34 pontot vert a Sopronra a Kaposvár!

Esélytelennek bizonyultak Boriszovék Somogyban, az extázisban dobó KKK valósággal lemosta ellenfelét a párharc első meccsén. 

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, Rájátszás, Negyeddöntő 1. mérkőzés

Kaposvári KK - Soproni Sördögök 103-69 (30-19, 27-18, 21-22, 25-10)
Kaposvári Városi Sportcsarnok, 1000 néző, v.: Földházi T., Benczur T., Tõzsér D. (Várhalmi)

Kaposvár: Frazier 9/3, Fodor 11/3, Raivio 23/9, Hendlein 17/3, Spica 16
cserék: Horváth M. 2, Benke 7, Jancsikin 15/9, Grebenár -, Kovács S. 3/3, Papp P. -

Sopron: Thomas 14/9, Ruják A. 18/3, Boriszov 13, Tóth G. 7/3, Trepák 6/6
cserék: Edwards 5/3, Poscic 2, Takács 2, Molnár 2, Bán -, Bakk -

Teljes statisztikát itt találtok!

 

Egy-egy könnyű, ám kimaradt ziccerrel kezdtek a csapatok, majd Ruják András két büntetőjével születtek meg az első pontok. A vendégeknél Poscic nem került be a kezdőbe, Boriszov viszont már igen, bár az első percekben alig-alig kapott csak labdát. 8-8-ig a Sopron járt előrébb Trepák és Ruják triplái után, de ekkor Spica egyenlített, majd Fodor hármasával a vezetést is átvette a KKK. Az egál közeli eredményt egészen a negyed hajrájáig őrizték a csapatok, az utolsó percekben azonban Hendlein és Raivio vezérletével megléptek a somogyiak – folyamatosan szerezték a kosarakat leindításokból, így komoly előnyt építettek ki. Raivio újabb extra kosara után úgy tűnt, hogy a Soproné az utolsó szó, de Edwards mindkét büntetőjét elrontotta, három másodperc pedig elég volt Raiviónak, így 30-19-es somogyi vezetéssel ért véget az első negyed.

A második játékrész is hasonlóan kezdődött, a Sopron alig-alig tudott passzolni a fojtogató kaposvári védekezéssel szemben, a hazai csapat leindításokból azonban szerezte a pontjait. Egy perc után már 15 pontos hátrányban játszott a vendégcsapat, sem Boriszov, sem Thomas nem tudott igazán faktorrá válni, a beálló Poscic pedig már a negyed közepén faultgondokba került – akárcsak Trepák Zoltán, így Molnárnak kellett beállnia ötös posztra. A somogyiak ihletett formában dobtak, szebbnél szebb játékokkal növelték az előnyüket, hamar elérte a különbség a húszpontos határt. Raivio nagy kosarai mellett a triplákat is bedobálták a hazaiakat, 60% feletti dobóteljesítményüknek köszönhetően 57-37-re vezettek a nagyszünetben.

A második félidőt Hendlein Roland hárompontosa nyitotta és a Kaposvár gyorsan egyértelműsítette, hogy nem hagyott alább a lendülete: sorra jöttek a kosarak, Raivio és Frazier is betalált. A különbség annyi volt az első húsz perchez képest, hogy most a hazaiak védekezése és lepattanózása sem volt olyan intenzív, így Boriszovék is hozták a pontokat, de a különbség nem csökkent – Frazier tempója után 71-48 állt az eredményjelzőn három és fél perccel a negyed vége előtt. Változás nem történt, a Sördögök erőltette a kinti és középtávoli dobásokat, de átlagon aluli teljesítménnyel tüzeltek innen, így nem lehetett reális esélyük a felzárkózásra – főleg, hogy védekezésben továbbra sem találták az ellenszert. A záró etap végül 78-59-es somogyi vezetésről indult.

A negyedik negyedben sem történt változás, egy korai hárompontos után nem tudott mit kezdeni a Kaposvárral a Sopron, bár visszajött Poscic, nem lett pontosabb a vendégek játéka. Benke 2+1-es játéka után 23 pont volt a különbség, majd Raivio triplája és Frazier zsákolása után a harmincat is elérte – totális kiütésnek tapsolhatott a kaposvári közönség. Az utolsó percben Kovács Soma triplájával a száz pontot is elérte a hazai csapat, végül 34 pontos, demoralizáló verést mért ellenfelére és tekintélyt parancsolóan indította a párharcot. 

Sabáli Balázs, Sopron: Teljesen mindegy, hogy egy vagy negyven ponttal kaptunk ki, nagyon sok gyorsindítást kaptunk főleg az első félidőben, ha jól számoltam, akkor 16 pontot kaptunk ebből a nagyszünetig. Sajnos mi alulmúltuk a tudásunkat, de igazából semmi nem történt azon kívül, hogy 1-0-ra vezet a Kaposvár, szombaton hazai pályán nyernünk kell, természetesen ezzen a játékkal ott sem lesz esélyünk. 

Fekete Ádám, Kaposvár: Jó ritmusban kezdtük a mérkőzést és végig jól játszottunk, a közönségünk fantasztikus hangulatot teremtett és azt hiszem mindenki a kezdőcsapatból, valamint a kispadról is kitett magáért. Csapatként működtünk, de tudjuk, hogy ez egy nagyon kemény, hosszú párharc lesz és ettől a perctől kezdve már a második mérkőzésre koncentrálunk.

fotó, slide: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus