A Falco legyőzte a Paksot

A Horváth Zoltán Emléktorna első napján a Falco-Trend Optika KC Szombathely gárdája magabiztosan játszva aratott diadalt a tavalyi ezüstérmes Atomerőmű SE ellen.

Falco-Trend Optika KC - Atomerőmű SE 93-82 (20-13, 21-28, 27-20, 25-21)
Szombathely, Savaria Aréna,1200 néző

Falco: Martinic 30/15, Doyne 18/6, Will 2, Dukic 7/3, Hall 5/3.
Cs.: Perl 16, Bognár 2, Váradi 8/6, Majstrovic 6/3.

ASE: Kovács 2, Medve 2, Baki 2, Szabó 17/9, Jones 21.
Cs.: Roberson 20/9, Dugat 5/3, Markovic 4, Tóth 5, Eilingsfeld 7/3.

Kipontozódott: Dugat (34.)

Körtélyesi Gergely hiányában kellett pályára lépnie a Paksnak a Horváth Zoltán emlékére rendezett tornán, ugyanis a csapatkapitány csehek ellen összeszedett lábsérülése nem nagyon javult. Helyén Baki Gergely kapott lehetőséget, aki nem is kezdte rosszul a meccset, előbb gólpasszal szolgálta ki társát, majd maga fejezett be egy akciót. Békés mederben csordogált a sok hibával tarkított mérkőzés, a jó formában lévő Doyne révén általában hazai vezetéssel. Roberson pályára lépése felpörgette a paksiakat, ám ez sem volt elég ahhoz, hogy ne a Falco zárja magabiztos előnnyel az első negyedet.

Eilingsfeld triplája és zsákolása nyitotta a második etapot, és máris csak kettő volt közte! Az első negyeddel ellentétben most szinte záporoztak a kosarak, ezúttal mindkét részről. Roberson csipkedte magát, triplát lőtt, betörésből is eredményes volt, ráadásul a társak kiszolgálásában is jeleskedett. Körtélyesi hiánya nagyon meglátszott az Atomon, főként védőoldalon, ahol időnkét komoly hibákat követtek el. Kovács Ákos a 18. percben összeszedte 3. hibáját, így őt le kellett ültetni, ami azért érdekes, mert addig a 183 cm átlagmagasságú Robinson - Dugat - Kovács külső sorral voltak fent, amelyben ő volt a legmagasabb. A negyedet mindenesetre megnyerték Kovácsék, a félidőben egál volt az állás.

Dukic és Roberson triplaváltása indította útjára a második félidőt, ám ezt követően szombathelyi pillanatok következtek: eladott labdák nyújtotta lehetőségeket tökéletesen kihasználva építgették előnyüket. Ráadásul Markovic és Dugat is beszedte a negyedik faultját, roppant nehéz helyzetbe hozva ezzel a Paksot. Szabó Zsolt vette a vállára a csapatot, beszórt két duplát, háromra felhozva az ASE-t. Dzunic mester - lévén mégiscsak felkészülési meccs - rotálta a csapatot rendesen, próbálgatott alacsonyabb és magasabb szerkezeteket is, közben pedig szép lassan ismét ellépett a Falco, így a negyed végén újfent hét pontos előnyben voltak Perlék.

Az utolsó negyedben a személyi hibákkal teli Paks - bár mindent megtett - nem tudta már megfordítani a mérkőzés állását, a sárga-feketék végül magabiztosan nyerték meg a mérkőzést. Elsősorban a 30 pontig jutó Martinic bizonyult tarthatatlannak és bár Roberson is szépen megszórta magát róla, de ezen a napon  mégis ő bizonyult a mérleg nyelvének.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus