Tüzér-tűz 23.rész (2.évad)

Ugyan B-csoport, középmezőny, de a Pösti Elklasszikó akkor is a miénk.

Három zakó zsinórban. Taga Gyuri szakmai továbbképzésen merül el nyakig a bérszámfejtés rejtelmeiben, Angyal Tomi kislányától átvett kórokozóktól szipogva marad távol a szezon kiemelt fontosságú ütközetétől. Érkezik az Óbudai Kaszások, akiket a szezon legsokoldalúbb játékával fektettünk kétvállra az odavágón.

Azóta sok minden változott. A mi rózsaszín, "Irány a 4!" feliratú léggömbünk hangos pukkanással lehelte ki magát, és a sárga-feketék sem hozták azt a teljesítményt, amit a másodvonal hozzáértői jósoltak számukra. Így különösebb tét nélkül (bár, extrán bizarr forgatókönyv esetén a minket üldöző Eger a vesztest az alsóházba rángathatja...) feszült egymásnak a két csapat.

Komoly szereptévesztésben hoztuk le az első félidőt. Húsz percig azt hittük, mi vagyunk a GSW. Támadásban mindent bele, hátul meg csak mellédobják. Nem dobták mellé. Beledobták. Könnyedén és sokszor. Amelyik ellenfélnél van egy Krasznai-Sebők-Modzinger-Nagy kvartett, megerősítve az ifjonc Petrucsikkal és a bizonyítási vágytól hevített Szeleczki Piluval, ott az árnyék védekezés fabatkát sem ér. Vadnyugati első játékrészt követően 54-52-vel mentünk "fejet mosni".

Szeretem mikor fiaim figyelnek rám. Gatyaszaggatóan lelkes csapatvédekezést és gyorsabb átmenetet kértem a folytatásra. Megkaptam. Az addig a Kaszásoknak tetsző, már-már kényelmes játszadozás helyett előkerültek a piros-fehér macheték. Volt nyomás a labdán, kezek a passzsávban, lábak az akciózó labdást megállító testek alatt. Futószalagon szereztük a labdákat és kergettük nehéz vállalásba budai vendégeinket.

Kertész István kollégám zónát vezényelt az övéinek. Néhány tetszetős támadásunk után alakított rajta. A védelem szívébe fellépő - és onnan osztogató - játékosomat elkísérte a középső emberük, így rajtunk volt a sor. Időkérés, rajzolgatás. Új, élesben még nem próbált taktikai elem kriksz-kraksza bruttó 52,6 másodperc alatt. Mire Gorka játékvezető másodszor kért erélyesen a folytatásra, minőségi mágnestáblám csurig rajzolódott X-ekkel meg O-kkal.

Szeretem mikor fiaim formába öntik elképzeléseimet. Nagyszerűen reagáltuk le a változtatást. Szemre is tetszetős, szakmailag pedig egyenesen minőségi labdajáratást és helyezkedést mutattunk be. Csírájában folytottuk el a szívós Kaszások felzárkózási kísérletét és arattunk teljesen megérdemelt sikert.

Tökéletes csapatmunka volt. Nyolcan szereztek legalább 7 pontot és adtak gólpasszt, heten érték el a kétszámjegyű VAL mutatót. Koncentráltságunkat a szezoncsúcsot jelentő hét eladott labda és a kiemelkedő, 18/20-as büntetőzés jelzi leginkább.

A Dózsa György úttól most egy időre elbúcsúzunk, a rájátszásig nem lesz több hazai mérkőzésünk. Négymeccses idegenbeli túránk első állomása Szolnok. Tavaly nyertünk, idén sem lehet más a cél!

 

Szép napot és lelki békét Mindenkinek!

Hajrá Honvéd!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus