Tüzér-tűz 17.rész (2.évad)

Komoly lépést tehettünk volna a célunkért, de megijedtünk a saját árnyékunktól...

Ha valaki azt mondja nekem a Salgótarján elleni rangadó előtt, hogy Taga Gyuri élete mérkőzését játszva 27 pontot pörköl, a levegőbe bokszolva felkiáltok: "Ez az, megnyerjük!"

A "prófécia" első része valóra vált. Kilenc évad, 179 - kizárólag piros-fehér szerelésben lejátszott - bajnoki mérkőzése legjobbját hozta vajkezű bedobóm, 3/3-as dupla és 7/11-es triplamutatóval, viszont a győzelem elmaradt. Olyan messze voltunk tőle, mint Gyuri teljesítményéhez képest a következő egyéni produktum a csapatomban...

A történet tragikomikus mivoltát erősítendő, al-csapatkapitányom aznap ünnepelte 28. születésnapját. Azt nem tudom, kapott-e ajándékot a fiúktól (melegen ajánlom, hogy ezek után duplán..), ő viszont, derék old-school növendékként nem érkezett "üres kézzel" eme jeles napon. Sajnos, a többiek képtelenek voltak értékelni ezt, így a Budapesti Honvéd históriás könyvébe "csak" mint a valaha volt egyik legkáprázatosabb szőnyegbombázás vesztes mérkőzésen kerül.

A harmadik negyed végéig futottunk az eredmény után. Megálmodott vegyes védekezésem nem bizonyult nyerő választásnak részemről. Talmi részsikert arattunk ugyan vele, a nógrádiak Egerből igazolt irányítója, Szabó Peti szenvedett a Szollár-Szalay-Sinkovits hármas által biztosított folyamatos testőrségtől, ám az ezáltal nyílt nagyobb területet és több labdaérintést a Madár-Tutus duó maximálisan kihasználta.

Emelem kalapom előttük, ám az igazsághoz hozzátartozik, korántsem voltunk fejben annyira frissek és koncentráltak, mint a TF ellen. Fegyelmezetlenségünket, határozatlanságunkat a két dörzsölt profi kíméletlenül megbüntette. Számolatlanul hibáztuk el a ziccereket (10/25 közeli), eladott labdáink (14) közül sok volt a "négypontos", pedig a büntetőzésünk és a gólpassz adatunk ismét nak mondható (75% és 18). A szívünk vitt előre, ami arra elég volt, hogy tizennyolcpontos hátrányról fordítva, 65-64-nél átvegyük a vezetést, ám két rövidzárlat, két könnyű helyzetből elengedett Madár-trojka és összerogytunk. Végérvényesen.

Tanulság: 40 percnyi koncentráció, taktikai fegyelem, felelősség-vállalás csapatként, amihez elengedhetetlen egy-két átlagosnál jobb és a többiek átlagos, stabil egyéni teljesítménye. Ekkor LEHET esélyünk győzelmeket aratni.

Vasárnap hosszú és fárasztó utazás vár ránk. Szezonreményeket továbbéltető vagy összezúzó, rettenetesen nehéz meccs lesz a masszív Békés elleni. Fanatikus hazai drukkerek, ellenséges környezet és visszavágástól fűtött ellenfél.

Harcos, eltökélt férfiakat igénylő kihívás. Csak az szálljon fel a buszra, aki elég tökös hozzá. Kalandorok kíméljenek!

 

Szép napot és lelki békét Mindenkinek!

Hajrá Honvéd!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus