115-öt szórt az Alba a Nyíregyházának!

Nem volt egy súlycsoportban a magyar bajnoki címvédő Alba Fehérvár és a légiósait elég későn megtaláló, s eddig nem igazán csapatként játszó Nyíregyháza, ennek megfelelően a jövőheti Európa Kupa-debütálásra készülő hazaiak csúnyán elverték Horváth Imre tanítványait. A fehérváriak maradtak veretlenek, a szabolcsiak pedig nyeretlenek.

Magyar férfi NBI/A. csoport, alapszakasz, 3. forduló

Alba Fehérvár - Marso-Vagép Nyíregyházi KK 115 - 82 (30-18, 32-24, 30-21, 23-19)

Székesfehérvár, VOK

Vezette: Hegedűs T., Farkas G., Vida B., (Fekete)

Alba Fehérvár: Hobbs 9/3, Supola 7/3, Ra. Moore 20/6, Tóth N. 13, Somogyi 8. Csere: Tóth P. 11, Juhos 14/6, Kemp 23/6, Szanati -, Oláh 10/3.

Marso-Vagép Nyíregyházi KK: Rembert 18, Simms-Edwards 14/6, Mohácsi 20/6, Hall 11/3, Poscic 8. Csere: Polyák 4/3, Varga M. 4, Jakab 3, Kósa -.

A két forduló után veretlen Alba Fehérvár a két vereséggel kezdő Nyíregyházát fogadta. A csapatok a Nagyváradon megrendezett Antonio Alexe emléktornán már megmérkőztek egymással, akkor a regnáló bajnok közel negyvenpontos zakót mért a légiósait még keresgélő nyírségiekre.

Azóta megtalálta külföldi játékosait a Marso, a forgatókönyv viszont az előszezonbeli mérkőzéshez hasonlóan alakult. Az első percekben a vendégek még tartották a lépést a házigazdával, sőt, Mohácsi és Rembert kosarainak köszönhetően 8-7-re a vezetést is átvették. A 6. percig közel egál volt a mérkőzés, aztán magasabb fokozatba kapcsolt az Alba és a cserepadról beszálló, az első negyed végéig 9 pontot összeszorgoskodó Kemp vezérletével tíz fölé növelte a különbséget.

A második etapban Kemp mellé Moore és Oláh is beszállt a pontgyártásba, míg a vendégeknél csak a Rembert-Edwards-Poscic légiós trió tudott a gyűrűbe találni. A 13. percben, Kemp zsákolásával már húsz egységgel tartott előrébb az Alba. Egy kétperces hazai kosárcsendet kihasználva 14 pontra zárkóztak fel Horváth Imre tanítványai, de a Fehérvár a félidőre 62 pontot szórva visszaállította a 20 pontos differenciát. Érdekesség, hogy Moore-ék a kétpontosokat kiváló százalékban értékesítették, míg a büntetőkkel hadilábon álltak (mindössze 42%-kal dobták a szabaddobásokat). Ráadásul a vendégek közel tíz lepattanóval többet szereztek, szellős védekezésüknek hála mégis húszpontos hátrányba kerültek a nagyszünetre.

A nyírségi védekezés a második félidőre sem javult fel, a harmadik negyedben is megkapták a 30 pontot Edwardsék. Hiába csipkedte magát az Edwards-Rembert-Mohácsi trió, a fehérvári "közös teherviselés" sikeresebbnek bizonyult. Carlos Frade ismét jól alkalmazta a tízfős rotációt, ráadásul az első két gyengébb meccse után Ramone Moore is megtalálta a dobásait, így folyamatosan nőtt az Alba előnye. Hobbsék a labdára is nagyon vigyáztak, míg Szegeden húsz fölötti volt az eladott fehérvári labdák száma, addig ma 30 perc alatt mindössze háromszor vesztették el a játékszert.

A mérkőzés már eldőlt az utolsó negyed előtt, csak a különbség mértéke volt kérdéses. A hazaiaknál a hat játékos is tíz pont felé jutott a végére úgy, hogy 26 percnél többet senki sem játszott. A Nyíregyháza Rembertben és a hozzá időnként felnövő Mohácsiban bízhatott, de ez kevésnek bizonyult a szoros eredmény eléréshez. Az Alba Fehérvár végül 115 dobott pontnál állt meg és 33 egységgel nyerte meg zsinórban a harmadik bajnoki mérkőzését is. Szerdán sokkal nehezebb feladat vár Supoláékra, a klub történetének első Európa Kupa mérkőzésén kell helytállni Novgorodban.

Slide: www.ferfikosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus