Tüzér-tűz 2.rész (4.évad)

Befáslizott fejekkel gyűrkőztünk az ezüst oroszlánokkal.

Az embert próbáló fizikai részbe szépen fokozatosan csempészem a taktikai tudnivalókat. Egyéni és csapat feladatok. Mit lehet, mit nem lehet. Igyekszem "miértekkel" és "hogyanokkal" alátámasztani elképzeléseimet. A régi motorosoknak sok újat ezen a téren nem tudok mutatni, a friss honvédok pedig meglepően gyorsan alkalmazkodnak. Ebben a saját játék IQ-jukon túl segítségükre van a hangulat, amely minden várakozásomat felülmúlóan pozitív. Ilyen légkörben a tanulási folyamat is sokkal gördülékenyebb.

Lépésről-lépésre haladunk, porciózom az adagot. Elkerülendő a túlzott belterjességet, elkezdjük az edzőmérkőzéseket. A tavalyi döntős OSE Lionshoz látogatunk. Nagyszerű, új ékszerdobozuk a hivatalos átadás előtti hajrá lázában pörög. Vendégjátékunk ideje alatt is folyamatosan fúrtak-faragtak a munkások. Az "ólomlábakon mozogtunk" labdarúgó szakzsargon tökéletesen lefestette fizikai állapotunkat. Sok volt a hiba, sokszor kapkodtunk, ám amiért elutaztunk, azt teljesítettük. Ismerkedtünk egymással, belekóstoltunk az idén játszani akart játékrendszerbe. Mindezt bajnokságunk egyik legjobbja, a végső sikerre esélyes Oroszlánnyal szemben.

Ha nem is vadonatúj, de komoly ráncfelvarráson átesett ódon csarnokunk igazán pofásan mutat. Csillogó-villogó parketta, valódi aréna fílinget kölcsönző széksorok és ultramodern led-ek lámpák (komolyan, szinte hiányzik a folyamatos, zümmögő, háborús filmekben kínzásra használt alaphang, amit a régi világítótestek adtak ki magukból. Szinte...). A kispadok nincsenek a helyükön - a piros színek lakkozása még csak most következik - de a nézőtéri ülőhelyek is tökéletesen megfelelnek kispadnak. Az eredmény ebben a szakaszban sokadlagos részlet, ettől függetlenül örömteli, hogy az odavágó sima harmincasa után egylabdás derbit játszunk Wehner Zoliékkal. Ezúttal sem dobunk még csak közepesen sem (36%), viszont a negyedik negyedben ismét erődemonstrációt tartunk. Örömteli a csapat küzdenitudása és a beépíteni tervezett ifjoncok ügyes megmozdulásai.

Az augusztus 20-i hosszú hétvégét mindenki hasznosan töltötte. Ráfért a Srácokra a szusszanás, innentől felpörögnek a piros-fehér események. Első állomásként megrendezzük az immár hagyományosnak mondható Gyurasits István emléktornánkat, ahol a nyugati csoport krémje képviselteti magát. Mi a Veszprémmel kelünk birokra a serlegért, a másik ágon Győr - MTK Törökbálint rangadóra kerül sor.

 

Szép napot és lelki békét Mindenkinek!

Hajrá Honvéd!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus