38 ponttal kapott ki a Pécs Horvátországban

Ma délután felkészülési mérkőzést játszott a Pécs Horvátországban - a magyar együttes ellenfele a helyi KK Vrijednosnice Osijek gárdája volt, és a hazaiak esélyt sem hagytak Csirke Ferenc együttesének, már az első negyed után 12 ponttal vezettek, 30 perc után már majdnem 30 pont volt a különbség a két fél között, végül pedig 106-68 arányban nyertek a horvátok.

2014.09.16., Felkészülési mérkőzés, Horvátország
KK Vrijednosnice Osijek (horvát) - Pécsi VSK-Pannonpower 106-68
(28-16, 23-18, 30-18, 25-16)

KK Vrijednosnice Osijek: Panduric 17/3, Dosen 13/6, Bicvic 15/6, Karlovic 19/6, Buha 8.
Csere: Jakic 4, Sarac 12, Meznaric 8/6, Turalija 5, Kujundziic 5, Zulj -.
Vezetőedző: Senad Muminovic

Pécsi VSK-PANNONPOWER: Halász 2, Pahlmblad 18/9, Bíró 7, Budimir 17, Horti 6/3.
Csere: Stojanovic 14/6, Bödör -, Délity 1, Czukor 3, Somogyfoki -.
Vezetőedző: Csirke Ferenc. Másodedző: Czigler László.

A pvsk-panthers.hu beszámolója az összecsapásról:

"Változásokban nem volt hiány a dárdai csapatnál, a játékoskeretet érintő átalakulás mellett költözés is várt a sárga-kék csapatra a nyáron. Immár Eszék csapataként fogadtak minket Panduricék, és a tavalyi évhez képest a parketten is megújultak a vendéglátóink.

Már az elején megmutatta oroszlán karmait a hazai csapat, Karlovic triplájával 7-2-re megléptek, de egy kis jó védekezéssel 20 másodperc elegendő volt ahhoz, hogy 7-7-re szépítsenek Hortiék. Ekkor még úgy tűnt, szoros meccs elé nézünk, sok-sok cserével mindkét oldalon. Bátran próbálgatták a játékosaikat az edzők, de Csirke Ferenc most sem sáfárkodhatott teljes kerettel. Devonta White-tól elbúcsúztunk, Harazin Tamás pedig továbbra is sérülés miatt maradt ki a rotációból. Hiányát meg is éreztük center poszton, nehezen érvényesültünk a palánkok alatt az Eszék termetes centerei mellett. A játékvezetők is könnyen fújtak a sípjukba, olyannyira, hogy Budimir meg is kérdőjelezte néhány ítéletüket, amiért technikait kapott. Az értékesített büntető után már 20-13 állt az eredményjelzőn, ismét kezdett meglépni a hazai gárda. A második negyedben még próbáltuk tartani a 10 pont körüli különbséget, Bíró és Horti tripláival közeledni is próbáltunk, de Meznaric dobóformája sem romlott a tavalyihoz képest. Csapat szinten jól védekeztünk, amikor sikerült felállt védelem elleni játékra kényszeríteni Panduricékat, de sorra adtuk el a labdákat, megkönnyítve ezzel a sárgamezesek dolgát. Ennek hatására megtört a lelkesedés pécsi oldalon, egyre jobban megmutatkozott egy rutinos irányító hiánya. Czukor és Stojanovic is próbálkozott irányító poszton, többé-kevésbé megállva helyüket, de egyikük sem rendelkezik még azzal a tapasztalattal, ami átlendíthette volna a csapatot a nehezén. Rendre kosárral zárultak az eszéki támadások, elkapták a fonalat és egy-egyben sorra verték meg a védőket a horvát kosarasok, így a félidőre már 51-34-re vezettek.

A térfélcsere után sem kegyelmeztek nekünk a sípmesterek, a 3. percben már bónuszban volt csapatunk. A gyorsan összegyűlt faultok, a meggondolatlan odapiszkálások, az elkapkodott dobások egyre nagyobb hátrányhoz vezettek. Bicvic, Sarac és Panduric pedig éltek a lehetőséggel és rendesen megtömték a pécsi gyűrűt. Nem volt már visszaút az utolsó negyedben, magabiztos, mi több, fölényes győzelmet aratott a KK Vrijednosnice Osijek.

A hétvégén a PVSK Kupán lehet lehetőségünk visszavágni az eddigi előszezonbeli vereségekért a Szeged, a Kaposvár és az Eszék is ellátogat hozzánk a pénteken és szombaton megrendezésre kerülő kupára."

Forrás - pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus