30 triplát, fantasztikus dobópárbajt hozott az Alba-ZTE

Egészen elképesztő támadójátékot mutatott az Alba és a ZTE is - végig vezetve nyert a Fehérvár - több egyéni extrát is láthattunk.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 17. forduló 
Alba Fehérvár - Zalakerámia ZTE KK 98-86 (31-20, 21-19, 24-23, 22-24)

Alba: Hill 3, Simpson 22/15, Harris 8/6, Lóránt 22/9, Keller Á. 9/6
cserék: Kovács Á. 5/3, Filipovics 8/6, Pointer 6, Horton 10, Keller I. 5/3

ZTE: Kinney 10, Vaughn 8/6, Benke 16/6, Szabó Zs. 7/3, Radic 28/12
cserék: Horváth Á. 6/6, Mikovic 2, Mohácsi 9/9, Kis R. -

A mérkőzés statisztikája itt található!

Alig egy perc telt el és máris két triplát süllyesztett el az Alba, megadta a meccs alaphangját a bajnok, majd amikor a ZTE is megtalálta a dobását, jött Trevis Simpson egy 3+1-es játékkal - erre Benke válaszolt egy 2+1-gyel, hatalmas dobópárbajjal indult a találkozó. A félelmetesen játszó Lóránt Péter (13 pont, 3-3 lepattanó és gólpassz az első negyedben) vezetésével aztán meg is lépett az Alba (6/11 tripla az első negyedben), az alapjátékát nehezebben találó ZTE 21-12-ről próbált felkapaszkodni, sikertelenül: 29-14-nél volt a legnagyobb a távolság, végül 31-20-szal zárult a nyitó tíz perc. Dzunics Braniszlav egyébként folyamatosan forgatta csapatát, variált a különböző szerkezetekkel (voltak egészen magas ötösei is, míg Bencze Tamás inkább a small-ball felé húzott), ennek (is) köszönhetően pedig tovább nyílt az olló, az Egerszeg nem tudta kontrollálni a tempót és főleg a hátvédsor volt nagyon adós a pontokkal. Három és fél perccel a nagyszünet előtt átlépte a különbség a húsz egységet, itt azonban még megpróbálta megsorozni ellenfelét a ZTE (innentől négy triplát vertek be Mohácsiék), amellyel visszajött látótávolságon belülre - tizenhárom pont volt közte két negyed után.

A fordulás után is Mohácsi kapta a négyes posztot az Egerszegnél és be is nézett tíz pont alá az alacsonyabb szerkezetben játszó vendégcsapat, de Keller és Simpson (aki újabb hármat dobott faulttal együtt) kosaraival hamar reagálni tudott az Alba és nem sokkal később már megint 19 egysét volt közte. Az egész harmadik negyed rettentően hullámzó volt, iszonyatos tempót dikáltak a felek, a ZTE is parádésan dobott, de a Fehérvár mindenre válaszolni tudott és Filipovics dudaszós hármasa után 14 pontos különbséggel indult az utolsó játékrész. A záró etap azonban így is szorosan alakult, felzárkózott hét-nyolc pontra az Egerszeg, Kinney-éknek labdáik voltak ahhoz, hogy négy-öt egység legyen csak a távolság, de könnyű lehetőségeket rontottak el, az Albánál pedig Keller, Simpson, majd Lóránt is nagyon fontos pillanatban talált be kintről. Lezárni ugyan nem tudták a meccset a hazaiak annak ellenére, hogy már az első félidőben húsz ponttal vezettek, de végül az egészen elképesztő kinti dobóformájuknak köszönhetően megőrizték a vezetést és hozták a hazai rangadót.

A statisztikákra azért érdemes egy pillantást vetni, az Albánál Lóránt Péter (22 pont, 6 lepattanó, 9 gólpassz) és Trevis Simpson (22 pont, 5/9 hármas) is parádézott, a vendégeknél Ivica Radic (28 pont, 10 lepattanó, 4/6 tripla) nyújtott bődületes teljesítményt és különösen a triplákat figyelhetjük: az Alba 16/24, a ZTE 14/32 hármast pörkölt be, ez gyakorlatilag mindent elárul a találkozóról. 

fotó: kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus