A 2. félidőben gyűrte le a Sopron a Kaposvárt

Ma este a Sopron és a Kaposvár a felsőházba jutás szempontjából igen fontos rangadót játszott egymással, s hiába volt jobb az első félidőben Fekete Ádám legénysége, Chism faultgondjait nem bírta el a Kaposvár, Ruják Andrásék így végül simán célba értek.

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 19. forduló

Soproni KC - Kaposvári KK 93 - 79 (14-12, 25-30, 28-16, 26-21)

Sopron, MKB Aréna

V.: Györffy P. A., Hegedűs T., Németh Cs., (Bukta)

Sopron: J. Thomas 12/3, Thompson 6, Boriszov 17/6, Dénes 15/6, Barovics 16.

Csere: Ruják A. 12/3, Tóth G. 12/3, Trepák -, Bus -,  Takács N. 3/3. Vezetőedző: Sabáli Balázs

Kaposvár: Hinnant 13/3, Fodor M. 7, Puljko 15/9, Hendlein 14/3, Chism 22/6.

Csere: Drahos 5, Jancsikin 3/3, Horváth M. -. Vezetőedző: Fekete Ádám

Kipontozódott: Chism, Horváth M., Fodor M.

Remek hangulatú, magas színvonalú meccsen a harmadik negyed végéig tartotta a lépést a Sopronnal, sőt többször vezetett is a Kaposvár, ám a Sopron a harmadik negyed végén bemutatott 8-0-s rohammal meglépett, s a záró szakaszban biztosan győzött a kipontozódásoktól sújtott Kaposvár ellen

A hazai szurkolók igazi arénahangulatot teremtettek az MKB Arénában, az SKC szombathelyi diadala után felfokozott hangulatban várták a felsőházba jutás szempontjából roppant fontos összecsapást.

A feldobás előtt egy perces gyászszünettel emlékeztek a jelenlévők a héten a 87. életévében elhunyt legendás soproni testnevelőre, Horváth Vincére.

Chism a vendégeknek szerzett vezetést, Thomas két hazai akciót fejezett be ügyes duplával. Remekül felkészültek egymásból a csapatok, kitűnően védekezett mindkét gárda. A kaposváriak nem nagyon tudtak tiszta helyzeteket kialakítani, a túloldalon pedig Hendlein blokkolta látványosan Barovics dobását. A negyed közepén 6-2-re vezettek a soproniak, 5 perces somogyi kosárcsendet tört meg Chism, majd triplát is dobott a center, 1 pontra felhozva csapatát. Tóth 1 jó büntetője után Hendlein révén egyenlítettek a vendégek. Ezt követően Ruják triplájára Chism felelt hármassal. A negyed utolsó percére fordulva Thompson kapott labdát, s óriási zsákolással fejezte be az akciót, amelynek köszönhetően 2 ponttal vezetett a negyed végén a Sopron.

Drahos egyenlítést érő szép tempójával indult a második negyed. A 13. percben Boriszov 1 jó büntetővel megszerezte első pontját, Fodor betörés utáni ziccerével azonban a mérkőzés során először átvette a vezetést a Kaposvár. A hatalmas rohanásba sok hiba csúszott, volt, hogy 5 másodpercen belül háromszor adták el a labdát a csapatok. Ruják ponterőssége révén jobbára a Sopron vezetett, A szakasz közepe a magas játékosok tripláinak jegyében telt, Hendlein távoli találatára Tóth felelt. Dénes személyében a negyedik soproni kosaras próbálta "elállítani" a Chism által a hazain csapatra zúdított kosáresőt. Fej-fej mellett haladtak a felek, Barovics kosár plusz büntetős akciója után Chism egy szabálytalan zárásért megkapta a harmadik hibáját. A félidő hajrájában az addig észrevétlen Puljko előbb duplát majd triplát dobott, ismét fordult a kocka. Idegesen, görcsösen játszott a Sopron, Chism nélkül is megléptek a vendégek. A félidő utolsó percében Barovics értékesített 4-ből 3 büntetőt, a túloldalon Fodor szerzett bravúros kosarat. Takács triplájával 1 pontra jött föl az SKC, ám a félidő utolsó pillanataiban Hinnant addig-addig forgolódott, amíg tiszta helyzetben nem  találta magát - nem is hibázott, így a sokkal nyugodtabban kosarazó Kaposvár térhetett előnnyel pihenőre.

A második félidő az elsőben erőlködve játszó Boriszov duplájával kezdődött, majd Chism, miután bravúros kosarat dobott, egy elég buta fault formájában összeszedte a 4. személyijét, a félpályánál ütött a labdát vezető Ruják kezére. A magára találó Boriszov szünet után nem egészen 3 perc alatt 6 pontot dobott, fordított az SKC. Ekkor azonban előbb Hendlein pöckölt vissza egy lepattanót, majd Puljko emelt be egy hármast. Élvezetes, színvonalas lüktető lett a meccs, Dénes is triplát dobott. Ez jókora lökést adott a hazai csapatnak, s a publikumnak. Két labdaszerzés után két könnyű kosárral újfent fordult a kocka, Thomas ziccere majd Dénes zsákolása s e 7-0-s hazai roham után Fekete Ádám időt kért. A vendégeket Puljko tartotta ekkor versenyben, akinek nagyon kis hely és idő is elég volt egy újabb triplához. A szakasz hajrájában rövid ideig esett a színvonal, egymás hibáiból éltek a csapatok. Fodor egyenlítő kosara után Thomas dobott triplát, majd Hendlein szólt hozzá hosszabb hallgatás után szép centermunka után a meccshez. A negyed egy huszáros, 8-0-s hazai rohammal zárult, Dénes és Boriszov - szépen végigjátszott akciók végén - triplát, majd Tóth egy ügyes 2-2 után duplát dobott, ennek a negyed végi nagy futásnak köszönhetően a hazai csapat 9 pontos előnyével kezdődött a záró 10 perc.

Chism hozta közelebb a somogyiakat, Tóth felelt rá, kihasználva, hogy Chism 4 hibával nem védekezett teljes intenzitással. Sűrűn estek a kosarak, tartotta 5 és 10 pont közötti előnyét a Sopron. Hendlein őszinte beismeréssel vállalt magára egy személyit, amikor Thompson közte és Chism között tört kosárra. Övé is lett a hiba, ám a túloldalon egy lepattanóért vívott harcban a vendégek centere a 34. perc elején kipontozódott. A roppant hasznosan játszó Tóth pöckölt be egy lepattanót, majd Dénes ügyes belépése utáni ziccerével 13 pontra nőtt a hazai előny. Hinnant faragott ezen szép triplával. Hármasra hármas volt a hazai csapat válasza, a szünet után magára találó Boriszov talált be messziről. A 37. percben a vendégek másik magas embere, Horváth is kipontozódott. Kénytelen volt alacsony szerkezetre váltani a Kaposvár. Ősszel, Kaposváron 10 ponttal nyertek a somogyiak, a végjátékban már az volt a tét, hogy összesítésben ki jön ki jobban. Dénes büntetői után 14-gyel vezetett az SKC, amikor Jancsikin dobott triplát. A 39. percben Fodor is kipontozódott, s a végén bár több büntetőt is kihagyott, 14 ponttal nyert a Sopron.

Fotó: mkosz.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus