Tüzér-tűz 1.rész (4.évad)

Tejsav túltengés, agyonhasznált futócipők és tisztelet az alapoknak. Elkezdődött a felkészülés.

Augusztus elsejétől ismét munkába álltunk. Huszonnégy játékos és jómagam. A bazi nagy Honvéd család.

Alaposan átalakultunk a 2016/2017-es idényre. Sinkovits Dániel, Szollár Gergő, Fekete József és Teremy Zsombor távozott a felnőtt csapattól. Ezúton is szeretném megköszönni a munkájukat és erőfeszítésüket, amit a Budapesti Honvéd kosárlabda csapatáért tettek.

Az érkezők tábora jelentős. Piros-fehér mezben szerepel idén Pintér Dávid, Tóth Bence, Gombos Ádám, Kováts Róbert és Fülöp Botond. Régi-új arc a két szezon után visszatérő Bános Csaba. Mellettük saját nevelésű fiataljaink (Weiss András, Matejovics Márk, Horváth Brúnó, Nagy Kristóf, Schwarz Balázs, Vincze Balázs és Steier Roland) teszik teljessé a játékoskeretet.

A tavalyi alapozáshoz hasonlóan idén is Németh Roland barátommal, a 100 méteres síkfutás magyar rekordját immár tizenhét esztendeje magáénak tudó személyi edzővel állítottuk össze a fiúk mindennapi atlétika és konditermi adagját. Idén négy héttel kevesebb idő áll rendelkezésünkre a formába hozáshoz. Fontos szempont a monotonitás, az egyhangúság minél alacsonyabb szintre szorítása. Legyen a szükséges "rossz" - amennyire a közel 40 fokban agarászás lehet - pörgős, változatos.

A termi gyakorlásokon kiemelt hangsúlyt kapnak az alapok. Passzolások, labdavezetés, labdakezelés és dobások. Egyszerű, milliószor végrehajtott mozdulatok, amiket sohasem késő pontosítani. Esténként fokozatosan adagolom az egyéni és csapattaktikai feladatokat. Rendkívül jó érzés látni a Srácok kiváló hozzáállását. A napi munkát egyfajta pozitív vibrálás veszi körül, tele várakozással, kíváncsisággal és elszántsággal. A régi motorosok nyitottan állnak az újakhoz, míg ők igyekeznek a lehető leggördülékenyebben beépülni. Mennek az ugratások, a pacsik és mindenki megkapja a bíztatást, ha "gyilkos" közben már nehezebben pörög a láb.

Azt gondolom, a tavalyi kemény mag, főképp a vesszőfutásra sikeredett dicstelen tavaszunk után felmérte, szükséges a vérfrissítés. A friss igazolások pedig okos fiatalemberekként látják, velük kiegészülve komoly potenciál rejlik ebben a keretben. Irtózatosan sok munka, alázat és tolerancia szükségeltetik ennek az esélynek a megteremtéséhez, de a lehetőség bennünk van...

 

Szép napot és lelki békét Mindenkinek!

Hajrá Honvéd!  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus