Tüzér-tűz 7.rész (5.évad)

A harci szellem újra a régi!

Az egy héttel ezelőtti győri tapasztalatok birtokában készültünk a következő fordulóra. Akkor majd egy félidőnyi előnyt adtunk riválisunknak, amit félelmetes hajránk ellenére sem tudtunk eltűntetni. Soros ellenfelünk még a Rába-partiaknál is veretesebb pedigrével és erősebb kerettel rendelkezik. Az első fordulóban szoros csatát követően gratulációra kényszerültek Nyíregyházán, a tavalyi ezüstérmes és idén zászlójára újfent a feljutást kitűző Veszprém frissen parkettázott otthonában kizárólag negyven percnyi maximális elszántsággal és koncentrációval lehetett esélyünk.

Büszkén jelenthetem, a célkitűzésünk egyik felét sikerült megvalósítanunk. Megalkuvást nem tűrve, a ránk alapvetően jellemző makacssággal és elszántsággal brusztoltuk végig a meccset. Nem ismertünk elveszett labdát, felvállaltuk az ütközéseket, megnyertük a hozzáállás kérdéseként aposztrofált lepattanózást (33-29). Extraként 41%-os triplázásra voltunk képesek, ami idegenben remek mutató. Azonban hiába a férfias küzdőszellem, az egyes statisztikai rovatokban mutatott fölény, a koncentrációnk nem érte el az ebben a bajnokságban a győzelemhez szükséges szintet.

Ilyenkor milyen jól jönne, ha vezetnék házi "legek" rovatot Honvédos esztendőimmel kapcsolatban. Pontosan írhatnám a "legtöbb eladott labda egy mérkőzésen" szekció átnyálazását követően, hogy a mostani 25(!) rekord vagy "csak" dobogós adat. Szerintem hasonló kétes csúcsot ostromol másik szörnyűségünk, a 20, második esélyből kapott pontunk is. Tíz büntetőnél többet tutira tégláztunk már mellé korábban, az nem okoz feltétlen szívritmuszavart. A rettentően fájdalmas ezen három számmal kapcsolatban - amellett, hogy egyetlen meccsen belül sikerült hoznunk ezeket - nem feltétlenül az elkövetésük, hanem a vereségünk arányának ismerete. Bátran állítom, amennyiben valaki csak ezt a 25-20-10-es statisztikai részletet emeli ki nekem egy kosárlabdamérkőzésről, alapjáraton harmincpontos különbséget tippelek a két fél között. Mi 83-70 arányban maradtunk alul...

Pedig akadtak nagyon bíztató egyéni dolgok. Két ifjoncunk, Mucza Tamás (12/9 pont) és Bea Gergely (4 lepattanó, 4 kiharcolt, 2 gólpassz, 2 szerzett labda és 7 VAL) vagánysága vagy a Drevenka Dávid - Tóth Bence duó (21/9 pont, 8/14 mezőny, 7 lepattanó, 4 gólpassz és 24 VAL) dobáskiválasztása. Ezekre és a mutatott CSAPAT hozzáállásra kell építenünk az elkövetkező erőpróbák során is. Remélem, a fordulóról fordulóra javuló védekezésünk (90, 86, most 83 kapott pont) tovább fejlődik majd. Szükségünk lesz rá, hiszen vasárnap az odahaza rendkívül magabiztos Nyíregyházához látogatunk. Tavaly közel álltunk a bravúrhoz, idén ismét felkészülünk a harcra!

 

Szép napot és lelki békét Mindenkinek!

Csak a Honvéd!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus