Tüzér-tűz 1.rész (3.évad)

Átalakított keret, perzselő hőség és kegyelemért esdő izmok. Elkezdődött a 2015/2016-os szezon!

A tavalyi kiírás nagyszerű hajrával lezárt rájátszása után mozgalmas nyár vette kezdetét. Lehetséges forgatókönyveket készítettem az új évadra. Számtalan kérdőjel övezte az uborkaszezont. Tudtam, kikre van szükségem és kik azok akiktől elbúcsúzom, ám sokan voltak függőben. A Honvédos sajátosságok (közösen készülő NB1 és U20) miatt a csapat minőségbeli kritériuma mellett a mennyiségre is figyelnem kellett. Valamennyien elfogadtuk már a bővebb játékoskerettel járó specialitásokat, ám ez a fajta kihívás folyamatos extra feladatok elé állítja az embert.

A sportszakzsargonban puffogtatott "a nyáron alaposan átalakított keret" frázis esetünkben maximálisan helytálló. Ezúton is szeretném megköszönni Mácsai Károly, Robert Kwame, Kovács Domonkos, Bohanek Balázs, Steier Krisztián és Angyal Tamás munkáját, amit a csapatunkért tettek az utóbbi év(ek)ben. Külön köszönök mindent Taga Györgynek, aki majd két évtizedig játszott a magyar rekordbajnok színeiben! Őszintén kívánok mindannyiuknak további sikereket mind a pályán, mind a pályán kívül.

Tizennyolc fős kerettel vágtunk bele augusztus 3-án a kilenchetes felkészülési időszakba. Hivatalos adatot nem tudok, de komoly esély mutatkozik arra, hogy mi leszünk a legfiatalabb NB1-es csapat. Az átlagéletkor 19,4 év. Csapatkapitányom, a 27 esztendős Máté Márk a napokban igényli meg a nyugdíjas igazolványt, de a másodrangidős Stefán Dávidnak (23) is "csókolom, Stefi Bácsival" köszönnek a többiek. Ettől függetlenül nem leszünk teljesen zöldfülűek. A gárda egyharmada immár a harmadik évet kezdi velem, így kiváló elegyet alkotnak a már tapasztalt fiatalok és a feltörekvő újoncok.

A saját utánpótlásunk junior korosztályából kiöregedő és a felnőtt csapathoz tartozás megtisztelő lehetőségét kiérdemlő srácok mellett mindösszesen egyetlen külsős érkezett a JKSE-től Répási Richárd személyében. Korai még esélyeket latolgatni négy hét felkészülés után, viszont a hozzáálláson és a befektetett munkán nem fog múlni a jó eredmény. A délelőtti, nem egyszer gatyarohasztó forróságban letudott kondi termi és atlétika pályás megpróbáltatások után lelkesen és koncentráltan iskolázzuk az alapokat, hogy aztán este újabb adag kosárlabdázásnak álcázott tengerészgyalogos kiképző gyakorlatokkal halmozzuk a tejsavat. (Remélem nem kiabálom el, mert ilyenkor még nem feltétlenül mutatkoznak meg a rejtett feszültségek és problémák, de jól eső érzés látni, ahogy egymást buzdítva kommunikálnak együtt a srácok..)

A kereken kéthónapos alapozás alatt kilenc felkészülési mérkőzést játszunk. Ebből hetet tornák (Dobó Kupa, Eger; Bányász Kupa, Oroszlány és a saját rendezésű Gyurasits Emléktorna) keretein belül. Emellett összecsapunk a JKSE-vel és a frissen életre hívott U20-as Budapest Válogatottal is. Tavaly sokkal több (15) ilyen jellegű megmérettetésünk volt, ezúttal azonban inkább az edzések alatt végzett finomhangolásra fektetek nagyobb hangsúlyt.

Házon belüli újdonság a két frissen kinevezett csapatkapitány-helyettes személye. Sinkovits Dani és Szalay Ákos karizmatikus személyisége, valamint az öltözői hierarciában elfoglalt kiemelt (vezér és hangadó) szerepe garanciát jelent ennek a rendkívül fontos pozíciónak a tökéletes ellátására. Máté Márkkal karöltve ők lesznek a közvetlen kapocs köztem és a csapat között.

 

Szép napot és lelki békét Mindenkinek!

Hajrá Honvéd!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus