A Berény a végén fordított

Fordulatos meccsen, az utolsó két percben fordított a Jászberény, újabb győzelmet aratott Bencze Tamás együttese, ezúttal a ZTE otthonában.

Magyar Férfi NBI/A, Alsóházi középszakasz
Zalakerámia-ZTE KK - FAIRIUM JKSE 80-81 (17-23, 24-20, 22-14, 17-24)

Zalakerámia-ZTE KK: Dzambic -, Fekete 21/3, Mohácsi 11, Tamir 16, Cohadarevics 26.
Csere: Darling 6, Kertész -, Velkey -, Czinger -.

FAIRIUM JKSE: Szögi 5, Horváth 15/6, Kerpel-Fronius 14/9, Cseh 10, Dramicsanyin 21/9.
Csere: Mladenovics 9/9, Sonyák 6, Nárai 1.

A teljes statisztikát ezen a linken eléritek!

A jksedrukker.hu beszámolója:

Dramicsanyin két jó büntetőjével indult az összecsapás, majd Fekete duplájával egyenlítettek a hazaiak. Ezek után a vendéglátók 6-4-re átvették a vezetést, Horváth triplája után pedig 7-6-os berényi előnyt mutatott az eredményjelző a 4. percben. Szögi 2+1-es akciójával növelte a különbséget a JKSE, de a zalaiak jó támadásokat vezettek, s Tamir pontjai által a negyed közepén 13-12-re vezettek. Cseh szerzett 2 duplát rövid időn belül (13-16), s a továbbiakban is a vendégek álltak jobban. A játékrész hajrája pedig remekül sikerült számukra, Horváth és Sonyák találataival 23-17-es előnyt alakítottak ki az első 10 perc lejártával.

Cohadarevics kettese volt az első kosár a 2. szakaszban, majd Dramicsanyin hintett egy hármast (19-26). Lendületben maradt a Berény, jó védekezés után Kerpel-Fronius is beszórt egy távolit, s a 13. percben 30-19-re megléptek, amely Stefan Timbus, a hazaiak edzőjének időkéréséhez vezetett. Mohácsi dobott egy duplát, majd Dramicsanyin és Kerpel-Fronius volt eredményes újra távolról (21-36). A következő percekben nagy lendületben folytak a támadások, 10 egységre jöttek fel a dunántúliak, s a negyed közepén Bencze Tamás kért időt (26-36). Tovább robogtak a hazaiak, 6 pontra közelítették meg a Jászberényt, Cseh szúrt be egy-egy duplát a vendéglátók kosarai közé, Kerpel-Fronius pedig újabb triplával jelentkezett, 2 perccel a negyed lejárta előtt ismét tízre nőtt a távolság. Az első félidő vége azonban a ZTE-nek sikerült jobban, zsinórban 6 pontot szerezve 43-41-re jöttek fel az első 20 perc végére.

Bencze Tamás együttese beragadt a pihenő után, a hazaiak 6-0-val kezdték ezt a szakaszt, s a tréner időt is kért (47-43). Továbbra is gólképtelenek maradtak a vendégek, lendületes támadásokkal növelte előnyét a Zalaegerszeg, már a 26. percben jártak a felek, amikor 55-43-ra húztak el a vendéglátók, s Benczének ismét időkéréshez kellett folyamodnia. Horváth duplája törte meg végül több mint 6 perces berényi gólcsendet, aztán Dramicsanyin triplájával kerültek10-en belülre (57-48). Erőre kapott a JKSE, Mladenovics szerzett hármast, Horváth két szép középtávolijával pedig ismét látótávolságon belülre kerültek (59-55). A 29. percben ezúttal a ZTE mestere hívta magához tanítványait, s a maradék időben 63-57-es állás alakult ki a záró felvonásra.

Személyi hibák tördelték a játékot az utolsó játékrész elején, szép lassan zárkóztak a vendégek, Szögi támadólepattanója után ő maga fejezte be az akciót, majd Dramicsanyin duplájával 68-68-ra kiegyenlítettek a 35. percben. Darling kettese révén ismét a hazaiak álltak jobban, majd felváltva vezettek a csapatok. 2 perccel a vége előtt sportszerűtlen hibát fújtak a JKSE-re, ebből 3 pontot szerzett a ZTE, majd Cseh büntetőivel ismét egyenlő volt az állás (76-76). Az utolsó percen belülre fordult az idő, amikor Horváth süllyesztett el egy triplát, zalai időkérés következett. Cohadarevics szerzett duplát, majd faltolniuk kellett már a dunántúliaknak, Dramicsanyin értékesítette mindkét büntetőjét (81-78), majd Fekete célzott pontosan a büntetővonalról. 3,5 másodperccel a vége előtt időt kért a Berény (80-81), s már nem volt szükség újabb kosárra, 81-80-as győzelmet aratott a jászsági csapat, s ezzel továbbra is hibátlan a mérlege a középszakaszban!

Foto, Slide - jttv.hu
Forrás - jksedrukker.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus