A Falco izgalmas rangadón törte meg rossz sorozatát!

Az alsóházi rangadók közül az egyik legnagyobb kérdés az volt, vajon sikerülhet-e megszakítania rossz sorozatát a szombathelyi együttesnek a szomszédvári rangadón. Az első negyed után a Falco nyugodott meg először, a félidőre hétpontos fórral mehetett a vendég gárda. Hiába tartotta kezében az összecsapás alakulását a sárga-fekete egylet, a ZTE lelki erejét mutatta, hogy egy percre sem adta fel: sőt Safford extrájával az utolsó másodpercekig meccsben maradt. Óriási hajrát repesztettek a felek, de Lekli kirohanása végleg megpecsételte a zalaegerszegiek sorsát!

Zalakerámia-ZTE KK - Falco-Trend Optika KC Szombathely: 85-92 (19-18, 22-30, 26-25, 18-19)

Zalakerámia-ZTE KK: Boston 9, Safford 26/3, Gáspár 14/6, Plumb 11, Lekli 8 .
Csere: Kámán 6, Koma -, Velkey 5/3, Kovács Á. 6, Kerkai -. Vezetőedző: Raul Jimenez.

Falco-Trend Optika KC Szombathely: Váradi 11/6, Timberlake 13/3, Perl 9, Zagorac 22/3, Szabó 13.
Csere: Simon L. 3, Will 6/6, Mitchell 12/6, Bognár 3. Vezetőedző: Andjelko Mandics.

Kipontozódott: Lekli a 40. percben.

Játékvezetők: Györffy P. A., Boros T., Söjtöry T., (Parádi)
 

A mérkőzés statisztikája az alábbi linken érhető el!

Két rossz formában lévő csapat találkozott a szomszédvári rangadón: a Falco zsinórban öt találkozót bukva érkezett meg a rájátszásra minimális eséllyel rendelkező (rendelkezett) Zalaegerszeg otthonába. A szombathelyi együttes ezúttal sem tudott teljes kerettel harcba szállni: ugyan Chad Timberlake zöld jelzést kapott, de Vlahovics bokája kiment, nem számíthatott rá Andjelko Mandics. Idegesen, feszült hangulatban kezdődött a fontos találkozó, két percet kellett várni az első pontokra, amelyeket a meccsen remekül irányító Váradi Benedek szerzett (0-3), de rögtön érkezett is Gáspár válasza (3-3). Sok hibával játszott mindkét fél, lassan indult be a pontgyártás. Az extrát nyújtó Safford egységeire az akkor már hat pontos Váradi felelt (9-10), de a szombathelyiek védekezésbeli hiányosságait rendre büntette a Zalaegerszeg. A negyedik percben Szabónak ismét faultproblémái akadtak: a center ekkor már két személyi hibát vétett, de a ZTE elpuskázta lehetőségeit, nem tudta kihasználni a palánk alatt keletkező gyengébb ellenállást (13-12). A Szabó-Zagorac páros egységeinek köszönhetően másfél perccel az etap vége előtt a szombathelyieknél volt az előny (13-16), de a zalaiak megnyomták az utolsó percet és minimális fór tudatában hagyhatták el a küzdőteret tíz perc eltelte után (19-18).

4-0-val nyitott a ZTE (23-18), de a padról érkező Will Tamás triplával hűtötte a zalaegerszegi kedélyeket, újra ellenfele nyakában lihegett a vendég együttes (23-21). A következő percekben ritmust váltott a sárga-fekete együttes: előbb Simon ziccerével, majd Will újabb hárompontosával vendég vezetést mutatott az eredményjelző tábla - az ekkor 9 eladott labdája ellenére (25-28). Nem sokáig: Plumb sikeres közelijével nem engedte meglépni ellenfelét a ZTE. A rangadó ezen szegmensében a védekezés fikarcnyi szerepet sem kapott, szinte minden offenzív játékból pont született, támadásról-támadásra változott a vezető csapat kiléte. Lélegzetvételnyi előnyhöz jutottak a Safford-Kovács fémjelezte hazaiak (38-33), ám ekkor Mitchell vette vállára csapatát, egységeivel új erőre kapott a Falco (40-41). Ekkor a hazai szurkolók joggal dühönghettek: borzasztóan értékesítette büntetőit a ZTE, míg a szombathelyieknél a fiatal Perl-Bognár duó erőfeszítéseit siker koronázta, hét pontos vendég előnnyel térhettek a felek a nagyszünetre (41-48)

Gáspár triplájával kezdődött a második félidő (44-48), de azonnal jött Váradi reakciója: szintén a 6,75-ös vonal mögül (44-51). Ezután azonban megtorpant a Falco offenzív játéka, Lekli vezetésével 7-0-s etapott repesztett a ZTE, nem is várhatott tovább a szombathelyiek trénere az időkéréssel (51-51). Igazi presztízscsata zajlott a parketten, nagy volt az adok-kapok, de az első félidőben szerényebb teljesítményt nyújtó Timberlake megrázta magát: az ő és Zagorac egységeivel újra átvették az irányítást a vendégek (58-64). Láthatólag élvezte a játékot a sárga-fekete együttes: Szabó irányítókat meghazudtoló passzokkal szolgálta ki társait, igazi csapatként pattogtatott a Falco. A ZTE számára Safford pihenője rosszul sült el (62-70). Bár többször állt a tízpontos vezetés küszöbén a vasi alakulat, a padról visszatérő, pazar formát nyújtó Safford irányította ZTE nem hagyta lerázni magát (67-73).

A rendes játékidő utolsó etapja ismét zalaegerszegi (Velkey) triplával kezdődött (70-73), de még mielőtt komoly bajba kerültek volna Szabóék, Timberlake labdát szerzett – ismét ötpontos fórral mentek (70-75). Igazi szomszédvári rangadó zajlott a pályán: a felek parázs hangulatú, ámde izgalmas, olykor igazán közönségszórakoztató kosárlabdával akartak bizonyítani. A negyed derekán ismét a koncentráltabb Falco lélegezhetett fel (73-80), bár nem számított jó előjelnek, hogy négy kulcsjátékosa is négy személyi hibával igyekezett befejezni a találkozót (Váradi, Szabó, Zagorac, Mitchell). A ZTE egy percre sem adta fel az összecsapást, minden lelki erejét összeszedve három pontra megközelítette a vasiakat egy perccel a lefújás előtt. Nem született pont Safford triplakísérletéből és a lepattanóért zajló csatában Lekli meglökte Zagoracot. A zalaiak centere ekkor buta hibát vétett: ahelyett, hogy átadta volna a játékszert a bíróknak, földhöz vágta azt. A teljesen jogos technikaival eldöntötte csapata sorsát (85-92)

A Falco elsősorban saját magát győzte le ezen a találkozón: hihetetlenül rossz sorozatot törtek meg Willék a diadallal. Csapatként sokkal jobban funkcionált a sárga-fekete együttes, csupán a támadó lepattanók statisztikájában kerekedett felül rajtuk a ZTE. A hazaiak egyrészt iszonyatos büntetőzésüknek is köszönhették a vereséget (13/23), illetve Safford remek teljesítménye mellett csak Gáspár hozta a kötelezőt, míg vendég fronton több jó performansz született.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus