zsinórban gyártottuk a pontokat Stefán Dávid (16 pont) és Máté Márk (20/15) vezetésével, így több mint tisztességesen zártuk a kupaküzdelmeket. Furcsa mód a sima győzelmük ellenére az Oroszlánok tűntek elégedetlenebbnek a lefújás után...

Bármi történjék az utolsó összecsapáson, emelt fővel karácsonyozhatunk. 2015 a fejlődés és a CSAPATtá érés esztendejeként kerül a Budapesti Honvéd krónikájába. Tavasszal az előkelő 9. hely - azaz a középház bajnoki címe - és az örökké felejthetetlen U23-as ezüstérem, majd zárásként a képzeletbeli dobogón szilveszterezés egy nem egészen húsz éves átlagéletkorral bíró, a szó legnemesebb értelmében amatőr csapattal. Reméltem azonban, hogy az "evés közben jön meg az étvágy" frázis a Srácoknál is működik. Felvezetésként a Simon-Ránky edzőpáros gardírozta junior csapat Schwartz Balázs utolsó másodperces triplájával gyűrte le a kiváló Vasast, megadva egy fantasztikus hétvége alaphangját...

Hódmezővásárhely. Dr. Elek András, Utasi Gábor és az ő tanítványaik. Hosszú évek óta a minőségi és eredményes kosárlabda zászlóshajója. A tavalyi alapszakasz vitathatatlan keleti bajnokai. Még nem sikerült győznünk itt. Őszintén, reális sanszunk sem volt a legutóbbi két alkalommal. Tavaly, az ominózus palánkleszakítós közjátékot követően a B-csoport egyik legjobb magasbedobója, Vas Peti által bemutatott one-man-show után buktunk el. Ezúttal rá hegyeztük ki a védőstratégiát tudván, ha vérszagot kap, a Vejinovics-Czibere-Varga Dani trió is gyilkos pontzuhatagra képes. A hazai szurkolóknak nem kell csalódniuk a régi motorosokban. A Vásárhely hírnevéhez méltón küzdenek foggal-körömmel. Hiába. Egyben vagyunk, egyet akarunk. Csak a győzelem lebeg a szemünk előtt. Magabiztosan, jó dobásokat választva szőjük akcióinkat, Szalay Ákos és Sinkovits Dani okosan hív játékot. Szollár Geri  (18/12 pont , 7/11 mezőny, 4 kiharcolt fault, 3 gólpassz, +17, 21 VAL) gyógyszere végre-valahára messzire gurul, Kerpel-Fronius Gáspár (8/6 pont, 4/6 mezőny, 3 lepattanó, 12 VAL) olyan hidegvérű, mint Schwarzenegger Mr. Freeze-ként a Batman és Robinban. Haris Robi, Teremy Zsombi, Kiss Ádám, Máté Márk és Sebők Bence kőkemény férfiként harcol, együtt pakolva 26 pontot, 14 lepattanót a közösbe. Mivel Stefán Dávid centeriskolája (26 pont, 14/16 összdobás, 7 lepattanó, 37 VAL) ismét nyilvános bemutatóval kápráztatja és egyúttal szomorítotja el a sárga-kék érzelmű nagyérdeműt, csodálatos győzelemmel zártuk le a 2015-ös esztendőt!

7-3-as mérleggel ülünk az ünnepi asztalhoz és látunk neki a halászlé-bejgli-töltött káposzta menünek. Megérdemelt a pihenő, de tudjuk jól, új év, új kihívások várnak ránk. A Srácok nevében is szeretnék Kellemes Karácsonyt és Élménygazdag Új Esztendőt kívánni.

 

Szép napot és lelki békét Mindenkinek!

Hajrá Honvéd!

 

Foto - Gémesi Balázs

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus