18:00-tól Paks-Kecskemét a bronzéremért!

Elérkezett a Magyar Kupa utolsó napja, este 20:45-től jön a döntő, de előtte még 18:00-tól a tegnapi vesztesek, a Kecskemét és az Atomerőmű megmérkőznek a bronzéremért, amit a DigiSport 2-n követhetünk figyelemmel. Nézzük, mire számíthatunk, mit érdemes tudni erről az összecsapásról!

A Kecskemét elég ellentétes meccseken van túl: a negyeddöntőben simán kiütötték az Alba Fehérvárt, tegnap viszont ugyanolyan simán kaptak ki a Szolnoktól. A címvédő fehéváriak ellen Wittmann játszott vezérszerepet, 24 pontot szerzett négy triplával, ám a Szolnok ellen sem ő, sem Djeraszimovics nem lépett pályára, így az Alba ellen 81 pontot termelő támadógépezet mindössze 53-ig jutott a szolnokiak ellen, Pongó Martint leszámítva senki nem érdemelt említést. Kérdés, hogy két húzóemberük játszik-e ma - ha nem, a hiányukat a Paks is büntetni fogja. 

A Paks két szoros meccset játszott eddig, először a Körmend ellen nyertek a 23-at szóró Vaughn vezérletével egy kissé kaotikus végjátékban, majd a Sopron ellen Baroviccsal nem tudtak mit kezdeni, így 66-63-as vereséget szenvedtek. Dzunics Braniszlav szerint egy tipikus egylabdás mérkőzést veszítettek el, és nem voltak annyira higgadtak a hajrában, mint egy nappal korábban, a Körmend ellen. Jones ugyan szinte hibátlanul játszva elért 16 pontot, de kipontozódott, és akármennyire hosszú a kispad az Atomnál, ez érzékenyen érintette őket, főleg mert McGruder mindössze két pontot tudott hozzátenni.

Tőle mindenképpen javulás kell ahhoz, hogy a Paks nyerjen abban az esetben, ha Wittmann és Djeraszimovics játszik. Ha a Kecskemét nem játszatja a legjobbjait, akkor aligha lesz esélyük a bajnoki éllovas ellen, a hosszú rotációból meg fogja találni az ASE azokat az embereket, akiknek jó napjuk van, és be fogja húzni a találkozót. 

A legutóbbi egymás elleni meccsüket a Paks nyerte Kecskeméten 66-61-re, Wittmann akkor sem játszott, de akkor a listavezetőből is hiányzott Jones, Medve, ill. Körtélyesi is. Ami most nagy kérdés lesz, hogy kit mennyire motivál a bronzérem, ki mennyire akarja azt, és ki mennyi energiát fektet ebbe bele. Talán egy fokkal az Atomerőmű tűnik esélyesebbnek, de ez könnyen változhat, ha a KTE akarja jobban a győzelmet. A Kecskemét nem igazán szakadt meg tegnap a győzelemért, ha játszanak a "sztárok", akkor ők pihentebbek lesznek, mint az ASE húzóemberei, ráadásul pszichikailag is inkább ők lehetnek fölényben, elvégre a Szolnok ellen senki nem várt tőlük győzelmet, míg a Paks kisebb meglepetésre kapott ki a borzasztóan megerősödött és top formába kerülő Soprontól. Márpedig mind a pszichikai, de különösen a fizikai fáradtság kulcsfontosságú lehet a pihenőnap nélkül lejátszott találkozók során.

 

Fotó: MKOSZ Facebook-oldala
Slide és Fotó: Fekete Zsuzsanna

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus