A Falco jutott a Horváth Zoltán Emléktorna döntőjébe

A Falco végig vezetve győzte le az Albát a VI. Horváth Zoltán Emléktorna nyitónapján, így a holnapi döntőben a Komarno együttesével néz farkasszemet. 

VI. Horváth Zoltán Emléktorna 
Szombathely, Aréna Savaria - 1000 néző

Falco KC Szombathely – TLI-Alba Fehérvár: 83 - 72 (25-17, 20-23, 20-14, 18-18)

Falco KC Szombathely: Atkins 13/3, Butorac 18/12, Váradi 3, Bognár 6, Wright 10.
Csere: Hallik 9/3, Csomagics 10/3, Dobos 2, Simon 9/3, Bazsó 3/3, Hódi. Vezetőedző: Kálmán László.

TLI-Alba Fehérvár: Simon 5, Spurlock 16/5, Tóth 12/9, Lóránt 14/6, Csorvási 8.
Csere: Myles 8/6, Supola 4/3, Chery 4, Markovics 1, Filipovity. Vezetőedző: Braniszlav Dzunics.

Kipontozódott: -

Játékvezetők: Török Zoltán, dr. Magyari Tibor, Esztergályos Róbert

A torna második mérkőzése előtt az aréna aulájában koszorúzással emlékeztek a 2009. decemberében autóbalesetben elhunyt Horváth Zoltánra, "Cecére".

1.negyed:
Pontatlanul, sok technikai hibával kezdtek a felek, de a Falco tudott előbb megnyugodni: Bognár Kristóf és Dino Butorac pontjai révén némi előnyt kovácsolt (5-1). A vendégek Lóránt Péter irányításával ugyan közelebb férkőztek ellenfeleikhez (11-10), de a kispadról érkező észt válogatott, Reinar Hallik fémjelezte Falco 7-0-ás etapot repesztve időkérésre kényszerítette Braniszlav Dzunics mestert (18-10). A pauza után szebbnél szebb akciók követték egymást: előbb Tristan Spurlock süllyesztett el egy gyönyörű fade-away dobást, de válaszként azonnal jött Eric Atkins és Ryan Wright alley-oop összjátéka. A fehérváriaknál egyértelműen Lóránt Péter vitte hátán csapatát – az erőcsatár már ekkor 9 pontnál járt -, míg hazai oldalon szépen megoszlottak a pontok; az első etap végére nyolcpontos fórt építettek ki Váradi Benedekék (25-17).

2.negyed:
Zsarko Csomagics büntetőivel kezdődött a második szakasz, amelyeket Supola Zoltán és Simon Kristóf egy-egy hárompontosa követett. Kétszámjegyű hátrányukból Tristan Spurlock faragott egyéni akcióival, de ez sem tartott sokáig: a fiatal Bazsó Brunó és Dino Butorac periméterről voltak eredményesek – újra megnyugtató előny tudatában érezhette magát Kálmán László legénysége (41-28). A hazai közönség kedélyét azonban Tóth Péter és Lóránt Péter hamar hűtötték; ezúttal Kálmán László volt kénytelen maga köré hívni tanítványait (41-35). A 18. perctől fogva a nagyszünetig – az elmúlt évekhez hasonlóan - a közönség állva tapsolt, így emlékezve az Égi Centerre, Horváth Zoltánra. Az Albát azonban nem lehetett kizökkenteni lendületéből, a félidőre öt egységre csökkentette hátrányát (45-40)

A lepattanózásban azonos statisztikai mutatót produkáltak a felek, ám érdekességképpen megemlítendő, hogy míg a Falcónál megoszlottak a pontok a kezdők és a cserék között (22-23), addig fehérvári oldalon a padról érkezők mindösszesen négy pontot tudtak értékesíteni.

3. negyed:
Az Alba már a negyed elején nagy bajba került: húzóembere, Lóránt Péter negyedik faultját ütötte be, amely miatt a kispadra kényszerült. A sárga-feketék remekül ismerték fel a festékben meggyengült vendég helyzetet, keményen támadták a gyűrűt – újra kétszámjegyű differenciát mutatott az eredményjelző tábla (53-42). Nagyot küzdött a fehérvári egylet, a pontatlan hazai támadásokat pedig a karmesteri pálcát a kezébe vevő Anthony Miles büntette (59-51). Ám még mielőtt komolyabb gondba kerülhetett volna a vasi gárda, a Simon Kristóf-Reiner Hallik duó vitt új ritmust csapata offenzívájába – az utolsó szakaszra a hazai fél mehetett jobb szájízzel (65-54).

4. negyed:
A rendes játékidő záró etapjában minden erejét mozgosítva lépett parkettre az Alba együttese: a kissé elkényelmesedett hazaiakat gyors kosáresővel lepték meg Tristan Spurlockék (67-61). A Falco helyzetét tovább nehezítette, hogy Dobos László egy rossz mozdulat után a földre rogyott, térde sérült meg. Ám hiába kapaszkodott többször vissza Braniszlav Dzunics gárdája, Dino Butorac a meccs ezen szegmensében megállíthatatlannak bizonyult – a hátvéd három fontos triplát is ekkor süllyesztett el (78-65). Tristan Spurlock ugyan igyekezett tartani a vendég győzelmi reményeket, de a sárga-feketék már nem engedték ki kezeik közül a győzelmet (83-72)

A csapatként egészségesebb arcát mutató Falco megérdemelten jutott a VI. Horváth Zoltán Emléktorna döntőjébe, egy pillanatra sem engedte át a vezetést ellenfelének. 


Fotó: falcokc.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus