A Falco nyerte a tavalyi döntő visszavágóját

Boriszov bombaformában játszott - a harmadik negyedben ízekre szedte a tartalékos bajnokot a Falco - a hajrában már gáláztak Perlék. 

Magyar férfi NBI/A-csoport, alapszakasz, 2. forduló
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Alba Fehérvár 94-66 (21-22, 15-15, 34-17, 24-12)

Falco: Govens 7/3, Perl 21/3, Váradi 13/9, Boriszov 28/12, Tóth N. 8
cserék: Norfleet 13/9, Zsigeranovics 4, Pustahvar -, Kucsora -, Kovács B. -, Dancsecs -, Hódi -

Alba: Hill 6, Markovics 12/3, Fenner 9, Harris 11/3, Keller Á. 12
cserék: Filipovics 4, Kovács Á. 6, Keller I. 4, Varga 2

A mérkőzés statisztikáját itt lehet megtekinteni!

Kiválóan, 6-0-lal kezdett a Lóránt-Simpson-Macon-Horton négyest nélkülöző Alba, de a Falco nagyon hamar megrázta magát és Milos Boriszov vezetésével egy 13-0-s rohammal válaszolt - az első negyed derekán kezdett el stabilizálódni a meccs, addig elég hektikusan alakult. A hazaiaknál a légiósok pontjait azért hiányolhatták a szurkolók, Boriszovon kívül egyetlen külföldi sem dobott mezőnykosarat bő 12 percen keresztül, akkor Zsigeranovics törte meg a jeget, igaz, Govens két büntetővel hozzászólt már korábban. Ez egyébként érdekes módon így maradt a nagyszünetig, az említett Govens mellett Norfleet és Pustahvar sem talált be mezőnyből, ez a trió összesen két pontig jutott egy félidő alatt, de hiába volt kiegyensúlyozottabb az Alba, a második negyedben már keményebb, hatékonyabb védekezés, valamint támadásban Perl és Boriszov elég volt ahhoz, hogy a Szombathely tartsa a lépést. Mindkét csapat egészen pocsékul dobott egyébként kintről, ezért sem tudtak meglépni egymás elől, húsz perc után egy ponttal állt jobban a lepattanózásban eredményesebb vendégcsapat.

A szünetben azonban felrázta övéit Szrecsko Szekulovics és szétdobta ellenfelét a belendülő vendéglátó: Boriszov 14 pontot, közte négy hármast, Norfleet 11 pontot, közte három hármast süllyesztett el ebben a tíz percben, gyakorlatilag ők ketten ízekre szedték az Alba védekezését. Perl nem is játszott sokat ebben a negyedben, Govenstől sem kellett tulajdonképpen semmi, a két légiós lerendezte a találkozót - a széteső Alba nem tudott mit tenni, 34-17-re elveszítette a játékrészt és lemondhatott a mérkőzésről. A záró etap már a szombathelyi gáláról szólt, a legszebb soproni időszakát idéző Boriszov (28 pont, 10/14 mezőnyből, 4/6 tripla, 10 lepattanó, 4 gólpassz, 41 VAL) mellé a mérnöki precizitással célzó (21 pont, 9/10 mezőnyből) Perl is felkapaszkodott, a hajrában pedig már csak két kérdés maradt: meglesz a száz hazai pont és a közte harminc. Bár mindkettőre "nem" lett a válasz, Szombathelyen ezek miatt valószínűleg senki sem szomorkodik...

fotó: falcokc.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus