43 pontot dobva kaptunk ki Portugáliától

A magyar férfi válogatott gyenge utolsó negyedének köszönhetően vereséget szenvedett a portugáloktól a felkészülési mérkőzésen. 

Felkészülési mérkőzés

Magyarország – Portugália 43–54 (9–13, 15–15, 10–12, 9–18)

Magyarország: Wittmann 11/3, Vojvoda 12, Ferencz -, Tóth N. 4/3, Keller 1.
Cserék: Tóth Á. 5, Ruják 1, Perl 4,  Tóth G. 5/3, Somogyi -, Supola 

Wittmann duplája indította a találkozót, majd Fonseca talált be a másik oldalon. Nem a pontos játékról volt hírhedt a találkozó eleje, sok hibával játszott mindkét együttes. Leginkább a portugálok irányították a játékot, Vojvoda kosara után egy 8-0-s rohanást produkáltak Mario Palma tanítványai, így 10-4-re vezettek. Perl törte meg a hazai gólcsendet, később Tóth Norbert talált be távolról, de azonnal jött a válasz Quintinotól (9-13). Ez volt az első etap utolsó említésre méltó momentuma.

Wittmann ziccerére Guerreiro válaszolt egy trojkával, eztán egy két perces kosárcsend vette kezdetét. Tóth Ádám faulttal együtt szerzett kosara törte meg a meccs ezen periódusát, de a bónusz büntetőt elhibázta az ASE centere (13-16). Nem tudtunk egálra felzárkózni, Sobrinho és Djukics kosarai között Vojvoda szerzett egy erőszakos kosarat (15-20). Újabb gólcsend következett, majd Perl táblás duplájával és Tóth Gergely középtávolijával jöttünk közelebb (19-20). Barroso emelt be egy újabb hármast, ezt követően megint betalált Tóth Gergely, ezúttal ő is a triplavonalon kívülről, Vojvoda ziccerével pedig már vezettünk (24-23). Barroso vette át a vezetést csapatának ismét, a negyed végén pedig Queiroz dobott a dudaszóval párhuzamban hármast, a nagyszünetben tehát 24-28-ra vezetett Portugália.  

Megint Wittmann szerezte a negyed első kosarát, Tóth Norbert, majd Vojvoda talált be, 29-28-ra vezettünk. Silva küldött a helyére egy középtávolit, Fonseca is eredményes volt, újra a luzitánoknál volt az előny. Megint nagyos sok volt a hiba, főleg támadásban mindkét félnél. Állandósult a kétpontos vendégvezetés, nem volt meg bennünk az az átütőerő, ami kellett volna, határozatlanul játszottunk. Oliveira büntetőivel 36-31-re lépett meg a Palma-legénység, Wittmann azonban sikeresen tüzelt kintről, így 34-36-os eredménnyel várhattuk az utolsó felvonást.

Újra Wittmann talált be először, de Quintinotól azonnal jött a válasz (36-38). Nagyon bealudtunk, támadásban szinte tehetetlennek bizonyultak az Ivkovics-tanítványok, ezt a vendégek remekül használták ki. Pinto vezérletével 50-39-re léptek meg, Tóth Ádám és Vojvoda Dávid büntetői adtak még némi reményt három és fél perccel a találkozó vége előtt (43-50). Fonseca harcolt ki két büntetőt, de csak egyet értékesített, majd egészen két percig nem született kosár. A kegyelemdöfést Silva hármasa jelentette, 58 másodperc volt hátra, az eredmény már nem változott. A portugálok végig vezetve, jól játszva vertek meg bennünket. Folytatás vasárnap 18:00-kor, Szolnokon. 

fotó: kesport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus