Tüzér-tűz 22.rész (5.évad)

Teljes a keret, kezdődhet a véghajrá!

Az utóbbi két fordulóban megtörtént ami az idei szezon során egyetlen egyszer sem korábban. Mind a tizenhat, NB1-es játékengedéllyel rendelkező játékosom egészségesen várhatta a mérkőzéseket. Sérülések, betegség, családi ok. Számtalan indok és körülmény akadályozott meg a legjobb 12 kijelölésének édes dilemmájától eddig. A lejátszott huszonegy derbink alkalmával egyedüliként Pintér Dávid volt mindig bevethető. Pinyó, a Kecskeméti Vasember...

Bízom benne, a hátralévő két hónap során képesek leszünk megelőzni minden ilyen jellegű problémát. Sajnos, a mezőny többi csapatánál futószalagon történnek a súlyosabbnál súlyosabb sérülések. Ez óvatosságra és mértéktartásra kell sarkalljon bennünket. Terhelés szempontjából is észnél kell lennünk, főképp az NB2-es és az U20-as bajnokságban is vitézkedő játékosaink esetében.

Pécsi vendégjátékunk során még csak ismerkedtünk a vadonatúj szituációval. Három és fél negyeden keresztül derekasan tartottuk a lépést a Baranya megyeiekkel, ám az utolsó percekben fonalat, koncentrációt és ezáltal mérkőzést veszítettünk. Feltétlen pozitívum volt azonban a 17 éves Martinez Ralf Demeter Attilán bemutatott egyéni védekezése.

Búslakodásra nem volt sem időnk, sem lehetőségünk. Szokatan időpontban, péntek este fogadtuk a felsőházi rájátszásért folytatott bajonettharcunk egyik nagy riválisát, a hihetetlenül egységes Nagykőrös csapatát. A novemberi odavágón a bajnokság legdrámaibb összecsapásán, kétszeri hosszabbítást követően kényszerültünk gratulációra. Ez még tovább fűszerezte az amúgy is számtalan pikantériával bíró párharc legújabb fejezetét. Talán a hétközi időpont, esetleg javuló szereplésünk vagy a büfében kapható melegszendvics-költemények széles palettája miatt, idei nézőcsúcs mellett feszültünk egymásnak.

Komolyan felkészültünk a piros-feketék legnagyobb fegyvereiből, a Srácok pedig fantasztikus védekezést bemutatva képesek voltak maximálisan megvalósítani a megbeszélteket. Mindannyian komoly hatással bírtak a mérkőzésre. Senki sem zárt negatív +/- mutatóval. Tizenegyen szereztek mezőny kosarat és értek el legalább 4VAL-t. Tizen adtak gólpasszt és szedtek lepattanót. Valódi, minőségi CSAPATMUNKA volt! Az egységben rejlő erőt és lehetőségeket talán az mutatja leginkább, hogy 79-58-as győzelmet arattunk, miközben egyetlen játékosunk jutott el kétszámjegyű ponttermésig.

Hétvégén utolsó alapszakasz túránkra indulunk. Irány Hódmezővásárhely és a jubileumi győzelem!

 

Szép napot és lelki békét Mindenkinek!

Csak a Honvéd!

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus