98 pontot dobott, a DEAC ellen aratott újabb fontos győzelmet a Berény

Fordulatos és pontzáporos meccset vívtak, összesen 25 triplát dobtak a felek - közelít a középmezőnyhöz a JKSE. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 17. forduló 
JP Auto-JKSE - DEAC 98-94 (27-28, 25-22, 29-19, 17-25)

Jászberény: Nelson 24/9, Rakics 8/6, Wallace 18/9, Lucsics 15/3, Sejfic 18. 
cserék: Kerpel-Fronius 14/9, Cseh 1, Molnár -. 

DEAC: Jones 9/3, DeShields 16, Lilov 18/15, Armwood 19/3, Farkas -. 
cserék: Molnár 12/6, Velkey 15/12, Bognár 5, Kósa -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken található!

A Jászberény kezdte jobban a mérkőzést, remekül működött a hazaiak kezdőötöse, a Lucsics-Sejfic páros hozta a pontokat, közben a túloldalon el tudta nyomni Armwoodot és Farkast, így kontrollálni tudta a tempót és a játékot a JKSE. Ennek eredményeként (illetve az extra dobóformának is köszönhetően) meglépett 20-10-re Nikola Lazics csapata, de az első negyed második felében egy 15-2-es (!) rohamot produkált a DEAC - Lilov 12, Jones 9 pontot szórt a játékrészben, majd a beálló Molnár és Velkey is betalált, ezzel pedig fordított az újonc. A második negyedben már eltűnt Sejfic és Lucsics is a Berénynél, előkerült viszont Wallace, de a 4/4 triplát behintő Velkey vezetésével ez már a Debrecen játékrésze volt, sőt, tizenöt pontnál is járt már a vendégek előnye - átvették az irányítást Armwoodék és hosszú percekig lefagyott a Jászberény. A nagyszünet előtt azonban mégis össze tudták szedni magukat a hazaiak és felébredtek, ezúttal az ő időszakuk következett: most ők futottak egy 23-6-ot, a hajrában pedig Nelson büntetőivel kiegyenlítettek, sőt, végül fordítottak is. A rendkívül hullámzó első félidő egyébként nagy dobópárbajt hozott, két negyed után a Jászberémy 6/10, a DEAC 9/18 triplánál járt, mindkét csapat felállt egyszer tíz pont feletti hátrányból, túl volt már a "mennyen és a poklon is", faultgondba pedig senki sem került, így jöhetett a második félidő.

A fordulás után folytatódott a hullámzás, egyáltalán nem alakult ki kiegyensúlyozott játék, ezúttal a Jászberény került fölénybe: Rakicsék most egy 16-3-as rohamot produkáltak, így magabiztosan be is húzták a harmadik negyedet. A menetrendszerű válasz a negyedik játékrészben érkezett, amit egy 8-0-lal kezdtek Molnárék, ismét ott voltak ellenfelük nyakán, itt azonban most a "megszokottnál" előbb reagált a JKSE: Sejfic vezetésével elállították a vérzést és stabilizálták magukat, a kiválóan játszó Kerpel-Fronius harmadik triplája után pedig ismét tíz pont felett járt a különbség. Ez, hogy ezt a DEAC-rohamot visszaverték a hazaiak, végül döntőnek bizonyult, Jonesék nem tudtak többször igazán felpörögni (öt pontnál nem jutott közelebb), így újabb borzasztó fontos sikert könyvelhetett el a Lazics-legénység, amellyel egyetlen győzelemre megközelítette a debreceni csapatot.

A statisztikák közül ki kell emelnünk a Jászberény részéről Nelson (24 pont, 7 gólpassz) teljesítményét, de mind az öt hazai légiós remekül játszott, ráadásul Kerpel-Fronius Balázs (14 pont, 3/4 tripla) révén a kispadról is jött egy extra teljesítmény, a vendégeknél pedig Lilov és Armwood villogott leginkább - összességében 25 hármast dobott a két csapat, az Alba-ZTE után ezen a találkozón sem panaszkodhattunk a látványra. A Berény egyébként végül 25 gólpasszal zárt és a lepattanózást is megnyerte 41-33-ra. 

fotó: kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus