A Falco nyerte a Horváth Zoltán Emléktornát

Parázs mérkőzésen verte a Komarnót a szombathelyi alakulat, Medford lett az MVP.

A falcokc.com beszámolója:

Horváth Zoltán Emléktorna, döntő

Falco KC Szombathely - BC Komarno 74-61 (17-22, 26-7, 16-16, 15-16)

Falco KC: Medford 17/9, Govens 19/6, Váradi 7/3, Pustahvar 2, Turner 14.
Cserék: Simon, Kovács 4, Tóth 11, Bognár -.

A mérkőzés eleje kiegyenlített küzdelmet hozott, felváltva dobták a csapatok a kosarakat. Öt perc játék után 11-13 volt az állás, majd Medford hárompontosával átvettük a vezetést is, megtartani azonban nem sikerült. Összeszedte magát a Komarno, sikerültek a távoli dobásaik, így a negyed végére újra náluk volt az előny, 17-22-ről 5 pontos hátrányból kezdtük a 2. negyedet.

A 2. negyed elején Kovács Péter vette vállára a csapatot, így hamar kiegyenlítettünk, sőt 24-22-re már mi vezettünk. Tóth Norbert is bekapcsolódott a pontgyártásba, nagyon hasznosan játszott, egyre növeltük előnyünket, végül 34-26-nál a vendégek edzője időt kért. Nem tudta azonban rendezni a sorokat a Komarno, még jobban elhúzott csapatunk a félidőre, megnyugtató, 43-29-es eredménnyel mehettünk az öltözőbe. Kiemelkedő, hogy ebben a negyedben mindössze 7 pontot engedélyeztünk az ellenfélnek.

A 3. negyed elejére sem engedett ki a csapat, rátettünk még egy lapáttal, Govins és Medford vezetésével növeltük az előnyt. A negyed végére azért a Komarno is odatette magát, így végül ez a játékrész kiegyenlített játékot hozott, azonban így is 14 pontos előnnyel, 59-45-tel vágtunk neki az utolsó negyednek.

A 4. negyed már nem hozott semmi újdonságot, magabiztosan tartottuk az előnyünket, így végül 74-61-re győztünk, ezzel megnyertük a VII. Horváth Zoltán Emléktornát.

A bronzmérkőzésen a Szolnoki Olaj KK legyőzte az Atomerőmű SE csapatát, így végül a következő végeredmény alakult ki:

1. Falco KC Szombathely
2. BC Komarno
3. Szolnoki Olaj KK
4. Atomerőmű SE

A torna díjazottjai:

Legjobb center: Wayne Langston (BC Komarno)
Legjobb hazai játékos: Váradi Benedek (Falco KC Szombathely)
MVP: Lester Medford (Falco KC Szombathely) 

forrás és fotó: falcokc.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus