Tüzér-tűz 20.rész (3.évad)

Megnyertük, elvesztettük, majd ismét megnyertük. Az egri kiruccanás tömören...

Végre! December 18-a óta először győzelemet ünnepelhettünk. Ráadásul idegenben, szívinfarktusos végjátékot követően. Való igaz, a Váczi Péter kollégám által vezetett Eger idén kicsit rapszódikusabb, mint a megszokott, ám a bombaerős Salgótarján legyőzését nem a szél fújja össze...

Múlt századi csávóként úgy szocializáltak tacskóként Heinrich Robiék, hogy a szülinapos biztosítja a megünneplésére szolgáló hozzávalókat. Így aztán néminemű folyékony kenyérrel, habzószőlővel és rágcsálnivalóval felszerelkezve léptem az öltözőbe a meccs előtti eligazítás alkalmával. Átbeszéltük a szakmai feladatokat, majd átadtam nekik a hazaútra készített ellátmányt. Nagyon reméltem, a 40. életévem betöltése legalább motivációs eszközként hasznunkra válik...

Már a feldobás után bizonyossá vált, kőkemény ütközet vár ránk. Szikrázó összecsapások, fizikális játék, minden centiméterért bajonettharc. Egyik fél sem tudott nagyobb előnyt kiépíteni az első félidőben. Az idénye legjobb játékát produkáló csapatkapitányom, Máté Márk (26/15 pont, 12/20 összes dobás, 23 VAL és +12) ellenállhatalan támadójátéka mellett védekezésünk alappilléreként csendesítette el a B-csoport egyik legsokoldalóbb játékosát, Máté Balázst. Szollár Gergő - Sinkovits Dani és Kerpel-Fronius Gáspár (20/6 pont, 11/23 összes dobás és 21 VAL) vetésforgóban szívta el az oxigént Tóth Zoli elöl. Szalay Ákos (10 pont, 6/7 büntető, 5 kiharcolt fault) folyamatosan bontotta a védelmüket. Le a kalappal az Eger előtt! Egy pillanatig nem adták fel a harcot, mindenkire szükségünk volt a sikerhez. Pálházi Ricsi, Kiss Ádi és Sebők Bence agresszív védekezésére és hasznos mezőnymunkájára (8 lepattanó, 5 kiharcolt fault, 13VAL), Répási Ricsi és Szarvas Gabesz magával ragadó bíztatására a kispadon. A CSAPATMUNKA diadala volt. Pedig a negyedik negyed közepén volt olyan három percünk, amikor plusz kilenc pontról engedtünk nekik egy 13-0-ás szakaszt. Ekkor nem sokan gondolták, hogy ismét megfordítjuk. Mi igen. Hittük rendületlenül. És megtettük. Szorosabbra fogtuk a védekezést, Stefán Dávid (13 pont, 14 lepattanó, 6 kiharcolt fault és 24 VAL) tépte a lepattanókat, míg Haris Robi (11/3 pont) zsinórban nyolc elhibázott dobás után pörkölte be hidegvérrel az utolsó - és legfontosabb - hármat.

Ritkán látható derbi volt, két hasonló képességű, végletekig elszánt, összeszedetten kosárlabdázó csapat között. Nüanszok döntöttek a javunkra. Olyan összetartást és akaratot sugároztunk egész meccsen, hogy egyszerűen nem veszthettünk aznap. Csodálatos születésnapi ajándék a Srácoktól, amit ezúton is köszönök nekik!

Biztos vagyok benne, az Óbudai Kaszások elleni Pösti Elklásszikóra senkit sem kell különösképpen motiválni. Elszámolnivalónk van velük, miután az odavágón maximálisan kihasználták dekoncentráltságunkat, fájó vereséget mérve ránk. Az idény közben házon belül az NB1-es játéktól visszavonultatott és egyúttal vezető edzőnek kinevezett Nagy "Kasza" Bálint irányításával gyökeres fordulatott vett a III.kerületiek játéka és eredményessége. Mindenkire szükség lesz a győzelem megszerzéséhez.

 

Szép napot és lelki békét Mindenkinek!

Hajrá Honvéd!


Foto - Gémesi Balázs

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus