18:00-tól Csehországban harcol a válogatott!

Ma 18:00-tól Csehországban lép pályára a magyar férfi kosárlabda-válogatott a 2015-ös Európa-bajnoki selejtezőkör harmadik fordulójában. Egy győzelemmel karnyújtásnyira kerülne a továbbjutás Vojvodáék számára, a találkozót élőben közvetíti a Digi Sport 2.

A cseh válogatottról már írtunk egy hosszabb elemzést a tegnapi nap folyamán, és ahogy ebben is megemlítettük, jelenleg ők állnak a legjobb helyen a FIBA ranglistáján az E-csoportból. Sztojan Ivkovics még a grúzok elleni meccs előtt tért ki erre a találkozóra is, mondván „érdekes lesz, mert több NBA-játékost és Euroligás kosarast is láthatunk”, ugyanakkor Jan Vesely és David Jelinek sem lesz ott este a parketten.

Wittmann Krisztián szerint hasonló játékra lesz szükség, mint Grúzia ellen, hiszen hozzájuk hasonlóan Ronen Ginzburg együttese is a festéket védi foggal-körömmel, lassabban játszik, mint Portugália, így ezúttal sem Keller Ákostól és a palánk alatti játéktól várhatjuk az üdvösséget, sokkal inkább a kinti gyors emberek és a távoli dobások vezethetnek sikerre – ez persze idegenben nehezebb lesz, mint hazai pályán.

A magyar válogatott minden jel szerint nagyon egyben van fizikálisan (mindenki egészséges) és mentálisan, hiszen egy szoros meccset tudott a hajrában megnyerni az esélyesebbnek tartott Grúzia ellen, így százszázalékos teljesítménnyel vezeti a csoportját. Ha ma is sikerülne nyerni, azzal hibátlanul fordulhatnánk a selejtezőkör második felére, ahol kétszer is otthon játszhatnánk – innentől csak rajtunk múlna a kijutás.

Már pénteken elhagyta a kecskeméti főhadiszállást a magyar válogatott – Mosonmagyaróváron aludt a csapat –, de csak szombaton délután érkezett meg egy hosszú buszút (Csehországban hatalmas dugó lassította a haladást) után a delegáció Podebrady-ba, amely nem a kosárlabdáról, hanem a termálfürdőjéről híres, elsősorban az idősebb korosztály körében...

Az összecsapást 17:55-ös műsorkezdettel élőben közvetíti a Digi Sport 2! A mérkőzés élő statisztikáját a FIBA Europe hivatalos honlapján, a fibaeurope.com-on követhetitek majd figyelemmel - a pontos linket a mérkőzés előtt pár perccel közzétesszük itt.

Hajrá Magyarország!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus